Чека свети:АВ-захранване с гориво

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Чека свети:АВ-захранване с гориво

Мнение от ilianmarinoff » 09 Май 2014, 9:59

Здравейте, имам следния проблем: чека свети, след софтуерна диагностика даева грешка с наименование АБ-захранване с гориво, изтривам грешката и след време най-вече извънградско шофиране след около 50-70 км отиново светва.Какво направих: смених регулатор за наляганито на горивната рейка, смених горивния филтър, смених дебитомер.....резултат нула, чека па си светва. Бумера е 318и 2000 г. е46. От какво може да дава тази грешка? Благодаря предварително!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Чека свети:АВ-захранване с гориво

Мнение от slitter » 09 Май 2014, 13:07

ilianmarinoff написа:Здравейте, имам следния проблем: чека свети, след софтуерна диагностика даева грешка с наименование АБ-захранване с гориво, изтривам грешката и след време най-вече извънградско шофиране след около 50-70 км отиново светва.Какво направих: смених регулатор за наляганито на горивната рейка, смених горивния филтър, смених дебитомер.....резултат нула, чека па си светва. Бумера е 318и 2000 г. е46. От какво може да дава тази грешка? Благодаря предварително!!!

Писах ти и в другата тема, наиши точното наименование на грешката, както е изписано на програмата. Така АВ-захранване с гориво нищо не говори само по себе си. Също кажи с какъв тестер я диагностицираш колата, различните програми имат различно наименование понякога, което е тъпо, но... Също така, ако тестера си е измислил това наименование напиши номера на грешката, за да можем да помислим за кво точно иде реч.

Потребител
Аватар

Мнение от ilianmarinoff » 09 Май 2014, 13:14

slitter написа:
ilianmarinoff написа:Здравейте, имам следния проблем: чека свети, след софтуерна диагностика даева грешка с наименование АБ-захранване с гориво, изтривам грешката и след време най-вече извънградско шофиране след около 50-70 км отиново светва.Какво направих: смених регулатор за наляганито на горивната рейка, смених горивния филтър, смених дебитомер.....резултат нула, чека па си светва. Бумера е 318и 2000 г. е46. От какво може да дава тази грешка? Благодаря предварително!!!

Писах ти и в другата тема, наиши точното наименование на грешката, както е изписано на програмата. Така АВ-захранване с гориво нищо не говори само по себе си. Също кажи с какъв тестер я диагностицираш колата, различните програми имат различно наименование понякога, което е тъпо, но... Също така, ако тестера си е измислил това наименование напиши номера на грешката, за да можем да помислим за кво точно иде реч.

Здрасти колега, мерси за инфото по другата тема.
Така, номера на грешката АВ-захранване с гориво не съм записал, но същата грешка я дава в три различни сервиза, единия от които е БМВ сервиз в Русе/не ме питай кви пари ми свиха за диагностиката/. Както вече споменах кво съм сменил остава ми последна надежда да е от катализатора...защото нямам такъв-така купих Бумера. Дали ако на место изкорубения кат-ор сложа резонаторно гърне ще се реши проблема???щото там нали се сещаш, че има некви сонди и т.н....

Потребител
Аватар

Мнение от ilianmarinoff » 10 Май 2014, 11:10

Дали ако на место изкорубения кат-ор сложа резонаторно гърне ще се реши проблема???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 12 Май 2014, 0:08

ilianmarinoff написа:
slitter написа:

Здрасти колега, мерси за инфото по другата тема.
Така, номера на грешката АВ-захранване с гориво не съм записал, но същата грешка я дава в три различни сервиза, единия от които е БМВ сервиз в Русе/не ме питай кви пари ми свиха за диагностиката/. Както вече споменах кво съм сменил остава ми последна надежда да е от катализатора...защото нямам такъв-така купих Бумера. Дали ако на место изкорубения кат-ор сложа резонаторно гърне ще се реши проблема???щото там нали се сещаш, че има некви сонди и т.н....

Съмнява ме да се оправи със смяната/изкурубването на кат. Дори резонатор да сложиш, пак няма да е достатъчно, ако предшположим, че свети заради кат. Сменява се софта, за да спре да следи задната сонда след кат или се слага при заданата сонда един адаптер, който спира газовете, да не минават всичките през нея. Въпреки това нещо ме съмнява да не би проблемът ти да идва от предната сонда, която играе важна воля в горивния процес, това наименование към това ме навежда... може да се окаже, че няма общо със задната сонда и с катализатора. Препоръчвам ти да не даваш никви пари повече, да си намериш сервиз, в който да имат ДИС/ИНПА като програми за диагностика и ги помоли да ти извадят разпечатка на грешките, за да можеш да ги публикуваш и да може да се мисли по-ясно вече. Убеден съм, че проблемът е некъв елементарен и виж тъпите майстори как могат да фалират някой с тъпотата си, сменявайки ненужни части, но уви... Също се сещам, че имаше тема, в която по градове има хора от форума с налични програми за диагностика, просто да посетиш някой колега и да ти закачи колата и просто да си запишеш кво показва. Намери темата и пусни запитване кой от Русе разполага със софта.

Потребител
Аватар

Мнение от ilianmarinoff » 12 Май 2014, 8:37

Закачали сме я с такъв софт за диагн. за който казваш във Варна. Точно там ми казаха да сменя дебитомер. само че нямам разпечатка.......ще трябва да се ходи до Варна....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 12 Май 2014, 9:34

Колега, нека да видят какво е поведението на сондите при работа на двигателя на различни режими- от до какви стойности превключва предната сонда, превключва ли изобщо, какво е максималното показание на задната. Както колегата ти казва, добре е диагностиката да е направена с DIS, а не с нещо за 30марки и 400модела- да кажем масово използваният по сервизите Delphi, на моите сонди отчита напрежение около 97.2V. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от ilianmarinoff » 19 Май 2014, 9:03

zvetiko написа:

Колега, нека да видят какво е поведението на сондите при работа на двигателя на различни режими- от до какви стойности превключва предната сонда, превключва ли изобщо, какво е максималното показание на задната. Както колегата ти казва, добре е диагностиката да е направена с DIS, а не с нещо за 30марки и 400модела- да кажем масово използваният по сервизите Delphi, на моите сонди отчита напрежение около 97.2V. ;)

Направиф диагностика с DIS и установихве проблема.....задна ланда сонда отчита грешка поради факта, че нямам катализатор.......КАК СЕ РЕШАВА ТОЗИ ПРОБЛЕМ???

Потребител
Аватар

Мнение от ilianmarinoff » 19 Май 2014, 18:22

Пичове реших проблема, вече съм с нов катализатор..........калкулация до момента за решаване проблема......40 лв клапан гор.рейка, 30 лв горивен филт., 330 лв. дебитомер/който ми работи перфектно.....ако някой иска да се обади/, реле четкодържател на генератора 50 лв...........ТРУУУУДДДД.....ПРИБЛИЗИТЕЛНО ЗА ВСИЧКИТЕ ОПЕРДЕЙНОСТИ 210 ЛВ..................РАВНО НА 1200 БЪЛГАРСКИ ЛЕВА!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 20 Май 2014, 22:13

Колега катализатора нов или втора употреба и какви парички е?
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ilianmarinoff » 21 Май 2014, 8:56

NIKMAN написа:Колега катализатора нов или втора употреба и какви парички е?

Втора употреба....200 лв.

Назад към E46