Наводнена кола

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Наводнена кола

Мнение от acho.rs » 05 Май 2014, 12:22

Пичуе, помагайте - вчера в Червен бряг , имаше реки по улиците и аз решиш да се правя на смел подводничар и ... не успях . Карайки в придошли води , колата изгасна . След като угаснах водата започна да прелива над капака и наводни въздушния филтър (в кутията има 1см вода на дъното, към дебиломера ми се вижда че е мокро) , токовете изгаснаха , стрелките на уредите забиха и ... те така :banghead: Прибрах си колата на село, след 3 часа киснене във водата , та сега моля за съвети :help: Разкачил съм акумулатора и чакам да изсъхне.
Да се остави ли колата да изсъхне и после да се пробва да запали или ? Питам тъй като колата е на място, където , да не обиджам колегите, се поставят спорни диагнистики ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Наводнена кола

Мнение от hacker4eto1 » 05 Май 2014, 12:27

С тези сантиметри къде ми ги говориш във въздушния филтър,много вероятно е да си направил воден удар на мотора :ranting:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Май 2014, 12:29

hacker4eto1 написа:С тези сантиметри къде ми ги говориш във въздушния филтър,много вероятно е да си направил воден удар на мотора :ranting:

То е ясно, че това е вероятно, въпроса е какво да се направи да се разбере , дали е станала поразията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 05 Май 2014, 12:31

При всички положения преди да решиш да "въртиш" мотора, първо завърти с развити свещи, защото ако има вода в цилиндрите ще направи така нареченият "воден чук" който криви биели, валове и т.н., защото водата не може да се сгъстява(компресира)
Съветвам те да не я пробваш и да не и подаваш ток докато не изсъхне доволно.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 05 Май 2014, 13:22

Сушене му е майката. Според мен не е влязла вода, защото щеше да го усетиш.. нещо от някъде щеше да излопа. Отвий свещите и се опитай да видиш каква е ситуацията вътре ако е възможно другото е методично сушене и после опити.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 05 Май 2014, 13:41

Почваш наред да сушиш букси мукси свещи бобини.Кутията с релетата където е компа я отвори ако има вода там почти сигурно компа е пътник.Погледни и в маслото дали няма вода и в цилиндрите.С две думи филма е голям.

ПП.абе да те питам от чист интерес ти защо влизаш в такава вода,а не обърна обратно и да търсиш заобиколен път.пиши като има развитие.

ПП2.гледай и датчика на коляновия вал да го достигнеш той е на кофти място набит хем и е ниско долу 100% ще си е пийнал водица стабилно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Май 2014, 13:53

ами гледам че други коли караха пред мен , карам и аз ... спряха една две коли , аз бях вече бях карал 500м във водата и ми оставаха 100-150м до сухото ... и аз поне 20 пъти се псувах, че не върнах назад ама , от кат се обърне каруцата ...
Благодаря на всички са съветите :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 05 Май 2014, 15:16

..Източване на маслото и смяна на филтър примерно,може да я оставиш да се "изцежда" няколко дена,дано да пекне слънце скоро :yes:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Май 2014, 0:45

Аз преди 7-8 години някъде угаснах така във вода. Но не беше чак толкова високо и все пак си прихълцука после като палеше доволно, бях махнал въздушния филтър да се изсуши на парното и всичко после беше наред.
Бензина е много трудно да направи воден чук, ако е дизел го пиши заминал защото не гасне така лесно във водата, ама бензина си гасне навреме по принцип. Ако питаш мен просто я остави да изсъхне, ако маслото ти е за смяна скоро, по-добре го сменяй и си ти. Компове и момпове ако са заминали(и всякакви такива електроники)то те вече са си заминали. Като изсъхне ще покаже. На един колега скоро от автомивка му замина компютъра на Астра от по-новите.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 06 Май 2014, 11:50

BMW Power ACM написа:Аз преди 7-8 години някъде угаснах така във вода. Но не беше чак толкова високо и все пак си прихълцука после като палеше доволно, бях махнал въздушния филтър да се изсуши на парното и всичко после беше наред.
Бензина е много трудно да направи воден чук, ако е дизел го пиши заминал защото не гасне така лесно във водата, ама бензина си гасне навреме по принцип. Ако питаш мен просто я остави да изсъхне, ако маслото ти е за смяна скоро, по-добре го сменяй и си ти. Компове и момпове ако са заминали(и всякакви такива електроники)то те вече са си заминали. Като изсъхне ще покаже. На един колега скоро от автомивка му замина компютъра на Астра от по-новите.

Бащата, след като 100 пъти му казах ДА НЕ ПАЛИ БЕЗ РАЗВИТИ СВЕЩИ е проявил самоинициатива и като видял, че електрониката работи и има токове е рекъл малко да запали :banghead: При завъртането е имало хрипане и не е въртял повече ... да не е направил белята .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 06 Май 2014, 15:24

100 % е засмукала вода! Тя затова ти е изгаснала. Свали капака и виж клапаните. Моята 2005 г. като преля Марица така ми изгасна в огромна локва и се разминах със смяна на масло и клапани.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 06 Май 2014, 17:57

Какво хрипане,като от работа само на няколко цилиндъра или механичен шум?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Май 2014, 19:45

Да, моята си работеше на няколко цилиндъра преди бая години след излизането от водата(след паленето когато беше угаснала в гьола) и после си тръгна всичко нормално. Бая километри си изкара после.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 06 Май 2014, 20:08

Какво хрипане,като от работа само на няколко цилиндъра или механичен шум?

Не е имало механичен шум до колкото ми "пресъздадоха" ... Не знам, колата остана в Кнежа , а съм в София . Утре ще кара на сервиз и ще разбере . За сега добрата новина е че поне компа е жив

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Май 2014, 21:12

Ъпдейт ... Днес колата е карана в сервиз . Обаждат ми се че са въртели на отвити свещи и е изхвърлило бая вода . Питата ме от къде се спира имобилайзера, аз им казвам , пали се колата и .... хруп-луп-тряс, като чух това по телефона и изтръпнах :shock: Затворих и вече се чудех от къде да търся М54 и колко ше излезе суоп-а ... ама то взело че проработило . След 4 часа обезводняване , изхвърляне на вода , ту през цилиндри, ту през ауспуха колата си тръганала . Уж работи нормално , форсира се , на диагностика не показва грешки ,показателите уж в норма :dunno: Сега ще сменям маслото и ... май си минавам тънко :roll:

Следваща

Назад към E46