Питане за сервизна книжка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Питане за сервизна книжка

Мнение от ивайло81 » 01 Апр 2014, 14:41

Колеги, чел съм разни мнения (които не можах да намеря сега). Споменава се, че може по вин номера да се провери кога е била колата в сервиз, какво е сменено, на колко км. и т.н. Възможно ли е това, някой знае ли как. Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Питане за сервизна книжка

Мнение от k.milanov » 01 Апр 2014, 15:22

VIN - vehicle identification number

С този код / номер можеш да провериш точната дата на производство на колата, за кой пазар е предназначена, мотора какъв е и други. Зависи от къде ще вземеш информацията. Аз каот си взимах моята кола ме интересуваше вина само, за да съм сигурен, че мотора си е оригинално в колата, защото една която гледах по вин излезна, че е със саден мотор и с неоправени документи = разправии.
По този код не можеш да видиш кога е сменено маслото или накладките например.

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 01 Апр 2014, 15:25

С този Вин трябва да отидеш при дилър и от там да ти кажат кога какво е правено по колата и кога е сменяно маслото :winky:
поне докато е влизала в БМВ за тези неща

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Апр 2014, 15:51

k.milanov написа:VIN - vehicle identification number

С този код / номер можеш да провериш точната дата на производство на колата, за кой пазар е предназначена, мотора какъв е и други. Зависи от къде ще вземеш информацията. Аз каот си взимах моята кола ме интересуваше вина само, за да съм сигурен, че мотора си е оригинално в колата, защото една която гледах по вин излезна, че е със саден мотор и с неоправени документи = разправии.
По този код не можеш да видиш кога е сменено маслото или накладките например.

Всяко влизане в оторизиран сервиз се отбелязва.ВИН-а е като твоето ЕГН :yes: Ето една фактура,като е влизала за смяна на масло и т.н във Варна Карс - няма как да няма шаси ,съответно после с номера на шасито - ще видиш същата информация като на фактурата :yes:
faktURA.jpg

armagedon_762002 написа:С този Вин трябва да отидеш при дилър и от там да ти кажат кога какво е правено по колата и кога е сменяно маслото :winky:
поне докато е влизала в БМВ за тези неща

Не е нужно с ВИН ако не го знае колегата ,може просто да отиде и да си даде ключа(с талона на колата),сега вече зависи дали с пари или без(според човека зад бюрото ) - и АКО има сервизна история,ще я види - често се случва италянките да нямат :confused:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 01 Апр 2014, 16:11

Но това е при положение, че колата е влизала в оторизиран сервиз. :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 01 Апр 2014, 16:13

k.milanov написа:Но това е при положение, че колата е влизала в оторизиран сервиз. :D

Тя ако не е сервизна и боба ,и лещата няма да подскажат каквато и да е сервизна история,освен ако собственика няма някакви документи :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 01 Апр 2014, 17:08

Въпроса е, че приятел си взе в Гърция, Е46 купе. 2002 модел, на 40 000 км. Уж било внесено в Гърция през 2004 и е стояло на витрина или в магазин и аз точно не разбрах. За тези 2 години дето я е карал, собственика е сложил менте джанти (17-ки от М5 Е39). И карбоново фолио. Това по снимки. Имам и вин, по справка само джантите се разминават. Затова искам да проверя и сервизната история ако има такава. Онлайн, или по имейл ако става. Това имах предвид. Скоро колега писа, че купил Е90 и проверил сервизната история и разбрал, че е превъртян километража. Но как и къде не разбрах.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon_762002 » 01 Апр 2014, 17:54

Не си чел внимателно - имаше проблем и след като е ходил на диагностика (диагностика) му казал ,че километража бил връщан . ( не в БМВ)
Но това няма нищо общо със сервизната история за която питаш ти .
И дали ще е онлайн или по телефона начините ти ги казахме - само в дилър няма друг вариант .
Ако имаш връзки някаде звъниш и ти казват :lol:

И в крайна сметка като се замисля това е 12 годишна кола , не мисля че ще откриеш нещо и също така , че са я потдържали 12 години в БМВ .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 01 Апр 2014, 18:43

armagedon_762002 написа: не мисля че ще откриеш че са я потдържали 12 години в БМВ .

Това имах предвид!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 01 Апр 2014, 21:40

Явно четете между редовете. Трябват ми примерно първите 5 години, да е в сервиз. И ако пише, че през 2004 е сменено маслото на 70000 км. Ще знам, че са го излъгали. Не ви ли направи впечатление, че колата е 12-годишна на 40 000 км.!

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon_762002 » 01 Апр 2014, 21:44

По скоро четем избирателно , но това не променя факта какъв е варианта за проверка :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 01 Апр 2014, 22:28

ивайло81 написа:Явно четете между редовете. Трябват ми примерно първите 5 години, да е в сервиз. И ако пише, че през 2004 е сменено маслото на 70000 км. Ще знам, че са го излъгали. Не ви ли направи впечатление, че колата е 12-годишна на 40 000 км.!

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Не защо има форумна на 10 години и се кара и е на 80 000км ,и въпреки че е 1Април си е сериозно :) а имаше и такава,която от 98год до миналата бе под тези км..

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 01 Апр 2014, 23:52

Е аз не се шегувам. Нищо, че е 1 април. Значи само при дилър може да се разбере инфо за кола по вин. Благодаря на всички.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 02 Апр 2014, 10:49

Един колега от Е90 раздела беше дал един линк:
https://vin.su/choice_partners.php?conf=9

На този линк може да си платите и да получите по мейл пълна история на колата от официален сервиз.
Има колеги, които са пробвали и им се е получила работата.

Аз лично пробвах и след има няма 5 часа получих обратен рефънд (върнаха ми парите).
Поразпитах защо така и не получих отговор.
Най-смисления отговор, който получих е, че може би колата ми е от Италия, а тия нямали хора в Италия, за да ми дадат информация. Допълнителна информация която получих е, че италианските представители на БМВ не били свързани с глобалната система на БМВ. Дали е вярно или не нямам идея, но не получих никаква информация за моя автомобил. Но и парите ми върнаха. :)
За това просто ако имате интерес, пробвайте.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 02 Апр 2014, 11:05

JTD написа:Един колега от Е90 раздела беше дал един линк:
https://vin.su/choice_partners.php?conf=9

На този линк може да си платите и да получите по мейл пълна история на колата от официален сервиз.
Има колеги, които са пробвали и им се е получила работата.

Аз лично пробвах и след има няма 5 часа получих обратен рефънд (върнаха ми парите).
Поразпитах защо така и не получих отговор.
Най-смисления отговор, който получих е, че може би колата ми е от Италия, а тия нямали хора в Италия, за да ми дадат информация. Допълнителна информация която получих е, че италианските представители на БМВ не били свързани с глобалната система на БМВ. Дали е вярно или не нямам идея, но не получих никаква информация за моя автомобил. Но и парите ми върнаха. :)
За това просто ако имате интерес, пробвайте.

Точно това имах предвид,когато казах,че за италянките нещата не седят точно така :mhihi:

Следваща

Назад към E46