проблем с отключването на колата.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем с отключването на колата.

Мнение от ronito1983 » 13 Мар 2014, 22:11

проблема е следният:не може да се отключи с централното от ключа (ромбоиден) купето,но се отключва багажника,следователно проблема не е от батерията на ключа.Влизам вътре в купето след отключване с ключа отварям само шофьорската врата и от вътре също не мога да отключа колата.И така от десетия път с ключа успях да я отключа.Къде е проблема?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Re: проблем с отключването на колата.

Мнение от bobi_81xx » 13 Мар 2014, 22:22

ronito1983 написа:проблема е следният:не може да се отключи с централното от ключа (ромбоиден) купето,но се отключва багажника,следователно проблема не е от батерията на ключа.Влизам вътре в купето след отключване с ключа отварям само шофьорската врата и от вътре също не мога да отключа колата.И така от десетия път с ключа успях да я отключа.Къде е проблема?

Така споменато, проблема ти е в ключа.Може да се е разпоил някой елемент.Само не отключва или не може и да заключва?Пробвай с друг (резервен) ключ. Самото копче за отключването чува ли се,усеща ли се да "цъка" ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 13 Мар 2014, 23:05

На мен ми прилича на онези релета в жабката. И аз съм със същият проблем. За 2 седмици 2 пъти ми го направи. Вчера си заключвам и после не се отключва. Лампата си светва вътре и алармата се изключва, просто не отключва вратите. Лошото е, че отворих вратата с ключа обаче другите не мога от вътре. Та малко кофти стоим всички отвън и не мога да отворя вратите. Заключих и отключих и се отвориха. Но май трябва да се търси решение. Виж дали ти изключва алармата и дали светва плафона вътре. Ако е това на 99 % са релетата за отключване и заключване. Купуват се нови и се сменят мисля, че бяха евтини.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 13 Мар 2014, 23:50

ивайло81 написа:На мен ми прилича на онези релета в жабката. И аз съм със същият проблем. За 2 седмици 2 пъти ми го направи. Вчера си заключвам и после не се отключва. Лампата си светва вътре и алармата се изключва, просто не отключва вратите. Лошото е, че отворих вратата с ключа обаче другите не мога от вътре. Та малко кофти стоим всички отвън и не мога да отворя вратите. Заключих и отключих и се отвориха. Но май трябва да се търси решение. Виж дали ти изключва алармата и дали светва плафона вътре. Ако е това на 99 % са релетата за отключване и заключване. Купуват се нови и се сменят мисля, че бяха евтини.

И аз го имах този проблем с релетата, но като си отключа ръчно шофьорската врата и дам на първи контакт, нали имам после бутон за централното до аварийните, който си работеше и така отварях на останалите. При мен обаче проблема беше че не иска да се отключва, а можеше да се заключва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 14 Мар 2014, 5:28

Аз запалих и не отключи с копчето. Нито с ръчките. Другият път ще пробвам с 1 позиция.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ronito1983 » 14 Мар 2014, 7:19

Kris написа:
ивайло81 написа:На мен ми прилича на онези релета в жабката. И аз съм със същият проблем. За 2 седмици 2 пъти ми го направи. Вчера си заключвам и после не се отключва. Лампата си светва вътре и алармата се изключва, просто не отключва вратите. Лошото е, че отворих вратата с ключа обаче другите не мога от вътре. Та малко кофти стоим всички отвън и не мога да отворя вратите. Заключих и отключих и се отвориха. Но май трябва да се търси решение. Виж дали ти изключва алармата и дали светва плафона вътре. Ако е това на 99 % са релетата за отключване и заключване. Купуват се нови и се сменят мисля, че бяха евтини.

И аз го имах този проблем с релетата, но като си отключа ръчно шофьорската врата и дам на първи контакт, нали имам после бутон за централното до аварийните, който си работеше и така отварях на останалите. При мен обаче проблема беше че не иска да се отключва, а можеше да се заключва.

значи същия проблем ,копчето до аварийните само заключва и не отключва.
Добре,а къде се намират тези релета в жабката?имат ли номер,или по цвят да ги търся?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ronito1983 » 14 Мар 2014, 7:20

поафоните си светят като натисна копчето за отключване,но колата така и не се отключва.Отключвам само багажника.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 14 Мар 2014, 7:59

Релетата са вътре в самия ГМ модул.
Но все пак, пробвай с друг ключ, съмнявам се за батерия.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 14 Мар 2014, 10:30

Ей, мърди.
За тази тема дори и търсачката не трябваше да се използва.
Поне да бяхте прочели 2-3-4 теми по-надолу:
viewtopic.php?f=34&t=364969

п.п. Аз по принцип не харесвам отговор "използвай търсачката", който е много масов в този форум, но това е малко прекалено вашето. :bowdown:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар
Кара: 318 d , E46
Мечтае да кара: 318 d , E46 , automatic
Детайли за колата: седан , декември 2003 г.

Мнение от manoel56 » 14 Мар 2014, 11:00

Този проблем ми го решиха като сложиха нов интерфейс на централното и нова аларма.Сега се командва само от дистанционното на алармата , не от ключа - излезе 240 лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 14 Мар 2014, 11:50

Твоето обръщение не е прекалено, баш в нормата си е.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 15 Мар 2014, 8:25

manoel56 написа:Този проблем ми го решиха като сложиха нов интерфейс на централното и нова аларма.Сега се командва само от дистанционното на алармата , не от ключа - излезе 240 лв.

А обикновенно се решава за 50 лв и си работи оригиналния ключ, без да слагаш нови аларми китайски и да носиш второ дистанционно. :yes:
Към колегата автор на темата ако когато пробваш механично да заключиш с ключа, заключи само шофьорската врата или пък отключи само нея значи проблема на 100 процента е в релетата на модула, направо смени целия модул така ще ти излезе по-евтино.

Назад към E46