Ел.пекра

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530XI
Мечтае да кара: M5 f10

Ел.пекра

Мнение от Achkata_ci » 03 Юни 2014, 17:18

Колеги , знам че има много теми по този въпрос ,но не открих точен отговор.. Въпросът ми е за тази така проблемна ел.перка дето на моята е46 323 ci m52b25tu е една и за климатик и за мотор ( мисля че ;) ).. Вкл се когато си иска , някой път не се вкл въобще.. Трябва ли да се сменя цялата или може просто Управлението й да сменя , тъй като мгоа да си намеря само управление ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Ел.пекра

Мнение от oci » 03 Юни 2014, 18:40

Achkata_ci написа:Колеги , знам че има много теми по този въпрос ,но не открих точен отговор.. Въпросът ми е за тази така проблемна ел.перка дето на моята е46 323 ci m52b25tu е една и за климатик и за мотор ( мисля че ;) ).. Вкл се когато си иска , някой път не се вкл въобще.. Трябва ли да се сменя цялата или може просто Управлението й да сменя , тъй като мгоа да си намеря само управление ?

ако намериш управление може и само него да смениш, но шанса да го намериш само него клони към нула, иначе аз имам перка за твоята кола работеща.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Achkata_ci » 04 Юни 2014, 15:08

Добре мерси колега , а защо тогава като си пускам климатика и перката ми никога не работи на най-високите скорости , понякога даже само леки се превърта и това е , а през комп-а за диагностиката си работеше перфектно като хеликоптер бях направо ? :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Юни 2014, 19:34

Може само от толкова обороти да са били нужни.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Achkata_ci » 04 Юни 2014, 22:43

Няма как.. той климатикът ми някои път направо си спира в града.. мисълта ми е дали може да не е проблемът точно в перката , а в предаването на сигнала до нея ли нз как да го кажа..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 04 Юни 2014, 23:18

При мен преди да я сменя един път тръгваше един път не. На диагностика се мъчеше да тръгне и с малко помощ (с ръка) започна да се върти, а завърти ли се един път, вече се върти на всички скорости....управлението беше заминало и я смених. Искаха ми 300-400 за втора ръка оригинална перка, но аз си взех няква неоригинална, на която управлението е в отделна кутийка, закачена на дифузьора. Към 200 лв. беше. Тия перки се чупят много и аз не бих взел оригинална втора ръка, колкото и хубаво да бачка при покупката ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Achkata_ci » 05 Юни 2014, 0:05

Е на мен ми казаха ,че управлението и било в комп-а ..

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Юни 2014, 0:11

Управлението е в една малка метална кутийка, закачена на корпуса на перката.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Achkata_ci » 05 Юни 2014, 0:17

И аз така си мислех , защото ми предложи един комшия да ми продаде само управлението..но ми казаха ,че не ставало и затова и пуснах цялата тема

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 05 Юни 2014, 0:29

Achkata_ci написа:И аз така си мислех , защото ми предложи един комшия да ми продаде само управлението..но ми казаха ,че не ставало и затова и пуснах цялата тема

е как да не става, то става, ама това което ще вземеш дали и то ще работи това е друг въпрос защото тази перка е доста проблемна да не кажа, че на всяка втора е46-ца се прецаква.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d lci

Мнение от Joro KzK » 25 Авг 2014, 23:44

Здравейте
да питам колегите който са с виско,като запалят колата без климатик ел.перката дали им върти на най-слаба скорост?
Мисля че ел.перката трябва да се включи при доста загряла кола,а моята сутрин е паля и върти и ел.перката!?
Колата е 330д/184

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: както я може.
Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.

Мнение от dxd » 26 Авг 2014, 10:08

Аз съм с виско и перката на климата се пуска само при пускане на климатроника,има вариант да се пусне и да помогне на виското при много високи температури,но аз лично не съм я хващал да се пуска да помага.Нешо не е наред с перката колега.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 28 Авг 2014, 0:00

Joro KzK написа:Здравейте
да питам колегите който са с виско,като запалят колата без климатик ел.перката дали им върти на най-слаба скорост?
Мисля че ел.перката трябва да се включи при доста загряла кола,а моята сутрин е паля и върти и ел.перката!?
Колата е 330д/184

При 101 градуса се пуска да помага на виското, ако не си пуснал климатика не трябва да върти на студен мотор.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 28 Авг 2014, 1:23

oci написа:
Колата е 330д/184

При 101 градуса се пуска да помага на виското, ако не си пуснал климатика не трябва да върти на студен мотор.

В този момент на някакъв процент ли започва да върти и ако двигателя продължи да увеличава температурата, то и процента да става по-висок, или директно на 101 градуса започва да върти на 100%?

Питам от любопитство, защото до сега съм виждал моята перка да върти само докато е пуснат климатика и ми е чудно ако колата вдигне 101 градуса, дали ще се чуе веднага бученето ѝ, или ще има някакво леко първоначално раздвижване.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 28 Авг 2014, 16:19

JTD написа:
oci написа:
Колата е 330д/184

В този момент на някакъв процент ли започва да върти и ако двигателя продължи да увеличава температурата, то и процента да става по-висок, или директно на 101 градуса започва да върти на 100%?

Питам от любопитство, защото до сега съм виждал моята перка да върти само докато е пуснат климатика и ми е чудно ако колата вдигне 101 градуса, дали ще се чуе веднага бученето ѝ, или ще има някакво леко първоначално раздвижване.

Би трябвало да има постепенно увеличение, при мен по-миналата зима виското си беше заминало и перката на климатика си ми работеше като само стоятелна ел. перка докато не се заслушах че тоя моя автомат нещо много тих стана. И се оказа че виското е заминало и съм имал късмет че е било през зимата и перката на климатика е смогвала без проблеми. А сега лятото като паля без климатик не се пуска перката, а дали помага незнам щото за сега виското е добре и смогва.

Следваща

Назад към E46