Въпрос относно еърбезите.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

Въпрос относно еърбезите.

Мнение от KpuB4o » 21 Фев 2014, 11:19

Здравейте колеги, по случайност с помощта на колега от форума разбрах че нямам еърбези в колата, явно е имало сблъсък и са се отворили, след което не са сложили нови. Питането ми е, ако купя нови еърбези и ги монтирам, трябва ли да подменям други компоненти, като част от инсталацията и тн ?

Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос относно еърбезите.

Мнение от bgpavlp » 21 Фев 2014, 15:46

А централа имаш ли или и нея я няма ?
Наскоро видях една стопена букса на бега на волана. Явно като е гръмнал се развива висока температура и пластмасата на буксата се беше разтопила. Незнам как стои въпроса с другите
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 21 Фев 2014, 16:06

Не знам къде и какво представлява тази централа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 21 Фев 2014, 16:28

KpuB4o написа:Здравейте колеги, по случайност с помощта на колега от форума разбрах че нямам еърбези в колата, явно е имало сблъсък и са се отворили, след което не са сложили нови. Питането ми е, ако купя нови еърбези и ги монтирам, трябва ли да подменям други компоненти, като част от инсталацията и тн ?

Благодаря предварително.

Колегата ти е отговорил сменяш не работещите бегове и ако има проблем с буксите същото защото като гръмне пиропатрона ги опича и много често са стопени, и ако централата не е повредена само се трият грешките, ако има проблем и в централата или я подменяш или се възстановява.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 22 Фев 2014, 19:56

Колеги ново 20, оказа се че еърбега на волана няма как да се свали, 2те метални пружини който го държат явно са резнати преди да сложат празния еърбег и не може през дупките да се откачи от тях. Махнах капачката на еърбега която бяха залепили с някакво лепило но под нея е едно като метала купичка и пак нямам достъп до щипките по-долу. Идеи как да го сваля ?
2 часа ръчках в дупките и по-късно колега от форума който е със същия волан и той ръчка но не можахме да ги нацелим (при положение че неговия си го е свалял няколко пъти включително и днес), което ме наведе на мисълта че явно са резнати.

Назад към E46