БМВ 318 бензин мотор М43 Е46 чука на моменти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

БМВ 318 бензин мотор М43 Е46 чука на моменти

Мнение от igra4a_bmw » 25 Май 2014, 12:11

Здравейте колеги, получи се едно чукане на мотора от към капака на клапаните, като запалиш започва нормална работа, но след малко започва да чука силно, после намаля спира и по някое време пак започва, когато чука и подам газ и изведнъж спира чукането.

Поздрави и Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Re: БМВ 318 бензин мотор М43 Е46 чука на моменти

Мнение от IKN » 25 Май 2014, 17:34

Хидравлични повдигачи, имах го същия проблем.
Смених ги всичките 8 броя преди доста време и сега
всичко е ОК.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 на лампа
Мечтае да кара: BMW E46
Детайли за колата: Black Sedan M47D20 136к.с. Automatic

Мнение от tokata » 27 Май 2014, 18:42

Аз имам 320Д М47 136к.с. и до скоро имах същия проблем. Паля и работи добре, но само на студен двигател, за 20 секунди. След това почва чукането и при по-високите обороти не се чува много.Питал съм майстори, те ми викат няма ядове някой повдигач е или клапан. Не е от повдигачите, не е и от клапаните, понеже те си се чуват по принцип. Днес както си паля и си тръгвам и си карам 200 метра почна да се чува повечко (говорим за нормално каране 1500об.), след което се чу звук подобен на този да пъхнеш отвертка в миксера и проблема с чукането вече го няма. Сега баварийката е паркирана пред сервиза с блокирал двигател и утре ще се отваря да се гледа какво ще се прави, но май е откачена биела от коляновия вал. Надявам се проблема да не е много сериозен, понеже съм с автоматик и при огасяне в движение веднага отцепва от двигателя, но ако бях с ръчка можеше да си го намели още повече, така че отивай да го прослушат и твоя двигател "майсторите" дори и да не е нещо сериозно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от igra4a_bmw » 28 Май 2014, 9:09

tokata написа:Аз имам 320Д М47 136к.с. и до скоро имах същия проблем. Паля и работи добре, но само на студен двигател, за 20 секунди. След това почва чукането и при по-високите обороти не се чува много.Питал съм майстори, те ми викат няма ядове някой повдигач е или клапан. Не е от повдигачите, не е и от клапаните, понеже те си се чуват по принцип. Днес както си паля и си тръгвам и си карам 200 метра почна да се чува повечко (говорим за нормално каране 1500об.), след което се чу звук подобен на този да пъхнеш отвертка в миксера и проблема с чукането вече го няма. Сега баварийката е паркирана пред сервиза с блокирал двигател и утре ще се отваря да се гледа какво ще се прави, но май е откачена биела от коляновия вал. Надявам се проблема да не е много сериозен, понеже съм с автоматик и при огасяне в движение веднага отцепва от двигателя, но ако бях с ръчка можеше да си го намели още повече, така че отивай да го прослушат и твоя двигател "майсторите" дори и да не е нещо сериозно.

колеги благодаря много точно това се оказа :) поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от igra4a_bmw » 28 Май 2014, 9:11

igra4a_bmw написа:
tokata написа:Аз имам 320Д М47 136к.с. и до скоро имах същия проблем. Паля и работи добре, но само на студен двигател, за 20 секунди. След това почва чукането и при по-високите обороти не се чува много.Питал съм майстори, те ми викат няма ядове някой повдигач е или клапан. Не е от повдигачите, не е и от клапаните, понеже те си се чуват по принцип. Днес както си паля и си тръгвам и си карам 200 метра почна да се чува повечко (говорим за нормално каране 1500об.), след което се чу звук подобен на този да пъхнеш отвертка в миксера и проблема с чукането вече го няма. Сега баварийката е паркирана пред сервиза с блокирал двигател и утре ще се отваря да се гледа какво ще се прави, но май е откачена биела от коляновия вал. Надявам се проблема да не е много сериозен, понеже съм с автоматик и при огасяне в движение веднага отцепва от двигателя, но ако бях с ръчка можеше да си го намели още повече, така че отивай да го прослушат и твоя двигател "майсторите" дори и да не е нещо сериозно.

колеги благодаря много точно това се оказа :) поздрави

въпросните хидравлични повдигачи

Назад към E46