Неприятен проблем - Гумено каре или друго ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
Неприятен проблем - Гумено каре или друго ?
Здравейте колеги.Откакто имам колата от една година ,съществува един много гаден проблем ,а той е : При шофиране на 1-ва и 2-ра скорост най-вече ,ако натиска ПЛАВНО съединителя ,се получава едно мятане и притрисане в колата .Същото се получава ако превключваш от 1-ва към 2-ра и не натиснеш съединителя достатъчно бързо.Усеща се и при по-горни предавки ,но мнооого леко.Мисля че го прави също ,ако отпуснеш рязко газта след ускорение, но по рядко сякаш.
Колата е 320д 150коня ,смених съединител ,маховик ,тампони мотор ,демпферна шайба и други неща ,но не съм сменял гуменото каре и висящия лагер. Моля дайте мнения от какво най-вероятно е
Колата е 320д 150коня ,смених съединител ,маховик ,тампони мотор ,демпферна шайба и други неща ,но не съм сменял гуменото каре и висящия лагер. Моля дайте мнения от какво най-вероятно е

- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
Re: Неприятен проблем - Гумено каре или друго ?
Тампони на мотора ? Проверявал ли си ги ?
При мен при подобен проблем се оказа висящия лагер,гуменото каре на кардана съвсем леко беше тръгнало да се напуква.Смених само лагера и сега при превключване на ниски предаваки се усеща изключително гладко.Ако ти тресе при палене и гасене е възможно да е скъсан тампон на мотора.
No time like the present.
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
Сменени са тампоните колеги ,писах нагоре.Нови лемфьордер.
При мен има подобен проблем - при ускорение и рязко въщане на газта се чува едно дрънчене. Също при ускорение като натиснеш съединителя пак се чува. Смених карето на кардана, но нищо не се промени. Майсторите гледаха висящ лагер, тампони на диференциала - уж всичко било наред, но ме дразни и мисля да сменя висящия лагер като за начало, ако пак остане ще сменя и тампоните на дифа и ако пак остане не знам какво ще правя
Иначе симптомите на карето на кардана при един приятел с 320Д фейслифт бяха, че когато ускоряваше след 2500 оборота започваше яко да чука отдоло

Иначе симптомите на карето на кардана при един приятел с 320Д фейслифт бяха, че когато ускоряваше след 2500 оборота започваше яко да чука отдоло
Последно избутване VladislavHristov от 05 Юни 2014, 23:24
5 мнения
• Страница 1 от 1