Маркуч пред ЕГР клапана

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Маркуч пред ЕГР клапана

Мнение от prosto_pi4 » 25 Юни 2014, 13:58

След една седмица димене и черни облаци, намерих причината- гуменият маркуч, който вкарва въздух от интеркулера в ЕГР клапана, се е скъсал. Проблемът е че тази част няма номер, а се прдава цялата тръба от интеркулера до ЕГР-а и е около 400 лв. Някой може ли да ми каже диаметъра на този маркуч и един и същ ли е в двата края? На мен ми се струва, че в долната част диаметъра е по малък. Дебелината на гумата също е важна вероятно. :dunno: Колата е 330д, 204кс.
trubka.png

trubka shema.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Умното си е умно .В кенефа да го затвориш - лафка ще отвори!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Маркуч пред ЕГР клапана

Мнение от Zagy » 25 Юни 2014, 14:28

По разни тунинг шопове има подобни силиконови маркучи - един такъв излизаше около 50-60 лева.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prosto_pi4 » 25 Юни 2014, 16:26

Zagy написа:По разни тунинг шопове има подобни силиконови маркучи - един такъв излизаше около 50-60 лева.

Мерси колега, сега остава само да намеря и размерите :) А тея силиконовите дали ще издържат налягането, защото като гледам маркуча е от доста дебела гума. И изобщо там какво налягане се създава там? :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от MOPART » 25 Юни 2014, 16:47

prosto_pi4 написа:
Zagy написа:По разни тунинг шопове има подобни силиконови маркучи - един такъв излизаше около 50-60 лева.

Мерси колега, сега остава само да намеря и размерите :) А тея силиконовите дали ще издържат налягането, защото като гледам маркуча е от доста дебела гума. И изобщо там какво налягане се създава там? :dunno:

Трябва ти силиконово коляно на 45 град 63мм в диаметър.Налягането е около 1,5-1,8 бара.Силиконовите са доста по-яки от оригиналния на колата ти.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 25 Юни 2014, 18:15

Тия маркучи са точно за турбопътища ;) Ще издържат ;)
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 25 Юни 2014, 18:58

Нещо такова сигурно:
http://www.samcosport.com/row/downloads/RacePartsEu.pdf
:wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prosto_pi4 » 25 Юни 2014, 21:54

virtualchild написа:Нещо такова сигурно:
http://www.samcosport.com/row/downloads/RacePartsEu.pdf
:wave:

Да, видях ги. Никой ли не знае диаметъра на тоя маркуч и дали е един и същ в двата края? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е46
Детайли за колата: E46 318i 1999г

Мнение от nasko_hd » 25 Юни 2014, 21:59

Колега вместо ти да го свалиш да го замериш и да кажеш какво ти трябва нас питаш.
надявам се да е това:Маркуч интеркулер
тегло 0,19 кг, Дължина ( см ) 21 см, Широчина ( см ) 10 см, Височина ( см ) 9см/ОЕМ 1161 7799 389

Сваляш го и с него тръгваш по търговската мрежа.Трябва да го имат Malo,Pirelli,kleber

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 26 Юни 2014, 8:09

prosto_pi4 написа:След една седмица димене и черни облаци, намерих причината- гуменият маркуч, който вкарва въздух от интеркулера в ЕГР клапана, се е скъсал. Проблемът е че тази част няма номер, а се прдава цялата тръба от интеркулера до ЕГР-а и е около 400 лв. Някой може ли да ми каже диаметъра на този маркуч и един и същ ли е в двата края? На мен ми се струва, че в долната част диаметъра е по малък. Дебелината на гумата също е важна вероятно. :dunno: Колата е 330д, 204кс.
trubka.png

trubka shema.png

колега аз на това място нямам маркуч гумен,ами съм оригинално със пласмасова траба.Потърси от някоя морга и виж може ли да се сложи на твоята.Все пак пласмасата няма как да се спука лесно
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prosto_pi4 » 26 Юни 2014, 12:49

[quote="nasko_hd"]Колега вместо ти да го свалиш да го замериш и да кажеш какво ти трябва нас питаш.
надявам се да е това:Маркуч интеркулер
тегло 0,19 кг, Дължина ( см ) 21 см, Широчина ( см ) 10 см, Височина ( см ) 9см/ОЕМ 1161 7799 389

Сваляш го и с него тръгваш по търговската мрежа.Трябва да го имат Malo,Pirelli,kleber[/

Колега, благодаря много, мисля, че е това.Просто попитах, ако някой знае, защото едно сваляне означава седене без кола и няма гаранция, че ще го намеря в наличие. Благодаря още един път :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от manjak » 26 Юни 2014, 15:47

Здравей ;

има ги в EBAY.DE за около 32евро. ( 11617799389 )

Потребител
Аватар

Мнение от pitbull_power » 26 Юни 2014, 21:52

съвкупност от глупости защо не се обърнеш към хора които се занимават с това .... диагнозата е безплатна а намирането на самата част зависи от теб ... те ще ти предложат варианти нова оргиналдъ , нова взаимнозаменяема и втора употреба ... толкова ли е трудно ?

Потребител
Аватар

Мнение от pitbull_power » 26 Юни 2014, 21:58

единия имал пластмаса другия маркуч който свързва ЕГР-а ... не мога да ви разбера що се занимавате ... аз там пластмасов маркуч не съм виждал ;) ... дано ме разбереш правилно не се заяждам с никого но много по лесно става по правилния начин.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prosto_pi4 » 03 Юли 2014, 0:27

pitbull_power написа:единия имал пластмаса другия маркуч който свързва ЕГР-а ... не мога да ви разбера що се занимавате ... аз там пластмасов маркуч не съм виждал ;) ... дано ме разбереш правилно не се заяждам с никого но много по лесно става по правилния начин.

Колега, изказваш се неподготвен. Както съм написал в първия пост, в каталозите за 330D М57N самия гумен маркуч не се предлага, като отделна част, а се предлага заедно с цялата тръба от интеркулера до ЕГР-а. И естествено в сервиза ти казват или си намираш маркуч и го сменяме или поръчваме въпросната тръба за 200 ойро и си щастлив. Благодаря на колегата nasko_hd, който ми подсказа да погледна в каталозите за М57.Там намерих номера на въпросния маркуч и го смених.
Така че колега виждаш, че май правилното място е форума и с помощта на колегите можеш да научиш много неща и да спестиш бая пари от "правилни места" и "правилни хора" :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 03 Юли 2014, 6:47

pitbull_power написа:единия имал пластмаса другия маркуч който свързва ЕГР-а ... не мога да ви разбера що се занимавате ... аз там пластмасов маркуч не съм виждал ;) ... дано ме разбереш правилно не се заяждам с никого но много по лесно става по правилния начин.

това че не си виждал нещо,неозначава че няма Изображениеето го,с пласмасово коляно и отдоло с гумен маркуч,няма чупки няма чудеса
Изображение

Следваща

Назад към E46