Датчик разпределителен вал м52туб20

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Датчик разпределителен вал м52туб20

Мнение от koziak » 25 Май 2014, 22:54

Колеги, на диагностика излезе че въпросният датчик не работи. Става въпрос за този на изпускателния вал. Вупроса ми е какво се случва като не работи и важен ли е този датчик? Аз не съм усетил никакъв проблем с колата

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Датчик разпределителен вал м52туб20

Мнение от hacker4eto1 » 26 Май 2014, 8:02

Колата ще е умряла под 3к оборота и мотора може да работи по неспокойно и разхода ще се повиши без датчика. Добре ще е да се смени датчика само и единствено с оригинален ,понеже в 90% от случаите хората закупили алтернативен такъв датчик за 3 пъти по ниска цена то излиза така ,че рано или късно дават пари за оригинален и горят с парите преди това за алтернативата... Та добре е да го смениш с оригинален такъв...
Датчика се сменя лесно и може да се справиш сам :yes:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 26 Май 2014, 8:48

нее задължително да даваш пари за оригинален има една марка Вемо доста от продуктите им имат знак Q+ което значи че детайла е за оригинално вграждане цената е доста приемлива и върши работа знам коли карат с такива датчици от поне 2г и няма проблем
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 26 Май 2014, 9:33

От къде може да се купи такъв? Гледам че оригиналния не е особено евтин.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 26 Май 2014, 10:20

Щом е на изпускателния вал може и да не е много страшно. Реално най-вероятно караш M52 с един Ванос в момента - този на всмукателния вал, което пък значи, че не е задължително да ти е особено тромава колата под 3к оборота.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Май 2014, 10:27

turbo написа:Щом е на изпускателния вал може и да не е много страшно. Реално най-вероятно караш M52 с един Ванос в момента - този на всмукателния вал, което пък значи, че не е задължително да ти е особено тромава колата под 3к оборота.

Колега, когато двигателя е с два ваноса, те работят в синхрон, а не всеки сам за себе си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 26 Май 2014, 10:38

Съгласен. Обаче, когато единият не работи (не може да се разбере реалното му положение) е много вероятно компът да зарязва вала в неутрално положение (не управлява соленоида) и да си управлява входящия само в случая.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 26 Май 2014, 11:17

мотора е двоен ванос :yes:
M52TUB20
The M52 was upgraded to dual-vanos in 1998, this improved low rpm torque.
Сменях такъв датчик на м52туб28 ми е моят мотор и колата не работеше добре под 3к оборота след тези 3к идваше тласъка дигна се разхода осезаемо, след смяната с оригинален си набира добре и в ниските и високите и разхода си дойде на място.
Едит.
Може датчика да си заминава смисъл работи но не винаги ,моят работеше седмица без проблеми после запише грешка ,изтрия грешката по карам 2 дена няма грешка на 6 тия ден примерно набива грешка... а след месец два грешката стана постоянна
Лично мнение според мен смени го с оригинален.. моят който свалих беше годината и месеца на производство на колата..
Понякога евтиното излиза по-скъпо от оригиналното...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 26 Май 2014, 19:57

hacker4eto1 написа:мотора е двоен ванос :yes:
M52TUB20
Сменях такъв датчик на м52туб28 ми е моят мотор и колата не работеше добре под 3к оборота след тези 3к идваше тласъка дигна се разхода осезаемо, след смяната с оригинален си набира добре и в ниските и високите и разхода си дойде на място.
Едит.
Може датчика да си заминава смисъл работи но не винаги ,моят работеше седмица без проблеми после запише грешка ,изтрия грешката по карам 2 дена няма грешка на 6 тия ден примерно набива грешка... а след месец два грешката стана постоянна
Лично мнение според мен смени го с оригинален.. моят който свалих беше годината и месеца на производство на колата..

Той, че е двоен, двоен е, но в случая май е станал единичен. Ти кой от двата датчика сменя - на изпускателен или на всмукателен вал?

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 26 Май 2014, 21:55

turbo написа:
hacker4eto1 написа:мотора е двоен ванос :yes:
M52TUB20
Едит.

Той, че е двоен, двоен е, но в случая май е станал единичен. Ти кой от двата датчика сменя - на изпускателен или на всмукателен вал?

На изпускателен сменях аз :)
при всмукателен може да има и проблем с паленето колата ,така съм чел тук там :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 27 Май 2014, 14:55

Колега, докат нямаш проблем що да ги сменяш ?
Аз ги смених моите и двата, ама само защото знаех, че единия не работи, та профилактично ги смених и двата. Колата нямаше абсолютно никакви проблеми с неработещ датчик. Нито ми е клатила обороти, нито разхода ми е мръднал, нито е станала мудна нито нищо. Само на диагностика се виждаше. И ги смених и двата де. Каквато си беше същата си е и след смяната. Айде да кажем една идея по пъргава. Така че ако си работи нормално хич не ги и пипай.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikocom » 15 Май 2017, 23:15

turbo написа:Съгласен. Обаче, когато единият не работи (не може да се разбере реалното му положение) е много вероятно компът да зарязва вала в неутрално положение (не управлява соленоида) и да си управлява входящия само в случая.

Такъв филм няма допреди малко го играх .Не работи датчика (изпускателния) няма ваноси и колата е мъртва .Не мърдат и двата вала .А когато работи има ванос и си върви ок .При мене оригиналния си работи когато иска а с Вемо не тръгва грам и дава друга грешка
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 2000cc. 143hp. DOUBLE VANOS
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: BMW E46 2000cc. 143hp. VALVETRONNIC DOUBLE VANOS

Мнение от onewg » 16 Май 2017, 7:32

И от разпъната верига и от повреден ванос пак може да свети грешка в датчик..
Така че преди да сменяш провери тези неща първо..
Иначе няма да има голяма файда смяната на нов датчик.. :D
:driving:
Изображение
Тиез коне искат да ядат.... :bowdown: :conf: :driving:

Назад към E46