Странно ритмично тропане ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странно ритмично тропане ?

Мнение от paiaka » 23 Апр 2014, 21:28

Здравейте колеги . Като взех колата единият тампон на носача (дето носача влиза в него ) беше тръгнал и тропаше по неравности и дупки . Преди 2 дни смених джанти с гуми - 16ки - до сега бях с 15ки . Покарах 1 ден с джантите и всичко беше на 6 . Днес сутринта по околовръстното чух въпросното ритмично тупкане . Тропа глухо все едно нещо се удря от долу по купето ..... Възможно ли е да съм го прекарал тотал този тампон и дали тупкането / чукането е от него ? Тампоните ще се сменят събота неделя НО до тогава мога ли да мина така 40-50км ? И изобщо дали е от този тампон ? Спирачните апарати гледах , всичко си е на 6 ... Ааааа щях да забравя :) - като натисна спирачката и тупкането спира .
Благодаря предварително за помощта .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Странно ритмично тропане ?

Мнение от ilia1984 » 24 Апр 2014, 9:28

Хлабава накладка смени си накладките ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 24 Апр 2014, 10:02

много лесно може да го провериш този тампон дали е дал фира..
подпри колата с по едно трупче на задните гуми за да не може да се лашка колата на пред на зад ..Дръпни си и ръчната ако искаш. Застани отпред до гумата и с ръка или крак я дърпай напред на зад докато волана е изправен,ако колелото се мърда на пред на зад ти е тръгнал тампона..
Аз имах глухо тропане но се оказа шарнир :)
Ето моята тема ,дано ти помогне.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=3705149
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от paiaka » 26 Апр 2014, 21:22

[*]Тампонът (разбитият) е сменен .. Тропането си остана. Реших да си сложа 15" и да видя как е с тях .... Тръгвам да сменям и ОП на едната гума 2 болта разхлабени , 1 го няма и само 2 стегнати . Някой доброжелател си е правил опити ............. Няма шанс да съм стегнал 2 един да не съм сложил . Не сменям за пръв път гуми ...... и така .
Тропането изчезна :) .

Назад към E46