Проблем с навигацията

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Проблем с навигацията

Мнение от SaSo » 18 Фев 2014, 23:15

Имам следния проблем...
Колата я купих с явно ъпдейтнат софт на навигацията и с качена карта на България. Говори си на български, като съобщава за полицейски постове и потенциални камери... Всичко до тук хубаво.... Но се получава следния проблем... Караш си и си има карта и изведнъж следващия сектор е бяло петно. Тоест не показва улици, но предупреждава за камера... В случая примерно защото периодичен маршрут ми е бул. Цариградско шосе точно след Алея Яворов и става бяло каре без път, но ме предупреждава за камери на Орлов Мост и Софийския... Ако се опиташ да набереш адрес и не става не показва нищо... Тоест започваш да набираш от първата буква на града и нищо....Друго което забелязах е, че немога да изкарам диск от ДВДто... Натискаш бутона да излезе диска и до там... Включително и издава някакви шумове отвътре, все едно се опитва да чете нещо си...

Надявам се някой да има опит с този вид навита и да има понятие от какво може да е проблема... Колата я взех нака направена и не ми е ясно от какво може да е .... Навито е 16:9 с касетка... Отзад е МК4 до колкото го разпознавам по снимките....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с навигацията

Мнение от Kris » 19 Фев 2014, 9:54

Имал съм подобен проблем. Записан е калпав диск с карта, когато работи нормално пробвай да го изкараш и после си купи и запиши хубав диск.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 19 Фев 2014, 11:38

А като неиска да излезе тоя диск калпав... От коя тема по точно да видя линка за диска...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 19 Фев 2014, 20:52

Задържаш копчето отзад на модула, в най лошия случай трябва да го свалиш, да отвориш капала и да извадиш диска.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 20 Фев 2014, 1:45

Kris написа:Задържаш копчето отзад на модула, в най лошия случай трябва да го свалиш, да отвориш капала и да извадиш диска.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

Утре сутрин ще пробвам със задържане дали ще стане.... Но все си мисля, че пробвах вече... Оправих и едното моторчетата на чейнджърам явно, че и тук ще има сходен проблем... Интересува ме и друго... Гледам в една тема в Е39 раздела, че част от ДВДтата са със замърсени или нещо такова оптики и колегите записват Еднослойни дискове... Има ли начин за почистване на оптиката или се прави нещо друго? Някой с опит в подобно начинение...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Фев 2014, 10:14

Ето това е твоя човек.

memberlist.php?mode=viewprofile&u=2731

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 21 Фев 2014, 12:02

Между другото гледам в ebay.co.uk има комплект оптика за ДВДто и цената хич не е фрапантна ( около 50 паунда с доставката )... Така че ако на някой не му чете добре ДВДтата може да си купи такова нещо и да си го смени...

Относно моя проблем... Вчера натисках отзад задържах и други такива шамарени интервенции и не изкара диска... Дори по едно време ми изписа че няма ЦД/ДВД... И си казах ми ок ще отворя ДВДто и ще го изкарам принудително тоя диск... Но изведнъж пък само се оправи и прочете диска... Дори сега в момента го чете доста коректно... Т.е. предните ядове ги няма... Не че няма да се занимавам с него повече ( искам да си сложа новите карти 2013/2014г. на DL DVD), но това ще е лятото...

Явно че шамарите помагат от време на време :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 21 Фев 2014, 15:28

SaSo написа:Между другото гледам в ebay.co.uk има комплект оптика за ДВДто и цената хич не е фрапантна ( около 50 паунда с доставката )... Така че ако на някой не му чете добре ДВДтата може да си купи такова нещо и да си го смени...

Относно моя проблем... Вчера натисках отзад задържах и други такива шамарени интервенции и не изкара диска... Дори по едно време ми изписа че няма ЦД/ДВД... И си казах ми ок ще отворя ДВДто и ще го изкарам принудително тоя диск... Но изведнъж пък само се оправи и прочете диска... Дори сега в момента го чете доста коректно... Т.е. предните ядове ги няма... Не че няма да се занимавам с него повече ( искам да си сложа новите карти 2013/2014г. на DL DVD), но това ще е лятото...

Явно че шамарите помагат от време на време :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Запиши си еднослойното DVD и на хубав диск ( дори и накой вербатим са гадни) и няма да имаш подобни проблеми. За двуслойното освен да блокира пак няма смисъл, колегите са махнали само ненужните работи (други езици и т.н.).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 21 Фев 2014, 15:30

Изтеглих ги всичките и като оправя това изкарване на диска ще го тествам с какви точно дискове иска да работи...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 21 Фев 2014, 19:25

Най-лесно се четат от навигационният компютър обикновените Cd дискове,след това DVD и накрая DVD-DL.Има сборка на картата за обикновен Cd диск в подфорум е39.Използвай качествен диск и възможно най-ниската скорост.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Назад към E46