Странен проблем със спирачната система
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325ci много синя
Странен проблем със спирачната система
Здравейте, колеги.
Имам следния проблем със спирачната си система. Ще се радвам, да чуя вашите коментари и съвети.
Преди няколко седмици смених предни дискове и накладки. Взех дискове Brembo Sport + и накладки АТЕ. На първото си извънградско шофиране забелязах, че при леко натискане на спирачката колата ми се носи много сериозно надясно, на магистралата при леко задържана спирачка, направо си се премествам от лява в дясна лента. При рязко натискане на спирачката почти не се отклонявам от права линия....
След това неприятно преживяване, сменихме спирачната течност и обезвъздушихме система. Резултата бе съвсем леко подобрение. Все още си има това носене надясно. Много дразнещ и същевремено опасен проблем. Моля за съвети...
PS1: Частите, които поставих са напълно оригинални, защото си ги поръчвам от приятели.
PS2: Ако има значение, колата е Е46 325i coupe.
Поздрави!

Имам следния проблем със спирачната си система. Ще се радвам, да чуя вашите коментари и съвети.
Преди няколко седмици смених предни дискове и накладки. Взех дискове Brembo Sport + и накладки АТЕ. На първото си извънградско шофиране забелязах, че при леко натискане на спирачката колата ми се носи много сериозно надясно, на магистралата при леко задържана спирачка, направо си се премествам от лява в дясна лента. При рязко натискане на спирачката почти не се отклонявам от права линия....

След това неприятно преживяване, сменихме спирачната течност и обезвъздушихме система. Резултата бе съвсем леко подобрение. Все още си има това носене надясно. Много дразнещ и същевремено опасен проблем. Моля за съвети...

PS1: Частите, които поставих са напълно оригинални, защото си ги поръчвам от приятели.
PS2: Ако има значение, колата е Е46 325i coupe.
Поздрави!

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Странен проблем със спирачната система
Сваляш буталата на апарата,сменяш семерингите,почистваш буталата,обезвъздушаваш системата както трябва даже иди при някой дето разбира щото малко въздух да има ще има разлика в спирачното усилие и газ.
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Аз го имам същия проблем. Смених спирачната течност и обезвъздуших неколкократно ,но ефекта е никакъв. При мен дърпа надясно и то при средно силно натискане на спирачките при висока скорост. Особено силен е ефекта при хлъзгава настилка. Предполагам че трябва да се сменят гумичките на буталата или целите спирачни апарати. Имам и друго неприятно впечатление от спирачките на Е46, а именно, че при шофиране в дъжд със скорост над 100 км.ч., явно се намокрят дисковете и при първо натискане на на педала, няма никакъв ефект. Ако не го знаеш, се получава много неприятна тръпка!
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Разглобяваш си 4-те апарата и ги почистваш с ремонтни комплекти , зглобяваш обезвъздушаваш и ще имаш перфектни спирачки
За милиони-няма закони.
4 мнения
• Страница 1 от 1