Не спират да работят духалките на климатроника 330d 2003

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d torque monster
Мечтае да кара: 550i supercharged
Детайли за колата: Actual: 535d e61 pre-LCI 370 hp 750 nm
Previous: 540i e39 Black 5 speed manual, 335i N54 e91 Black 07' pre-face 306 hp

Не спират да работят духалките на климатроника 330d 2003

Мнение от ReLeFNIQ » 03 Май 2014, 21:28

Здравейте, имам следния прпблем с 330 d e46 2003 204 h.p.
При последното загасяне на колата с включен климатроник, духалките в купетоне спряха а напротив дори си мисля че работят на макс. Пробвах палих гасих щраках по климатроника но изглежда вентилаторите са забили на макс и единствения начин да ги спра е да им извадя бушона. Сложа ли го и на изгасен мотор тръгват пак. Реално нито могат да се регулират катп степени нито да бъде спряно духането. Регулирането на клапите и температурата работи само вентилатора на климатроника не се управлява а е забил на макс. Моля за мнения и съдействие как да реша проблема. Благодаря предварително ! Има ли вариант за някъв хард ресет или проблема е механичен. Не намерих друга такава тема.
BMW :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Re: Не спират да работят духалките на климатроника 330d 2003

Мнение от tekabg » 04 Май 2014, 23:16

Колега таралежа е заминал най-вероятно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 04 Май 2014, 23:23

ReLeFNIQ написа:Здравейте, имам следния прпблем с 330 d e46 2003 204 h.p.
При последното загасяне на колата с включен климатроник, духалките в купетоне спряха а напротив дори си мисля че работят на макс. Пробвах палих гасих щраках по климатроника но изглежда вентилаторите са забили на макс и единствения начин да ги спра е да им извадя бушона. Сложа ли го и на изгасен мотор тръгват пак. Реално нито могат да се регулират катп степени нито да бъде спряно духането. Регулирането на клапите и температурата работи само вентилатора на климатроника не се управлява а е забил на макс. Моля за мнения и съдействие как да реша проблема. Благодаря предварително ! Има ли вариант за някъв хард ресет или проблема е механичен. Не намерих друга такава тема.

колега напиши в търсачката ТАРАЛЕЖ и чети,наи вероятно е тои както е написал колегата.Мисля че колегата ОСИ ги ремонтираше,или ремонтираше перките за радятора-непомня вече,попитаи го
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 04 Май 2014, 23:32

unikalen88 написа:
ReLeFNIQ написа:Здравейте, имам следния прпблем с 330 d e46 2003 204 h.p.

колега напиши в търсачката ТАРАЛЕЖ и чети,наи вероятно е тои както е написал колегата.Мисля че колегата ОСИ ги ремонтираше,или ремонтираше перките за радятора-непомня вече,попитаи го

хахахах Ремонтирам всички модули по е46 и не само, таралежа на 99 процента се рамонтира вече, с перките е малко по-сложно.

Назад към E46