Задни пружини купе
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Задни пружини купе
Счупи ми се едната от задните пружини на купето и ще ги сменя и двете комплект, но въпросът ми е на коя марка да заложа и съответно от къде да ги купя?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Задни пружини купе
CTORH написа:Счупи ми се едната от задните пружини на купето и ще ги сменя и двете комплект, но въпросът ми е на коя марка да заложа и съответно от къде да ги купя?
Вземи си същите комплект от някоя ударена или на части..или наскоро гледах обява за Eibach Pro kit (4) което определено е добро

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:Вземи си същите комплект от някоя ударена или на части..или наскоро гледах обява за Eibach Pro kit (4) което определено е добро
Е тея Ейбах и аз май ги видях, ама не си търся спортни пружини, искам стандартни пружини за Е46 купе. А за втора ръка си мислех и аз, обаче и те ще са на по 12-15 години и се сещаш, че и те ще са бая уморени, та затова предпочитам някви афтърмаркет нови.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Наистина си вземи 2-ра ръка.
50 лв са двете и лесно се сменят. Комфорта, който дава оригинала, никоя пружина не може да го постигне. Това е, заради изтънения край на самата пружина. 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
Комфорта, който дава оригинала наистина никоя пружина не може да го замени, ама да беше нов оригинала.
Умората в материала на една пружина, която 15 години е търкаляна по пътищата е сериозна и затова искам нови. Ама аз не мога да разбера кви са тея пружини, какво им е толко специално и защо никъде ги няма - в 4-5 големи магазини за авточасти звънях и само на едно място имаше!
Марката беше FAI, английски, доколкото видях в нета, но нещо не ми вдъхва доверие тая марка.
Други никакви не намерих, освен тунинг изпълненията. 
Едит: Сега звънях и в tech-co, там имат някви Lesjöfors, уж били шведски. Някой да знае нещо за тая марка или за гореспоменатите FAI?

Едит: Сега звънях и в tech-co, там имат някви Lesjöfors, уж били шведски. Някой да знае нещо за тая марка или за гореспоменатите FAI?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Колкото и да е странно, наистана е тегаво с тези пружини. А съм с някакви DC Germany, нещо такова беше. Ама май ще ги сменям задните, че много ниски и твърди. 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
То се оказа по-тегаво отколкото изглежда.
Явно втора ръка трябва да слагам, но понеже не мога да намеря пружини от купе със спортен пакет, каквото е моето, може би ще се наложи да ги сменя с обикновени пружини от обикновено купе без спортен пакет. Но това поражда въпрос - дали и амортисьорите на купетата със спортен пакет са различни и мога ли да сложа обикновени пружини на купе с амортисьори за спортен пакет? Да не вземе много да се вдигне и амортисьора да дойде къс? 

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Нали всички купета бяха със sport suspension settings , или информацията ми е грешна ? 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
Не са всички купета със sprot suspension.
Щом амортисьорите са различни да разбирам ли, че не могат да се сложат стандартни пружини или въпреки, че са различни може?
Щом амортисьорите са различни да разбирам ли, че не могат да се сложат стандартни пружини или въпреки, че са различни може?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
http://store.emk-33.com/category/334/pr ... 334&page=1
я виж тука в този сайт дали няма да намериш.
я виж тука в този сайт дали няма да намериш.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Мерси, ама от ЕМ-Дефект даже и стелки не си взимам.
Казвайте за тея амортисьори от спортния пакет може ли да им се сложат нормални пружини, че вече трябва да ги взимам...

Казвайте за тея амортисьори от спортния пакет може ли да им се сложат нормални пружини, че вече трябва да ги взимам...
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Според мен, ще ти стои малко по високо колата с нормалните пружини, което избщо няма да влияе на амортисьора. Даже напротив, ще го предпазва. Стабилноста със сигурност ще се промени в отрицателна. Нищо не ти пречи да пробваш. Задните пружини, поне лесно се сменят. 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
То това ясно, ма въпроса е да не дойде къс амортисьора като го разтегнат повече нормалните пружини. Ма то накрая така ще стане, ще пробвам и като не става ще се появи тема в "продава" за пружини. 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2