Помощ, как се свалят тези елементи от колата ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

Помощ, как се свалят тези елементи от колата ?

Мнение от KpuB4o » 13 Фев 2014, 19:20

Колеги здравейте, от няколко дни съм собственик на е46 купе, имам малко проблеми с интериора и екстериора. Дясното огледало ми е доста хлабаво от стойката, която е закрепена към вратата, видях как се сваля самото огледало в една гайд тема, но никъде не мога да намеря тема как се сваля кората на вратата за да се стигне до огледалото ?
Второто ми питане е: лявото ми огледало също е доста хлабаво (имам чувството че само жиците го държат), но не е разхлабено от стойката, а от долу механизма където го прибира на вътре. Как се затяга там? И третото, от лявата колона на вратата, която тръгва от таблото и стига до тавана, доколкото видях в нея е еарбега, имам една гадно скърцане (явно таблото е сваляно и не е сложено както трябва или самия еърбег е свалян, защото с ръка като натисна по еърбега и скърца), това нещо има ли как да се затегне ? Като изключим тези три дефекта, колата е доста стегната. Доколкото четох колите с пълен ел. пакет като моя имат и автоматично прибиране на огледалата, явно нещо е станало с механизмите и затова едното е толкова хлабаво, а другото изобщо не може да се прибере. Благодаря Ви предварително за отговорите. Пускам една снимка за да добиете представа.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Помощ, как се свалят тези елементи от колата ?

Мнение от Maxmadness » 15 Фев 2014, 4:59

http://www.youtube.com/watch?v=o1Ksw1Ryamo

Подробно описание за сваляне на кората от вратата :yes: Не е нужно да сваляш цялата кора за да се добереш до огледалата :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 16 Фев 2014, 20:46

Мерси за отговора колега, огледалата вече са затегнати и не шават :)

Моя грешка при писането, трябва ми мнение как се сваля дясната колона покято е покрай стъклото на която пише airbag. От там идва едно неприятно скърцане и виждам че тапицерията долу при таблото се е набръчкала. Ако някой знае как се сваля ще съм благодарен :)

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 17 Фев 2014, 9:21

махаш пластмасата в редата и под нея има няколко винта
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 17 Фев 2014, 20:47

KpuB4o написа:Мерси за отговора колега, огледалата вече са затегнати и не шават :)

Моя грешка при писането, трябва ми мнение как се сваля дясната колона покято е покрай стъклото на която пише airbag. От там идва едно неприятно скърцане и виждам че тапицерията долу при таблото се е набръчкала. Ако някой знае как се сваля ще съм благодарен :)

Това е често срещан проблеми при Е46,набръчква се плата долу точно между колонката и таблото не се притеснявай това е нормално :yes: Махаш самата лайсна на която пише Airbeg но много внимателно да не надереш или направиш дупка в плата около лайсната,и после като слагаш лайсната обратно гледай да я сложиш така както е седяла защото щипките които са отдолу не съвдат във всяка дупка без значение как слагаш,като сваляш лайсната ще ти стане ясно :yes: Под лайсната има 3 болта еврейска звезда тук също да отбележа да не напъваш със сила или да бързаш да отвърташ за да не ти отплесне инструмента или отверката или каквото ползваш в прозореца и после да имаш драскотини :yes: Внимателно без да бързаш за никъде лека по лека елемент по елемент разглобяваш,имай впредвид че като я свалиш,първия път тази колонка ще си поиграеш доста да я върнеш обратно малко е трудна за напасване :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 17 Фев 2014, 22:36

Не се наложи да я вадя, оказа се че дупките за болтовете не са кръгли, а продълговати и просто дръпнах цялата колона нагоре и затегнах и вече всичко е наред. Някой я беше набутал прекалено навътре и затова така се беше получило. Благодаря за отговорите на всички :)

Назад към E46