Въпрос за адаптивни фарове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за адаптивни фарове
Здравейте колеги!
Относително нов съм във форума и с марката и з това моля да ме извините ако сметнете въпросът ми за не особено на място.
Та както споменах от малко повече от година и аз имам удоволствието да се возя на е46-ца и реших малко да ъпгрейдна. Та моята барачка е с обикновени фарове /бих казал някаъв евтин тайвански продукт/ и започнах да си търся нещо по-добро. Попаднах на оригинални БОШ, адаптивни /секъд хенд както се казва/. Харесаха ми и имам сериозното намерение да ги закупя. Та въпросът ми е нужен ли ми е специален модул за да ми работят като "адаптивни" или те просто си следват завоя след като се монтират? Нужно ми е да знам за да преценя дали има смисъл да ги закупя.
Благодаря предварително, надявам се на бърз отговор!
Поздрави!
Относително нов съм във форума и с марката и з това моля да ме извините ако сметнете въпросът ми за не особено на място.
Та както споменах от малко повече от година и аз имам удоволствието да се возя на е46-ца и реших малко да ъпгрейдна. Та моята барачка е с обикновени фарове /бих казал някаъв евтин тайвански продукт/ и започнах да си търся нещо по-добро. Попаднах на оригинални БОШ, адаптивни /секъд хенд както се казва/. Харесаха ми и имам сериозното намерение да ги закупя. Та въпросът ми е нужен ли ми е специален модул за да ми работят като "адаптивни" или те просто си следват завоя след като се монтират? Нужно ми е да знам за да преценя дали има смисъл да ги закупя.
Благодаря предварително, надявам се на бърз отговор!
Поздрави!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Въпрос за адаптивни фарове
адапривни в " защото е 46 има фарове които само сами се реголират за височина,а не като новите модели да завиват настрани.За минаване към такива фарове мисля че няма модули и тем подобни.Единственно няма да се реголират сами щото на оригинални такива на кола има някви датчици на носачите,те реголират фаровете.Следователно като сложиш тея с ксенона се прави да се регулира с врътката от вътре

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
има такива фарове които "завиват" , на е46 купе с биксенон след 2004
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=533718
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=533718

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Завиващи фарове при е46 май няма. Има подбна екстра, която е доста рядка. Фаровете имат още една секция, която се активира при завъртане на волана и осветява завоя.
http://img96.imageshack.us/img96/5853/h ... ight13.jpg
Тези на снимката не съм сигурен, че са оригинални, но има стокови такива със сигурност.
Тези на снимката не съм сигурен, че са оригинални, но има стокови такива със сигурност.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
b_velev написа:Завиващи фарове при е46 май няма. Има подбна екстра, която е доста рядка. Фаровете имат още една секция, която се активира при завъртане на волана и осветява завоя.
Е46 има Adaptive Lights,има и Corner Lights двете няма абсолютно нищо общо...
Адаптивни имат само купета и кабрио след средата на 2004 (лупата завива) като това е изключителна рядкост,аз съм виждал само 2 купета,едното е на колежка и е 2005 година а другото на снимка в сервиз на колега.
Corner Lights са само при седан/комби - и е точно това,което си показал и го има като ретрофит - който иска да го види на живо да дойде на национална сбирка на Е46

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
И 2003-та ги има
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Icco написа:И 2003-та ги има
Покажи 2003...с адаптивни фарове
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Тук в това описание също пише 2003...
Пс ние дето я нямаме не можем ли да си кодараме някак си лайт модула като този от клипа:
http://www.youtube.com/watch?v=JgA-quC0Eng
Ето и темата му във фанатиците:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=817645
Сега видях,че колата от клипа е с фабричен адаптив на светлините и е 2003 което дава отговор на спорът.
Пс ние дето я нямаме не можем ли да си кодараме някак си лайт модула като този от клипа:
http://www.youtube.com/watch?v=JgA-quC0Eng
Ето и темата му във фанатиците:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=817645
Сега видях,че колата от клипа е с фабричен адаптив на светлините и е 2003 което дава отговор на спорът.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Това е като ,асц на кола 2003,толкова рядко.
По информация ги дават,че почват от 2004(освен ако е грешна)а това с халогените не е от лайтмодула
По информация ги дават,че почват от 2004(освен ако е грешна)а това с халогените не е от лайтмодула
- mustang1986
- ентусиаст
-
Изтегли си файла.Той е официален на бмв и пише точно как работи и кое как,и откъде взима информация.Пише 2003та,но не пише месец.Сподер реалома от 3.2003 нагоре

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Произведена е 10/2003 и си е с такива!
според вина е това: S524A Adaptive Headlights
според вина е това: S524A Adaptive Headlights
Много се бъркате,че го имат само най-новите е46ци и то рядко.Моята 328 ци купе е 99та година май месец и фаровете следват завоя,както и при запалване сами се регулират и правят движение нагоре.За следването на завоя се свързват с носачите.Като колата ми беше за ремонт я огледах отдолу и видях кабелите.Майстора също беше учуден ,че имам такава ексра,но това е положението.Може и допълнително да я е правил тази екстра предишния собственик в Швейцария,но може и да е стоково.Тъй като колата 99та година е със всичко възможно от ел.щора ,навигация до подгрев на седалките.Така,че от кола до кола има разлика.Аз съм виждал 2004 година фейслифтово без навигация ,а долу където са копчетата с екстрите,да има единствено ДСЦ ..Има и много постни коли,но и фулл екстри.Като цяло за това обичам марката.Баща ми си взе рено 2012 година ,а моята кола 13 години по-възрастна го бие по екстри.Реното е с всички екстри за модела,но явно подгрев ,памет на седалките и т.н в тези коли ще почнат да слагат 2020 

- mustang1986
- ентусиаст
-
Това на носача ти е датчика за налкон(нагоре надолу)не за завиване на ляво и дясно.И такова понятие всички екстри няма!Дай вин номер да ги видим тези фарове какви са(също и снимка ако имаш)

Еми снимки много съм качвал на колата във форума,на снимка не виждам как ще разбереш фаровете какви са.Трябва да ти снимам клип като завивам .Тва дето се местят нагоре и надолу няма нищо общо с носачите.Фаровете са си стоков ксенон на бмв. сменял съм им единствено крушките с такива с повече келвини.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Колега в грешка си,точно датчиците на носачите са за регулирането на височината.Не виждам как положението на носача ще ти регулира фаровете на страни като те самите се движат нагоре и надолу.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2