Голяма нестабилност още при 70 км в час - рейка ли е

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Голяма нестабилност още при 70 км в час - рейка ли е

Мнение от Демирев » 04 Мар 2014, 17:00

От късната есен насам ноември 2013г. смених всичко по окачването. Биелетки...маншони около рейката и какво ли още не. След големия лед и сняг в края на януари отидох в началото на фев. я закарах за реглаж в Булавто Варна и при закачане с комп майстора каза че е перфектна. Защо съм идвал?
Казах му че всичко съм сменил - но все пак да я огледа - защото е адски нестабилна още на 75-80 км в час стикам здраво волана! Пусна ли волана - ходи наляво надясно и всеки полъх на вятъра я влече сериозно извън пътя. И това при едва 80-тина км в час. Поопипа я - понапъна с лома леко носачите и всичко пак каза е наред и да не те плаша вика - ама проблема да е в кормилната рейка.
Вика тея 1100 лв. с труда за подмяна на окачването дето си ги дал досега ще ги дадеш още един път че и отгоре сега само за рейката :cry: :cry: :cry:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323i

Re: Голяма нестабилност още при 70 км в час - рейка ли е

Мнение от guiltyboy86 » 04 Мар 2014, 17:11

колега имах сходен проблем преди врме с старата ми кола е46 318 при неравности се сейкаше колата както при теб оказа се че проблема ми беше в преден десен амортисьор беше изтървал омаслен целия смених го с втора употреба със същите парт номера и колата си застана на пътя стабилно както преди проверил ли си ги дали държат твоите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Мар 2014, 17:12

Демирев написа:От късната есен насам ноември 2013г. смених всичко по окачването. Биелетки...маншони около рейката и какво ли още не. След големия лед и сняг в края на януари отидох в началото на фев. я закарах за реглаж в Булавто Варна и при закачане с комп майстора каза че е перфектна. Защо съм идвал?
Казах му че всичко съм сменил - но все пак да я огледа - защото е адски нестабилна още на 75-80 км в час стикам здраво волана! Пусна ли волана - ходи наляво надясно и всеки полъх на вятъра я влече сериозно извън пътя. И това при едва 80-тина км в час. Поопипа я - понапъна с лома леко носачите и всичко пак каза е наред и да не те плаша вика - ама проблема да е в кормилната рейка.
Вика тея 1100 лв. с труда за подмяна на окачването дето си ги дал досега ще ги дадеш още един път че и отгоре сега само за рейката :cry: :cry: :cry:

Джанти,спирачни дискове,гуми проверявал ли си?Само на тази скорост ли е така или ...също амортисьорите ,както каза колегата гледал ли си ,дали на око се вижда нещо..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 04 Мар 2014, 17:23

Амартисьорите отзад са сменени комплект два дни преди коледа.
Отпред лятото смених единия амортисьор от пасажерската страна като минах през една вдлъбната шахта. И биелетки и пружина и всичко се смени около него. Само до шофьора е стар амортисьора - но пък всичко около него е ново..сменял съм вътрешни-външни кормилни накрайници.
Накладки с дискове обсужих-смених също дек. Затова и казвам че всичко съм сменил по окачването малко по малко за няколко месеца.

Възможно ли е заради един стар амортисьор отпред да влече и да е нестабилна?
Забелязвам при по стабилен студ около нулата и спиране на стръмно при завъртане на волана на място без придвижване - едно пристъргване/като от несмазана ръждива врата се чува.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Мар 2014, 18:06

Демирев написа:Амартисьорите отзад са сменени комплект два дни преди коледа.
Отпред лятото смених единия амортисьор от пасажерската страна като минах през една вдлъбната шахта. И биелетки и пружина и всичко се смени около него. Само до шофьора е стар амортисьора - но пък всичко около него е ново..сменял съм вътрешни-външни кормилни накрайници.
Накладки с дискове обсужих-смених също дек. Затова и казвам че всичко съм сменил по окачването малко по малко за няколко месеца.

Възможно ли е заради един стар амортисьор отпред да влече и да е нестабилна?
Забелязвам при по стабилен студ около нулата и спиране на стръмно при завъртане на волана на място без придвижване - едно пристъргване/като от несмазана ръждива врата се чува.

Аморт се сменят по двойки ..съвсем възможно е да има разлика в двата + пружината
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Мнение от narkk » 04 Мар 2014, 18:36

Ако е рейка трябва да има луфт - примерно като натискаш спирачка рязко и скача волана, обикновено припуква като въртиш волана.
Ако това го няма и не е протекла (което е видимо) значи е наред.

Gqbriel написа:Аморт се сменят по двойки ..съвсем възможно е да има разлика в двата + пружината

:yes:

Направи си един шок тест на окачването, за да видиш какви стойности ще дадат четирите колела на стенд, струва 10 лв и става за 1 минута.

П.С. Колега, пружината защо са ти я сменяли, скъсана ли беше и каква ти сложиха?
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Tiger » 04 Мар 2014, 18:59

тампони на заден мост гледал ли си ? при мен се люлееше при по бързо каране и неравности от тях ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 04 Мар 2014, 20:59

Ако имаш предвид задните тампончета в багажника под корите/тапицерията велурената - сменени са със задните амортисьори.
Като я прибирах сега и като въртях на място волана пак прискребуцваше.
Нещо има във волана което не е таман си мисля аз. Или наистина кормилната рейка си отива?
Не мисля и че е нормално на 70-80 км. в час да се върти супер лесно и всяко съвсем леко мръдване на волана да мести колата сериозно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Мнение от narkk » 04 Мар 2014, 22:13

Колега, недей да скачаш директно на рейка. Има много дреболии, които трябва да се проверят преди това.
Опорните лагери на предните амортисьори? №1 на схемата:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... ing_parts/
Тампони на задна и предна стабилизираща щанга и стабилизатори към тях?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... zer_front/
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... izer_rear/
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

Назад към E46