Как се настройва Дросел Клапа със жило.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Как се настройва Дросел Клапа със жило.
Колеги мотора е м52туб28 миналата година при смяната клапана за картерните газове се наложи да махна дросела (при този тип мотор за да стигнеш до него се маха клапата).
Това е въпросният дросел.

Въпроса ми сега е.
Как трябва да стой клапата при ненатиснат педал и при натиснат до край.
Някъде чета ,че когато педала не е натиснат клапата трябва да е затворена до край, а другаде пише ,че трябва леко да е отворена за да може да влиза въздух в мотора, е добре де ако е затворена до край нали за това е стъпковият мотор да вкарва въздух в мотора в идле режим,като той е байпасен на клапата.
Клапата я настрой аз по такъв начин.
При ненатиснат педал стой леко отворена , а при максимално натиснат педал клапата стой нацяло отворена на 98% понеже така четох за да не повредя клапата ,тя трябва да се отваря малко над максимума,примерно има 1 2 милиметра ход с пръст като я вдигам.
Питам понеже наблюдавам странни събития напоследък с мотора.
от време на време светва чека..
като намачкам газта от първа оборотите литват а колата не я усещам така рязко да отлепя , реве и оборотите са високи но или свикнах вече или ускорението за куця..
Грешки относно дросел не дава а само мисфаер 1 цилиндър и lambda tollerance bank 1 & 2 too big.
Оборотите в при загрял мотор са 726 по скрито меню нещо много се филмирах напоследък
Вашите обороти колко са ?
И тоя шибан дросел как да го оставя напълно затворен или леко отворен....

Това е въпросният дросел.

Въпроса ми сега е.
Как трябва да стой клапата при ненатиснат педал и при натиснат до край.
Някъде чета ,че когато педала не е натиснат клапата трябва да е затворена до край, а другаде пише ,че трябва леко да е отворена за да може да влиза въздух в мотора, е добре де ако е затворена до край нали за това е стъпковият мотор да вкарва въздух в мотора в идле режим,като той е байпасен на клапата.
Клапата я настрой аз по такъв начин.
При ненатиснат педал стой леко отворена , а при максимално натиснат педал клапата стой нацяло отворена на 98% понеже така четох за да не повредя клапата ,тя трябва да се отваря малко над максимума,примерно има 1 2 милиметра ход с пръст като я вдигам.
Питам понеже наблюдавам странни събития напоследък с мотора.
от време на време светва чека..
като намачкам газта от първа оборотите литват а колата не я усещам така рязко да отлепя , реве и оборотите са високи но или свикнах вече или ускорението за куця..
Грешки относно дросел не дава а само мисфаер 1 цилиндър и lambda tollerance bank 1 & 2 too big.
Оборотите в при загрял мотор са 726 по скрито меню нещо много се филмирах напоследък
Вашите обороти колко са ?
И тоя шибан дросел как да го оставя напълно затворен или леко отворен....

- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
Re: Как се настройва Дросел Клапа със жило.
според мен е леко отворен, в противен случай жилото ще е под напрежение и педала за газта ще е леко натиснат,което в състояние на покой или празен ход ще държи оборотите по-високи
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
На моя дросел има един ограничителен винт,
който от завода е настроен колко да е притворена
клапата при работа на мотора на празен ход и напълно
отпуснато жило.
отпуснато жило.
- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
IKN написа:На моя дросел има един ограничителен винт,
отпуснато жило.
принципно на всички е така, но при смяна на клапан за картерни газове се вади жилото и ако не успееш да запазиш заводските настройки и да го извадиш без да развиваш ограничителя после се налага да го настроиш наново....
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
При мен свалянето на жилото няма нищо общо с
регулировъчния винт. Свалях си преди доста време
дросела за почистване, единствено при монтажа
на жилото обратно се регулира самото то да не е натегнато
или хлабаво при напълно отпуснат педал на газта.
Мотор М43ту.
регулировъчния винт. Свалях си преди доста време
дросела за почистване, единствено при монтажа
на жилото обратно се регулира самото то да не е натегнато
или хлабаво при напълно отпуснат педал на газта.
Мотор М43ту.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
някой забелязвал ли е какви му са оборотите на загрял мотор все ми се струва ,че моите 720 са нещо малко 

- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 323ciA
- Мечтае да кара: BMW E92 M3
Колега, аз съм с М52Б25ТУ и ми беше разхлабено жилото(не дърпаше както трябва и автомата се шашкаше и не работеше както трябва). Ако имаш минимален празен ход на газта, значи ти е разхлабено. Педала трябва да е твърд и да не помръдва при леко докосване. Аз моята си я направих сам, опипвайки, но най-лесно става когато има още някой да натисне газта и ти отпред с винта за регулиране да го затегнеш на отворен дросел. След тази интервенция, ефекта при мен беше осезаем, свалих 1 секунда от времето до 100
Кикдауна ми работи много по-добре. Иначе оборотите на празен ход са 750 при мен 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
cecko93 написа:Колега, аз съм с М52Б25ТУ и ми беше разхлабено жилото(не дърпаше както трябва и автомата се шашкаше и не работеше както трябва). Ако имаш минимален празен ход на газта, значи ти е разхлабено. Педала трябва да е твърд и да не помръдва при леко докосване. Аз моята си я направих сам, опипвайки, но най-лесно става когато има още някой да натисне газта и ти отпред с винта за регулиране да го затегнеш на отворен дросел. След тази интервенция, ефекта при мен беше осезаем, свалих 1 секунда от времето до 100Кикдауна ми работи много по-добре. Иначе оборотите на празен ход са 750 при мен
Благодаря колега ще пробвам, а забеляза ли в какво положение ти беше дросела или не си гледал ,дали затворен на цяло или леко притворен.
- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 323ciA
- Мечтае да кара: BMW E92 M3
Благодаря колега ще пробвам, а забеляза ли в какво положение ти беше дросела или не си гледал ,дали затворен на цяло или леко притворен.
Честно казано не съм, но мисля, че след като жилото е натегнато както трябва, ЕКУ-то сам си прави необходимите градуси на клапата за съответната температура на мотора за празния ход(нали все пак дросела има и електронна команда)

- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
Аз правих същата процедура миналото лято и настроих дросела да седи леко открехнат при отпуснат педал и на 99% отворен при кикдаун.Относно missfire-a в цилиндите бих ти препоръчал да си погледнеш dis-a клапата.Аз го боря този проблем от адски много време и след купуването и смяната на доста неща стигнах до смяна на dis-a клапа, и о чудо missfire-a изчезна.На мен ми го даваше на различни цилиндри всеки път.
Приятна вечер.
Приятна вечер.
Drive the emotion
- mackrandev
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте.
На Е46, 330 бензин, автоматик, след смяна на клапан картерни газове, интересува ме Дросела настройва ли се?
Защото след смяната на клапан и маркучите оборотите са леко ниски, на D и R по-зле. Не ги мени. Просто по-ниски
На Е46, 330 бензин, автоматик, след смяна на клапан картерни газове, интересува ме Дросела настройва ли се?
Защото след смяната на клапан и маркучите оборотите са леко ниски, на D и R по-зле. Не ги мени. Просто по-ниски
11 мнения
• Страница 1 от 1