Питане относно М54...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Питане относно М54...
Здравейте !
От скоро съм собственик на 2004 520i, и мотора не ми харесва, нито като производителност нито като..периферия. Собственик съм на М52B28, който сам съм си сглабял, и съм наясно с М50 и М52 моторите, но ето че тук имам няколко неизвестни (все още) и неща, които бих искал да премахна, ако е възможно. Към въпроса..
Откъм изпускателите има един клапан оторе, който някой ми спомена, че наподобява AGR, вярно ли е, и може ли да се спре (от компютъра) и да се премахне ? Могат ли 2 от ламда сондите да се изключат също от компютъра ? И на този мотор, ако клапана за картерни газове се премахне, ще дава ли грешки в компютъра ?
Благодаря ви предварително, нядявам се да получа отговори ПО въпросите
п.п. Същата тема съм пуснал в Е60 подфорума, но при положение, че Е46 също разполагат с тези мотори, реших да пиша и тук.
От скоро съм собственик на 2004 520i, и мотора не ми харесва, нито като производителност нито като..периферия. Собственик съм на М52B28, който сам съм си сглабял, и съм наясно с М50 и М52 моторите, но ето че тук имам няколко неизвестни (все още) и неща, които бих искал да премахна, ако е възможно. Към въпроса..
Откъм изпускателите има един клапан оторе, който някой ми спомена, че наподобява AGR, вярно ли е, и може ли да се спре (от компютъра) и да се премахне ? Могат ли 2 от ламда сондите да се изключат също от компютъра ? И на този мотор, ако клапана за картерни газове се премахне, ще дава ли грешки в компютъра ?
Благодаря ви предварително, нядявам се да получа отговори ПО въпросите

п.п. Същата тема съм пуснал в Е60 подфорума, но при положение, че Е46 също разполагат с тези мотори, реших да пиша и тук.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Питане относно М54...
Може да погледнеш това за вторите ламбда сонди. А може и да минеш на версия на софтуера за евро 2.
За какъв клапан откъм изпускателите говориш, за прахосмукачката ли (secondary air pump)? Ако е за нея, би трябвало евро 2 софтуера да я изключи и нея, но за това не съм сигурен.
За какъв клапан откъм изпускателите говориш, за прахосмукачката ли (secondary air pump)? Ако е за нея, би трябвало евро 2 софтуера да я изключи и нея, но за това не съм сигурен.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
CTORH написа:Може да погледнеш това за вторите ламбда сонди. А може и да минеш на версия на софтуера за евро 2.
Помпата вкарва въздух ,за да загреят по-бързо катализаторите ,за да може да работят оптимално добре още със запалването... Не съм сигурен дали Евро 2 стандарта ще я изкл. може да има логика да я изкл. незнам

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Какво става като се сложат афтърмаркет изпускатели ? Те нямат катализатори, със сондите какво става?
Благодаря ви за отговорите
Благодаря ви за отговорите

4 мнения
• Страница 1 от 1