Спирачни дискове за 330ци
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Спирачни дискове за 330ци
Здравейте. От известно време усещам вибрации във волана и купето, които се проявяват единствено при натискане на спирачката. Най-ярко изразени са при спиране от по-висока скорост, с оглед на което посетих специалист, който постави и конкретна диагноза - изкривени, износени и прегряти предни спирачни дискове.
В тази връзка, реших да ги сменя с нови и се интересувам дали е възможно поставянето на така наречените "продупчени" дискове /не зная точната терминология, с която се обозначават/. Целта ми е постигането на по-красив визуален ефект. Джантите ми са 18-ки и мисля, че такъв диск би отивал повече от обикновения, с който съм в момента.
Възможно ли е да поставя такива дискове и много по-скъпи ли са от стандартно предвидените от производителя?
Макар, че целта на поставянето им е основно визуална, все пак могат ли последните да допринесят и за по-добро спиране?
В тази връзка, реших да ги сменя с нови и се интересувам дали е възможно поставянето на така наречените "продупчени" дискове /не зная точната терминология, с която се обозначават/. Целта ми е постигането на по-красив визуален ефект. Джантите ми са 18-ки и мисля, че такъв диск би отивал повече от обикновения, с който съм в момента.
Възможно ли е да поставя такива дискове и много по-скъпи ли са от стандартно предвидените от производителя?
Макар, че целта на поставянето им е основно визуална, все пак могат ли последните да допринесят и за по-добро спиране?
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Спирачни дискове за 330ци
Около двойно по-скъпи са сравнено със същите неперфорирани. Няма да има проблем да ги монтираш, но ефекта от по-добро спиране с тях е спорен. Евентуално прегряват по-трудно, но при ненатоварени условия едва ли ще усетиш разлика. Визуално със сигурност ще ти харесат повече. При някои марки съм забелязал, че се получават пукнатини около дупките, което не знам на какво се дължи. Мен лично би ме притеснявало да карам с нацепени дискове.

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Супер, това исках да разбера. Щом е сигурно, че с монтирането няма да има проблем, ще поръчам от тях. Опасенията ми бяха да не би да не паснат и после да се чудя какво да ги правя.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
И аз сменях скоро на кабриото (знаеш че е доста по тежко) и митака7 ми даде ATE RACING. Не са перфорирани, но са с едни нарези, много красиво стоят и се виждат през 18-ката, много съм доволен от качеството и не на последно място цените на Митака са без конкуренция.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Благодаря за споделената информация. Може ли някаква снимка, за да визуализирам как точно са нарязани и да преценя дали ме устройва? Не държа да е конкретно на твоите, може на произволно избрана кола от нета.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е, не е толкова трудно... https://www.google.bg/search?q=ate+raci ... 66&bih=575
Never mistake motion for action...
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Колеги, избрах дискове и те са Zimmermann Sport Z (надупчени). Цената е малко над 400 лева /общо за двата/. Мисля, че ще отиват на джантите и ще спират задоволително, защото стилът ми на каране не е чак толкова екстремен, че да ми трябва някакво кой знае колко брутално спиране.
- Beat
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
- Детайли за колата: Много бавна
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Beat написа:Тези дискове не износват ли накладките по-бързо?
Не дупките са за по добро охлаждане , износват по бьрзо накладките другите които са нарязани - те са за по добро спиране . Има и комбинирани - надупчени и нарязани като тези ..................http://prodavalnik.com/sportni-spirachn ... -i44052703

- Bogie
- Потребител
-
- Кара: е46 / 325 M -SPORT
krasi2bmw написа:Beat написа:Тези дискове не износват ли накладките по-бързо?
Не дупките са за по добро охлаждане , износват по бьрзо накладките другите които са нарязани - те са за по добро спиране . Има и комбинирани - надупчени и нарязани като тези ..................http://prodavalnik.com/sportni-spirachn ... -i44052703
Дупките и каналите са там, за да могат газовете генерирани при триенето на накладките в диска да могат да избягат.
Надупчените дискове са по-добри. Да, но визуално
по-доброто охлаждане е главно на теория.

И аз съм на това мнение, карал съм с надупчени Zimmermann Е36-цата, ядяха накладки като ненормални, спирането беше същото, а накрая се изкривиха за нула време. От тогава само оригинални
Иначе визуално са добре
Иначе визуално са добре
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
MMG написа:Надупчените дискове са по-добри. Да, но визуалнопо-доброто охлаждане е главно на теория.
Да така е защотото това са само имитация на спортни дискове

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Освен това имат и доста по-малък толеранс на износване.
Si non confectus, non reficiat.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2