Проблем с електрическа помпа на клапана за парното

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар

Проблем с електрическа помпа на клапана за парното

Мнение от pinciflucnik » 12 Мар 2014, 22:49

Монтирах си такова клапанче, пуснах му кабели (както е описано в аутодата единият 12V през контакт а другият 6-то краче на една букса от управлението на климатроника). Проблема е, че явно сигнал от управлението на климатика не протича, тъй като помпата не тръгва. Ако дам кабела на маса => работи. Въпросът ми е трябва да си обуча управлението на климатика, че вечеима помпа и да почне да пуска сигнал или нямам шанс? Аз до колкото успявам да видя дизелите (понеже те обикновено имат тези помпи) и бензините имат едно и също управление на климатроника => би трябвало да може да се обучи. Някой да значе нещо по въпроса?

Аватар

Re: Проблем с електрическа помпа на клапана за парното

Мнение от pinciflucnik » 19 Мар 2014, 14:23

Отговорът е: Да, трябва да се препрограмира модула на климатика и всичко си идва на мястото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 20 Мар 2014, 0:44

а за какво се използва тази помпа?Може би задавам тъп въпрос но наистина не ми идва наум каква и е функцията и защо е необходимо да се добави.
Да не е ако ти се скъса ремък да има какво да върти водата :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 20 Мар 2014, 1:33

pinciflucnik написа:Отговорът е: Да, трябва да се препрограмира модула на климатика и всичко си идва на мястото.

Браво колега сам си пускаш темата с въпрос и сам си отговаряш :mhihi: , след като си намери решението поне да беше споделил как въпреки, че аз знам, ама късно видях темата.
Кодира се модула с НЦС-а като се разрешава функцията или за хората които не могат да се оправят с това сменят модула с такъв от 150 коня дизел там всичките имат такава помпа и нещата идват на място.

Назад към E46