Странно падане на акумулатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Странно падане на акумулатор

Мнение от washky » 04 Май 2014, 9:29

Здравейте колеги! Наскоро се сдобих с е46 318i '99, ето и какъв е проблема:

Купувам колата изминавам 200 км до вкъщи ( би трябвало да се зареди ), след точно два дни каране из града, като карането е на къси разстояние ( тоест има чести паления ), та след 2 дни паля колата ( пали от раз ) отивам до един магазин изгасям я, след 2 минути се връщам БАМ паднал акъмулатор без грам ток, фаровете премигват и т.н. типичните симптоми. Дойдоха дадоха ми ток и запали от раз, прибрах я в гаража, сложих да се зарежда, зареждах я само 6 часа, защото автомобила ми трябва постоянно, след това минаха точно 3 дни, пак къси разстояния, пак си пали от раз и без никакви симптоми и тази сутрин БАМ пак няма грам ток...Според старият собственик акумулатора е читав и не би трябвало да дава проблеми, относно отечките, мисля че няма смисъл да проверявам понеже, ако имаше щеше да падне още първата вечер...Давайте съвети какво да правя, имали ли сте такъв проблем и ако да какво е решението му :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Странно падане на акумулатор

Мнение от Моджо » 04 Май 2014, 21:46

Пиши в търсачката "таралеж" и чети.
Вече ако не е той - има много предположения какво може да е.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xi
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от blackboo » 06 Май 2014, 8:41

Колега със същите симптоми съм, но все още не мога да твърдя, че е "таралежа"! Акумулатора ми е нов, а се срина 2пъти за отрицателно време! :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от washky » 06 Май 2014, 10:47

Здравейте колеги, вчера ходих да ми замерват акумулатора, динамото и дали има отечки, оказа се акумулатора...днес сложих един на един комшия който твърди, че акумулатора е читав и да видим с него как ще е, ако нямам проблеми, ще си купувам нов! :banghead:
Зареждах го 12 часа преди да отида да го замерят и показваше 8 волта :D :D :D как пали т'ва чудо не знам.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Май 2014, 10:59

И при двама ви най-вероятният виновник е таралежа. Следващият вероятен виновник е скапан алтернатор, който не зарежда като хората.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от washky » 07 Май 2014, 19:09

Здравейте колеги, вчера сложих друг акумулатор от комшия, които каза че бил ОК, карал си бмв=то с него и днеска отново внезапно изтощаване...сложих го на зарядно за 1 минута и запалих, изгасих колата веднага и пак запалих, след това отидох до автомивката там имаше две изгасяния и на следващото палене КРАЙ, бутнаха ме по байрчето и цак запали си...
Ако отида на сервиз как ще установят, че е от таралежа ? Има ли вариант

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от washky » 07 Май 2014, 21:08

Такааа, слезнах долу в гаража, завъртях ключа само на контакт, климатроника тръгна, пробвах степените на духане всичко работи и е тип топ,а и досега съм нямал проблеми с климатроника отностно духането и менене на обороти, изкарах ключа и се заключих вътре, ЖУЖЕНЕ се чуваше точно 16 минути и спря, опитах отново същата процедура, отново 16 минути жужене и спря. Това ме навежда на мисълта, че таралежа е ОК???? Динамото зарежда и то е проверено, отечки също няма :kuku: :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 - 218 ка
Мечтае да кара: V 10 5.0

Мнение от madrus » 08 Май 2014, 20:55

Неможе да не няма отечки . Най вероятно някой модул не " заспива " . Наскоро мой познат имаше същия проблем оказа се от навито .

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 08 Май 2014, 21:49

Таралежът управлява големия вентилатор на климата, а жужи 16 мин. малкия в таблото /той е за датчика/. Направи една диагностика, таралежът мисля че дава грешка в DIS.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от washky » 08 Май 2014, 21:56

Проблема е остановен НЕ Е от ТАРАЛЕЖА. Днеска оставих колата за 1 час и пак не палеше, подадоха ми ток, запали и отидох пред блока, замерих акумулатора 13,7 волта...перфектен, дадох газ динамото зарежда повече от перфектно, на изгасен двигател даваше също перфектни стойности, никакви признаци, че НЯМА ток, след това оставихме уреда да замерва и започнах да въртя ключа и се започна цък,цък,цък и пресвяткане на фарове и уреда отчита рязко падане на волтажа на 9 волта! След като спра да въртя ключа волтажа скача на 12 волта, всички си правим изводите, че проблема идва от стартера, който явно окъсява или са му заминали четки или втулки и дърпа много ток, за да зацепи, но като падне по 11 волта защитата се включва и дава симптоми на изтощен акумулатор :X :X :X Тя дълга и широка стана :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Утре ще рециклирам стартера и ще пиша!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46М е87 118и е90 x5 3sd
Мечтае да кара: X6 G power
Детайли за колата: Повече горят от колкото вървят
БензинМаслоВода

Мнение от culio » 08 Май 2014, 22:12

Като минат 16мин дазаспи откачиминуса да минава през гаваритна крушка 5вата ако колата е заспала няма да свети и се пребираи да спиш
Насутринта ако свети почваш да вадиш бушони докато угасне лампичката и щевидишбушона за каквое и виновнока е готов
диагностика на всичко не е таина
винаги готов за помощ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 10 Май 2014, 9:18

culio написа:Като минат 16мин дазаспи откачиминуса да минава през гаваритна крушка 5вата ако колата е заспала няма да свети и се пребираи да спиш
Насутринта ако свети почваш да вадиш бушони докато угасне лампичката и щевидишбушона за каквое и виновнока е готов

Имаш ли 2-ри клас завършен? :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 10 Май 2014, 9:37

washky написа:Проблема е остановен НЕ Е от ТАРАЛЕЖА. Днеска оставих колата за 1 час и пак не палеше, подадоха ми ток, запали и отидох пред блока, замерих акумулатора 13,7 волта...перфектен, дадох газ динамото зарежда повече от перфектно, на изгасен двигател даваше също перфектни стойности, никакви признаци, че НЯМА ток, след това оставихме уреда да замерва и започнах да въртя ключа и се започна цък,цък,цък и пресвяткане на фарове и уреда отчита рязко падане на волтажа на 9 волта! След като спра да въртя ключа волтажа скача на 12 волта, всички си правим изводите, че проблема идва от стартера, който явно окъсява или са му заминали четки или втулки и дърпа много ток, за да зацепи, но като падне по 11 волта защитата се включва и дава симптоми на изтощен акумулатор :X :X :X Тя дълга и широка стана :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Утре ще рециклирам стартера и ще пиша!

колега ,аз имах напоследък подобен проблем,излезе от самия стартер,имаше заминала втулка и нямаше ряс при въртене,товареше се и следователно дърпаше повече ток
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от washky » 11 Май 2014, 11:07

Оказа се акумулатор! Заключете темата :)

Назад към E46