проблем с оборотите на Е46 1.9 2000г

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 1.9
Мечтае да кара: Порше GT

проблем с оборотите на Е46 1.9 2000г

Мнение от paf_mihov » 27 Фев 2014, 8:01

Преди 2 дни взех сравнително читава кола от Димитровград ,работеше идеално докато не отидох до КАТ да я регистрирам ,запалих я там да работи на место понеже си е студенко и изведнъж угасна,тръгнах да паля -пали и гасне веднага ,изстина леко запалих я но от тогава до сега оборотите играят на ниските ,от 500 до 900 ,отидох на диагностига но тук в Хасково съм отскро и не съм наясно къде да ида за да ми поставят правилната диагностика ,при този който ходих на Куба ми каза че се съмнява че е дебитомер но да съм му я закарал да си поиграе повече ,да имал повече време ....ако има някой да помогне ,да казва къде да ида за да не би да сменям нов дебитомер заради някакво задръстване което може да мине с малко пари ,модела ми е 316-1.9-2000г чист бензин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: проблем с оборотите на Е46 1.9 2000г

Мнение от alioshev » 27 Фев 2014, 12:07

Ти тая кола хубаво си я взел, ама обслужвал ли си я? Възможно да е дебитомер да, ама според мен може причината да е в филтър картерни газове. Но най-добре някъде да я закараш на диагностика да си проверят всичко момчетата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 27 Фев 2014, 12:37

Тоя мотор М43 няма филтър картерни газове ,а клапан за картерните газове.
Обикновено се къса мембраната в него и започва игра на оборотите на празен ход,
но при мен примерно палеше нормално и не гаснеше. Чуваше се периодично
свистене на въздух от към клапана и го хванах бързо от къде е проблема.
Иначе на колегата пожелавам най вече да намери правилния диагностик,
и да не се доверява на съвети от сорта - " Смени това ,пък после ще видим." ,
защото може да е бенз. помпа , горивен филтър, дебитомер, степ мотор и т.н.

Потребител
Аватар

Мнение от paf_mihov » 27 Фев 2014, 16:19

alioshev написа:Ти тая кола хубаво си я взел, ама обслужвал ли си я? Възможно да е дебитомер да, ама според мен може причината да е в филтър картерни газове. Но най-добре някъде да я закараш на диагностика да си проверят всичко момчетата.

Не съм я обслужил още ,чакам първо това да оправя и после да ходя за масла и филтри ,но въпроса ми беше читав сервиз в хасково .......иначе знам че се плаща за всичко и че евтино няма ,това ми беше и въпроса ......къде .....препоръчайте ?!

Потребител
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F32

Мнение от Lefterov » 28 Фев 2014, 14:17

Колега в момента колата ми (320D 150hp, 2003г.) е на сервиз с абсолютно същия проблем.В добавка към него имам и притрисане на колата и че от време на време се оправя сама. При диагностика единственото което излезе беше отклонения от нормалните показатели в работата на 3-и цилиндър. Човек от БМВ каза, директно отваряйте двигателя и търсете така наречените "пеперудки" от вихровите клапи. Оказа се точно така, в 3и цилиндър имаше паднала пластина и я беше захапал. С много зор сервизджията ми я извади. Колата я взех наскоро и веднага я отворихме за да проверим отстранени ли са - нямаше ги. Проблема е, че поне една беше паднала в цилиндъра. Казаха ми, че останалите едва ли са преминали, защото стигнат ли до буталото, го чупят. Сега, след 2 дни мъки и изваждането на тази "пеперудка" си тръгнах от сервиза с усмивка...само, за да угасна на 2-я завой. Така че колега, ще следя как се развиват при теб нещата и ще пиша, като има развитие при мен!

Потребител
Аватар

Мнение от paf_mihov » 01 Мар 2014, 5:40

засега проблема ми остава ,сервиза в който ходих останах доволен намираш се в Куба ,но от търговците тук в Хасково не съм -добре че имам правилните хора в София -ПАН сервиз ,та се чух с тях и ми дадоха съвет какво да правя ,сегасъм поръчал втора ръка дебитомер ,ще го сложа сам -ще ида пак при този човек да и изчисти грешките ,и ще видим дали ще има проблем отново ,така поне ако изгоря ще е с 60 лв втора ръка дебитомер ,иначе ми искаха 340 за нов .....нещо не се връзва сметката по този начин ...................

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Мар 2014, 9:47

Lefterov написа:Колега в момента колата ми (320D 150hp, 2003г.) е на сервиз с абсолютно същия проблем.В добавка към него имам и притрисане на колата и че от време на време се оправя сама. При диагностика единственото което излезе беше отклонения от нормалните показатели в работата на 3-и цилиндър. Човек от БМВ каза, директно отваряйте двигателя и търсете така наречените "пеперудки" от вихровите клапи. Оказа се точно така, в 3и цилиндър имаше паднала пластина и я беше захапал. С много зор сервизджията ми я извади. Колата я взех наскоро и веднага я отворихме за да проверим отстранени ли са - нямаше ги. Проблема е, че поне една беше паднала в цилиндъра. Казаха ми, че останалите едва ли са преминали, защото стигнат ли до буталото, го чупят. Сега, след 2 дни мъки и изваждането на тази "пеперудка" си тръгнах от сервиза с усмивка...само, за да угасна на 2-я завой. Така че колега, ще следя как се развиват при теб нещата и ще пиша, като има развитие при мен!

Двете неща нямат нищо общо М43 мотора няма вихрови клапи той е бензинов, така, че и да я следиш темата просто няма никакъв смисъл.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Мар 2014, 9:49

paf_mihov написа:Преди 2 дни взех сравнително читава кола от Димитровград ,работеше идеално докато не отидох до КАТ да я регистрирам ,запалих я там да работи на место понеже си е студенко и изведнъж угасна,тръгнах да паля -пали и гасне веднага ,изстина леко запалих я но от тогава до сега оборотите играят на ниските ,от 500 до 900 ,отидох на диагностига но тук в Хасково съм отскро и не съм наясно къде да ида за да ми поставят правилната диагностика ,при този който ходих на Куба ми каза че се съмнява че е дебитомер но да съм му я закарал да си поиграе повече ,да имал повече време ....ако има някой да помогне ,да казва къде да ида за да не би да сменям нов дебитомер заради някакво задръстване което може да мине с малко пари ,модела ми е 316-1.9-2000г чист бензин

Ето го твоя човек за Хасково
memberlist.php?mode=viewprofile&u=73541
Пиши му ако не щи ти дам телефона на ЛС да ти я погледне колата.

Потребител
Аватар

Мнение от Lefterov » 01 Мар 2014, 12:31

Колега, това с вихровите клапи се оказа лирическо отклонение в моя случай и не причината за това което се случва с колата ми, а и не обърнах внимание поради незнание, че 2-та мотора нямат общо. Темата я следя защото проблема продължава и отговаря 1 към 1 на това което се случва при мен (и то без замесени "пеперудки"). Просто ако се окаже, че има допирни точки в 2-та случая ще се радвам да помогна или да получа ориентир. Иначе благодаря за инфото с този човек, ще му пиша!

Потребител
Аватар

Мнение от Lefterov » 01 Мар 2014, 13:00

Извинявам се, прочетох грешно, че написаното за човека от Хасково е към мен. Успех с колата!

Потребител
Аватар

Мнение от paf_mihov » 03 Мар 2014, 20:49

благодаря Лефтеров ,засега някакси се нареждат нещата ,моторя запя както трябва и въренето му се смени със смяната на дебитомера ,взех го от тук втора ръка за 60 лв ,смених си го сам ,сега само ще ходя да ми изчистят грешката и вече остана само това тупкане отзад да видим от къкво е и какво ще следва за да стане колата без всякаква забележка ,всички екстри заработиха .....просто съм много доволен от покупката си ,верно е това че нищо хубаво евтино няма до омента колата ми сяда на 6300 с регистрация и каското ............ поздрави на всички колеги които ми помогнаха за отсраняването на проблемите и им пожелавам безаварийно пътуване по нашите скапани пътища ........и най вече по малко срещи с КАТ-службите ;)

Назад към E46