Проблем с блокажа на 318ci

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е46 318Ci

Проблем с блокажа на 318ci

Мнение от kpacKoOo » 15 Мар 2014, 0:59

Колеги имам странен проблем с блокажа който отскоро забелязах. Колата е 318ci N42B20
Нищо по таблото не свети няма грешки копчето (ASC) си свети при натискане но няма никакво превъртане на гумите все едно си тръгвам нормално с повече газ, какъв може да е проблема или поне може ли да дадете някакви насоки откъде да тръгна да го търся
Последна промяна kpacKoOo на 10 Апр 2014, 19:21, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Проблем с блокажа на 318ci

Мнение от unikalen88 » 15 Мар 2014, 2:52

колега,немога да разбера какво точно питаш.Като изключиш блокажа неиска да върти гуми това ли казваш.Може съединителя да боксува,а и незнам 318 колко трябва да върти гуми и какви конски сили е.Обясни по подробно какво те притеснява
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 15 Мар 2014, 10:07

Тая кола блокаж няма,разликата в старта с асц и без на сухо е малка карай здраво и тва е нищо и няма.Незнам и какво очакваш от тоя мотор,той става само за возене и издевателствата над него зле му понасят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kpacKoOo » 15 Мар 2014, 20:58

unikalen88 написа:колега,немога да разбера какво точно питаш.Като изключиш блокажа неиска да върти гуми това ли казваш.

Даа точно това изключен и включен по един и същи начин се държи и да не карам трабант 25 коня
143 коня да не може да завърти едни гуми на старта незнам старата ми печка 136 коня до 4та предавка въртеше
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от alioshev » 15 Мар 2014, 21:13

При старата ти печка си има няколко Нм отгоре. По принцип ако искаш да въртиш тая кола си ти трябва сериозно ритане на съединителя, иначе не очаквай някакви чудеса. Все пак си е доста тежичка. Но все пак си мисля, че при първоначален старт с изключена система трябва да превъртиш гумите, поне при мен си превъртат. Като натиснеш копчето АСЦ на таблото трябва да ти се появи един жълт удивителен знак с една кръгова стрелка над него.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kpacKoOo » 15 Мар 2014, 21:23

alioshev написа:При старата ти печка си има няколко Нм отгоре. По принцип ако искаш да въртиш тая кола си ти трябва сериозно ритане на съединителя, иначе не очаквай някакви чудеса. Все пак си е доста тежичка. Но все пак си мисля, че при първоначален старт с изключена система трябва да превъртиш гумите, поне при мен си превъртат. Като натиснеш копчето АСЦ на таблото трябва да ти се появи един жълт удивителен знак с една кръгова стрелка над него.

Това го знам аз говоря че при включен и изключен ситуациата си е една и съща няма никаква разлика
по какъвто и начин да потегля няма никакво превъртане колата си върви супер всичко друго е наред съединителя също :dunno:
имам приятел със същото купе но с малкия мотор 118 коня и пак е по добре
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от alioshev » 15 Мар 2014, 21:32

Аз съм с 118 коня и си усещам разлика между включено и изключено АСЦ. Не знам при теб може да има някакъв проблем, закачи я на диагностика.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Мар 2014, 1:31

kpacKoOo написа:
unikalen88 написа:колега,немога да разбера какво точно питаш.Като изключиш блокажа неиска да върти гуми това ли казваш.

Даа точно това изключен и включен по един и същи начин се държи и да не карам трабант 25 коня
143 коня да не може да завърти едни гуми на старта незнам старата ми печка 136 коня до 4та предавка въртеше

:ahah:
на сняг ли :lol:
Блокаж нямаш . На сухо и да имаш тракшън и да нямаш е все тая .
Нищо по таблото не свети няма грешки копчето (ASC) си свети при натискане но няма никакво превъртане на гумите все едно си тръгвам нормално с повече газ, какъв може да е проблема или поне може ли да дадете някакви насоки откъде да тръгна да го търся

проблема е че нЕма пауър . Тръгни някъде на пепел/пясък/мокро - тракшъна се включва с леко забавяне та спокойно ще си превъртиш на подобна "настилка"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kpacKoOo » 16 Мар 2014, 1:36

acho.rs написа:
kpacKoOo написа:

проблема е че нЕма пауър . Тръгни някъде на пепел/пясък/мокро - тракшъна се включва с леко забавяне та спокойно ще си превъртиш на подобна "настилка"

Нямам нужда от тъпите ти коментари явно тука смислен отговор на въпроса си няма да получа заключвайте
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Мар 2014, 2:18

kpacKoOo написа:
acho.rs написа:
kpacKoOo написа:

Нямам нужда от тъпите ти коментари явно тука смислен отговор на въпроса си няма да получа заключвайте

цялата ти тема е тъпа - ако беше прочел поста ми, щеше да разбереш дали ти работи това дето му викаш "блокажа" ... аз бягам да си купя 320д 136кс че да въртя гуми до 4та :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e46-323-2.5CI
Мечтае да кара: E46M3,E92

Мнение от vankodve » 16 Мар 2014, 9:26

kpacKoOo написа:
alioshev написа:При старата ти печка си има няколко Нм отгоре. По принцип ако искаш да въртиш тая кола си ти трябва сериозно ритане на съединителя, иначе не очаквай някакви чудеса. Все пак си е доста тежичка. Но все пак си мисля, че при първоначален старт с изключена система трябва да превъртиш гумите, поне при мен си превъртат. Като натиснеш копчето АСЦ на таблото трябва да ти се появи един жълт удивителен знак с една кръгова стрелка над него.

Това го знам аз говоря че при включен и изключен ситуациата си е една и съща няма никаква разлика
по какъвто и начин да потегля няма никакво превъртане колата си върви супер всичко друго е наред съединителя също :dunno:
имам приятел със същото купе но с малкия мотор 118 коня и пак е по добре

здравей колега ,карал съм същия мотор и купе и мога да ти кажа че си мразеше гумите колата :yes: ,този мотор се развърта доста добре и хич не му тежи купето ,закачи една диагностика и да си каже болежката колата :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 16 Мар 2014, 11:35

Колега, с какви гуми си? Моята 318-ка беше с 225/50/16 и превърташе гуми с изключено АСЦ, но с много газ (беше мотора със 118 к.с.). Може би колата ти е наред, но са ти прекалено широки гумите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 16 Мар 2014, 11:55

За да изключиш напълно асц-то копчето се държете към 10 секунди,имам приятел с такова купе и с лоши задни гуми добре се лъзга :lol:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 16 Мар 2014, 14:13

TheKiller написа:За да изключиш напълно асц-то копчето се държете към 10 секунди,имам приятел с такова купе и с лоши задни гуми добре се лъзга :lol:

Тая хава бачка само ако е АСЦ+Т ако е само АСЦ се изключва и при еднократно натискане без да задържа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 16 Мар 2014, 15:17

TheKiller написа:За да изключиш напълно асц-то копчето се държете към 10 секунди,имам приятел с такова купе и с лоши задни гуми добре се лъзга :lol:

Това важи за фейсовите модели с DSC, ако не се лъжа.

А за колегата acho.rs... мисля че не е нужно, така да сипваш на момчето, че му е спъната колата, още повече че твоето 323 е още по-спънато :mhihi: :mhihi: :mhihi: ... ако си е 143к.с. мотора, трябва да върви достатъчно хубаво :yes:
Изображение

Следваща

Назад към E46