Компресор на климатик М54Б30

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Компресор на климатик М54Б30

Мнение от -Maxxx- » 09 Юли 2014, 21:24

Колеги, имам някакъв проблем с климатика... Пускам го започва да духа студено и след 10-15 секунди се изключва компресора, а лампичката на копчето си свети постоянно, след минута (ориентировачно) пак се включва духа студено и пак спира. Проблем с фреона мисля че не е защото на отворен капак следя кога се зацепва шайбата и кога отцепва, и когато работи си духа нормално... Симптомите ме навеждат на датчик за температура например, да дава грешни показатели, или можеби самият модул за управление, да дава грешна информация към компресора... сякаш щом охлади въздуховодите и го спира.... :dunno:

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, да подскаже на къде да се насочвам :paranoid: :paranoid:

:bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Компресор на климатик М54Б30

Мнение от oci » 09 Юли 2014, 23:30

-Maxxx- написа:Колеги, имам някакъв проблем с климатика... Пускам го започва да духа студено и след 10-15 секунди се изключва компресора, а лампичката на копчето си свети постоянно, след минута (ориентировачно) пак се включва духа студено и пак спира. Проблем с фреона мисля че не е защото на отворен капак следя кога се зацепва шайбата и кога отцепва, и когато работи си духа нормално... Симптомите ме навеждат на датчик за температура например, да дава грешни показатели, или можеби самият модул за управление, да дава грешна информация към компресора... сякаш щом охлади въздуховодите и го спира.... :dunno:

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, да подскаже на къде да се насочвам :paranoid: :paranoid:

:bchug:

а я виж перката работи ли като работи компресора, защото ми прилича на не работеща перка и тогава налягането се вдига рязко и пресостата спира компресора, пипни климатичния радиатор с ръка ако пари значи няма охлаждане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D 184к.с

Мнение от SheTrqa » 12 Юли 2014, 15:59

Дали е възможно проблема да е в дехидратора...да има влага в системата и преди изпарителя да се получава замръзване и компресора да изключва от високо налягане? :paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Юли 2014, 20:31

SheTrqa написа:Дали е възможно проблема да е в дехидратора...да има влага в системата и преди изпарителя да се получава замръзване и компресора да изключва от високо налягане? :paranoid:

възможно е затова го закачи с манометри за климатици, ниското трябва да е около 3 бара, високото налягане 16-18 бара.
Ако има замръзване или тапа някъде по системата ниското ще е около нула бара.

Назад към E46