DSC проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
DSC проблем
Здравейте колеги ,
Колата е 320д е46 2002г. и имам следния проблем след като си направих 2-3 кръга и няколко резки спирания до 0 за да изпробвам системите си няколко км по късно ми светна лампата за DSC и тази за внимание (на ръчната ) в жълт цвят . Колата я карам с джанти 18' доста изнесени ЕТ25 . Пробвах да се свържа с INPA не успях. Отидох на диагностика момчето не успя да се свърже с абс модула . Прегледа ми и бушоните оказаха се здрави . Посъветва ме да изключа абс модула от буксата да се разредят кондензаторите . И след всичките тези премеждия няма резултат . Четох някъде ,че може да е разкалиброван някои от датчиците и трябва да се калибрира ,но пък защо няма връзка с модула . Всеки път като запаля светват лампите за дсц и внимание и издава сигнал да внимавам ,като абс-а си работи . Има ли някой идея от къде може да е проблема.
Поздрави.
Колата е 320д е46 2002г. и имам следния проблем след като си направих 2-3 кръга и няколко резки спирания до 0 за да изпробвам системите си няколко км по късно ми светна лампата за DSC и тази за внимание (на ръчната ) в жълт цвят . Колата я карам с джанти 18' доста изнесени ЕТ25 . Пробвах да се свържа с INPA не успях. Отидох на диагностика момчето не успя да се свърже с абс модула . Прегледа ми и бушоните оказаха се здрави . Посъветва ме да изключа абс модула от буксата да се разредят кондензаторите . И след всичките тези премеждия няма резултат . Четох някъде ,че може да е разкалиброван някои от датчиците и трябва да се калибрира ,но пък защо няма връзка с модула . Всеки път като запаля светват лампите за дсц и внимание и издава сигнал да внимавам ,като абс-а си работи . Има ли някой идея от къде може да е проблема.
Поздрави.
- Xezes
- Потребител
-
- Кара: BMW Е90 330D xDrive LCI
Re: DSC проблем
Колега, и аз имам същия проблем !!! DSC-то го оправих като калибрирах датчика за ъгъла на завиване. Това става като запалиш на място и направиш няколко пъти пълен ляв, след това пълен десен. Гасиш и палиш.
След минута две и няколко км, трябва да започне да работи DSC нормално.
НО, моля те кажи ми дали успаваш да прочетеш колата след това, тъй като при мен това е големия проблем които след това създава и други. Описал съм ти тук -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=365525
Поздрави!
НО, моля те кажи ми дали успаваш да прочетеш колата след това, тъй като при мен това е големия проблем които след това създава и други. Описал съм ти тук -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=365525
Поздрави!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Xezes написа:Колега, и аз имам същия проблем !!! DSC-то го оправих като калибрирах датчика за ъгъла на завиване. Това става като запалиш на място и направиш няколко пъти пълен ляв, след това пълен десен. Гасиш и палиш.
Пълни глупости, колега... (без да се засягаш)
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Отиди да ти закачат колата на диагностика, възможно е да е отказал датчик за спирачното налягане (brake pressure sensor). Когато се прецака изключва автоматично DSC-то и ти светва заедно с жълтия удивителен, както при теб.
- Xezes
- Потребител
-
- Кара: BMW Е90 330D xDrive LCI
Dimitroff написа:
Няма за какво да се засягам, колега. Споделям опит, които в моя случай, дори и на теб да ти се струват глупости, помогна и не струва нищо да се опита

Xezes написа:Dimitroff написа:
Няма за какво да се засягам, колега. Споделям опит, които в моя случай, дори и на теб да ти се струват глупости, помогна и не струва нищо да се опитаПоздрави!
Опитах не се получи. Според мен щом няма връзка с модула ,явно там е проблема ако беше датчик щяхме да имаме достъп и да ни покаже кои е датчика . Оставих я в сервиз утре ще пиша какво е развитието .
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
Nikolay P. написа:Отиди да ти закачат колата на диагностика, възможно е да е отказал датчик за спирачното налягане (brake pressure sensor). Когато се прецака изключва автоматично DSC-то и ти светва заедно с жълтия удивителен, както при теб.
Аз го имам точно този проблем (brake pressure sensor).Карам и като мина по някога през неравности ми изключва DSC-то и ми светва заедно с жълтия удивителен,на диагностика показа точно това.Къде е този датчик,възможно ли е да го прави от хлабава връзка или трябва да го сменям и какви пари е това нещо.Друго важно е,че като покарам малко и загася колата се оправя и лампите гаснат и мога да карам така примерно 1000км и да не светне и после пак същата песен.Дайте съвет приятели,благодаря.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Няма за какво да се засягам, колега. Споделям опит, които в моя случай, дори и на теб да ти се струват глупости, помогна и не струва нищо да се опитаПоздрави!
То остави струването,но при Е46 тоя филм при теб е чист късмет

За колегите,които не са наясно - с въртене на волана ,калибровка на какъвто и да е датчик по Е46 не се нулира
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Имах същия проблем.След година четене успях да си го калибрирам датчика и от тогава не е светел.До колегата с въртенето на волана е изгаснала лампата временно.Моята ту светваха ту изгасваха докато не остана да свети постоянно.С Дис се калибрира датчика.Успех.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
[quote="dxd
Аз го имам точно този проблем (brake pressure sensor).Карам и като мина по някога през неравности ми изключва DSC-то и ми светва заедно с жълтия удивителен,на диагностика показа точно това.Къде е този датчик,възможно ли е да го прави от хлабава връзка или трябва да го сменям и какви пари е това нещо.Друго важно е,че като покарам малко и загася колата се оправя и лампите гаснат и мога да карам така примерно 1000км и да не светне и после пак същата песен.Дайте съвет приятели,благодаря.[/quote]
Датчиците са два, намират се на спирачната помпа, под казанчето за течноста на спирачките. С ДИС на живи данни, спокойно можеш да видиш дали работят.
Аз го имам точно този проблем (brake pressure sensor).Карам и като мина по някога през неравности ми изключва DSC-то и ми светва заедно с жълтия удивителен,на диагностика показа точно това.Къде е този датчик,възможно ли е да го прави от хлабава връзка или трябва да го сменям и какви пари е това нещо.Друго важно е,че като покарам малко и загася колата се оправя и лампите гаснат и мога да карам така примерно 1000км и да не светне и после пак същата песен.Дайте съвет приятели,благодаря.[/quote]
Датчиците са два, намират се на спирачната помпа, под казанчето за течноста на спирачките. С ДИС на живи данни, спокойно можеш да видиш дали работят.

Ако нема у глава, има у Google.
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
При мен беше отказал Sensor 2. Аз като карах и така изведнъж ми светваше DSC-то заедно с удивителния знак, след известно време само си изгасва и след малко пак ми показва на таблото, че не работи. Та проблема се решава като се смени датчика с нов. Там е работата, че самите датчици за спирачното налягане се продават само оригинални и са на цена 237 лева, ако не се лъжа, по спомен мисля, че цената беше толкова. 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, не е опит, просто няма как да се получи в случая по начина, по който ти описваш- наистина при някои коли се прави така и от там си го подочул. Когато датчика се е разкалибрирал, модула на DSC вече не знае на колко оборота е завъртян волана и кога предните колелета са завъртени на 0гр. Трябва със съответният интерфейс за диагностика да се дефинират тези два параметъра, като вторият е приблизително, а след това при движение на колата, модула го прецизира.
Колега gsi8v, според мен преди да предприемеш каквото и да е намери някой да направи диагностика на колата.
Момчето от сервиза днес е оправил проблема закачил се е с диагностиката и я е оправил . Свързал се е с компютъра на колата и с модула отговарящ за DSC-то . Проблема е решен не беше удобно да го питам с кои програми как се е справил .

- Videv
- Потребител
-
- Кара: E46 320D 136к.с. 2000г.
Подскажете къде в Бургас може да ми направят тази настройка, от време на време се появяват и при мен тези симптоми; + да се изключи индикатора за еърбег на таблото?
Аз ползвах услугите на Сервиз VFTS две млади момчета разбират си доста от работата Николай и Христо намират се на 5ти км https://goo.gl/maps/UctNN
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2