Лампа за маслото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 d facelift
- Мечтае да кара: BMW X6
- Детайли за колата: BMW 320 d, 150 к.с., 2002г. комби
Лампа за маслото
Здравейте колеги,
Прави ми впечатление, че лампата ми за маслото изобщо не светва. В смисъл когато дам на контакт би следвало индикатора за маслото да светне и в момента, в който запаля колата да изгасне...ама като дам на контакт моята изобщо не светва.
Кой датчик да проверявам - преди светеше, но честно казано от доста време не съм обръщал внимание, тоест не знам точно то кога не свети. Понеже при последната смяна на масло беше загубила близо 2 кила....си зададох въпроса защо лампата не ме е предупредила за ниско ниво на маслото и хоп..."а, тя не светела"
Предварително благодаря
Прави ми впечатление, че лампата ми за маслото изобщо не светва. В смисъл когато дам на контакт би следвало индикатора за маслото да светне и в момента, в който запаля колата да изгасне...ама като дам на контакт моята изобщо не светва.
Кой датчик да проверявам - преди светеше, но честно казано от доста време не съм обръщал внимание, тоест не знам точно то кога не свети. Понеже при последната смяна на масло беше загубила близо 2 кила....си зададох въпроса защо лампата не ме е предупредила за ниско ниво на маслото и хоп..."а, тя не светела"
Предварително благодаря
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Re: Лампа за маслото
Датчика,явно ти е замасил(Кабела на датчика е допрял към корпус (-) или самият датчик е заседнал)и никога не светва.Провери като откачиш буксата,трябва постоянно да свети и да не изгасва.На 320 преди фейса е отдясно над динамото,на фейса точно не знам къде е но горе-долу пак там.
2 мнения
• Страница 1 от 1