320д пуши на място и мирише
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- plamsy_8805
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d Touring '00
- Мечтае да кара: Самолет...
320д пуши на място и мирише
Здравейте имам 320д 136к.с. Като работи на място почва да пуши сив пушек особено като е студена и мирише отвратително около колата. Филтъра за картерните газове не съм го сменял възможно ли е да е от него или някоя дюза не е в ред. Иначе проблеми с вървенето няма не мени обороти на място.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: 320д пуши на място и мирише
ами нормално като е студена да пуши сиво-това е пара.след като загрее се маха парата(изпарява влагата от тръбите).А за миризмата-пак е нормално,това е от изгорялата нафта-миризмата е нещо като оцет

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
unikalen88 написа:ами нормално като е студена да пуши сиво-това е пара.след като загрее се маха парата(изпарява влагата от тръбите).А за миризмата-пак е нормално,това е от изгорялата нафта-миризмата е нещо като оцет
Не съм съгласен с теб че парата е сива като е по-скоро бяла и миризмата няма нищо общо с оцет и поне при всичките дизели покрай мен не се усеща освен ако не палиш колата в гараж..
Авторе правилно си се ориентирал за филтъра,защото е много вероятно да не е сменян никога,дават му 60-хиляди пробег,смени го и пиши какво се случва.
И за тест след като го смениш смени и бензиностанцията ако зареждаш само на определена такава,успех.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- plamsy_8805
- кандидат ентусиаст
-
Пуши сиво и мирише по скоро на масло или нафта... не на нещо кисело.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега това само когато колата е студена ли пуши или вобще?На мен ми прилича на проблемна дюза.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Gancho написа:Колега това само когато колата е студена ли пуши или вобще?На мен ми прилича на проблемна дюза.
И на мен ми мирише на проблем с дюза, но без диагностика няма да се знае със сигурност.
Si non confectus, non reficiat.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
1.Ако е проблемна дюза няма да върви а колата си вървяла а и ще мирише на неизгоряла нафта тоест пикаеща дюза.
2.Кажи на какво мирише точно масло или нафта
3.възможно е да имаш някои напукан маркуч за излишната нафта и затова да пуши и да миришe.
4.Ако мирише на масло значи филтър картерни газове
3.възможно е да имаш някои напукан маркуч за излишната нафта и затова да пуши и да миришe.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Gancho написа:Колега това само когато колата е студена ли пуши или вобще?На мен ми прилича на проблемна дюза.
И на мен ми мирише на проблем с дюза, но без диагностика няма да се знае със сигурност.
На диагностика не излизат дюзите
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Зависи как и на какво сте ги гледали. Те по принцип няма да излезнат, а ще се видят стойностите в ИНПА.
Si non confectus, non reficiat.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Зависи как и на какво сте ги гледали. Те по принцип няма да излезнат, а ще се видят стойностите в ИНПА.
Извинявам се че така просто се изказах,аз не съм ги закачал нито нещо подобно просто добавях че на диагностика не излизат винаги дори и с стоиностите да гледаш
Нна 3.0д команрейл с какво ли не я закачах на стоиности излиза 6+ но пък не беше така в реално време
- plamsy_8805
- кандидат ентусиаст
-
angelBMW написа:1.Ако е проблемна дюза няма да върви а колата си вървяла а и ще мирише на неизгоряла нафта тоест пикаеща дюза.
Като загрее понамаля пушенето но миризмата си стои. Миризмата не мога да определя точно какво е /нафта или масло/ бих казал по скоро лютива..пари на очите като се доближиш до ауспуха.
Маркучите за излишна нафта са нови сменях ги преди 2000км.
Проблеми с вървежа няма абсолютно никакви.
- plamsy_8805
- кандидат ентусиаст
-
plamsy_8805 написа:angelBMW написа:1.Ако е проблемна дюза няма да върви а колата си вървяла а и ще мирише на неизгоряла нафта тоест пикаеща дюза.
Като загрее понамаля пушенето но миризмата си стои. Миризмата не мога да определя точно какво е /нафта или масло/ бих казал по скоро лютива..пари на очите като се доближиш до ауспуха.
Маркучите за излишна нафта са нови сменях ги преди 2000км.
Проблеми с вървежа няма абсолютно никакви.
Забравих да спомена че като е студен двигателя при първото палене сутрин работи малко по твърдо...усещат се повече вибрации и това докато стрелката на темп на излезе от синия сектор.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
...и при мен е същата лютива миризма на място, като това става без никакъв видим дим от ауспуха.
Нямам абсолютно никакъв проблем с палене, вървеж, разход, вибрации или обороти!!!!
И други дизели вкл. автомобили под 50 000 км съм усещал същата миризма, само че, по-слаба.
Нямам абсолютно никакъв проблем с палене, вървеж, разход, вибрации или обороти!!!!
И други дизели вкл. автомобили под 50 000 км съм усещал същата миризма, само че, по-слаба.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:...и при мен е същата лютива миризма на място, като това става без никакъв видим дим от ауспуха.
Катализатори имаш ли ?Ако са изпразнени катализаторите газовете излизат в повечко както и по бързо и в повече и е нормално да има по лютив вкус

До автора на темата:
Колега вземи смени филтър картерни газове щом не си го сменял и проблема ти трябва да изчезне.
Аз съм с същия проблем сутрин при първо палене има по силни вибрации докато стигне края на синия сектор и попушва бяло и е с лютива миризма и също не съм сменял филтър картерни газове а само го почистих но явно няма да мине номера с почистване а с нов

Смятам да си поръчам само вътрешното тяло от ибей защото ще излезе доста по евтино от колкото тука ги продават по 90-120лв комплект.
Друг съвет отвори филтъра на картерните газове и ако изглежда целия омаслен и задръстен по добре си вземи нов
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Ами моите катализатори са си на колата.
За информация на следящите темата.
Филтъра за картерните газове при мен е сменен с нов, от новите - пластмасов.
Пак си излиза лютива миризма.
За информация на следящите темата.
Филтъра за картерните газове при мен е сменен с нов, от новите - пластмасов.
Пак си излиза лютива миризма.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2