Показанието на температурата е странно ???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Показанието на температурата е странно ???
Здравейте,
колеги нещо странно се случва с показанието ми на температурата на таблото...колата е 328 купе м52туб28
На кратко, колата не се кара 2 дена, паля тръгвам и когато температурата трябва да застане на средата(12),тя ми застава с 1 милиметър на дясно на (12,1)
Ако я карам така 3 дена примерно стрелката застава на (12), почвам да си мисля ,че смуче от някъде въздух ,ама греда спирам обезвъздушавам ама всичко е нормално там наред си е няма балончета или прочие..
Днес пак така не я бях карал 1 ден и пак стрелката на 12 + 1 милиметър.
Влизам в скритото меню "7" за градусите и когато колата е в покой показва 88 Градуса почва и ги вдига до 90 91 градуса и след това спада до 88... Ала стрелката показва 12+1 отново...
Влязох в меню "21" за ресет на Борд Компютъра ресетнах го и стрелката застана точно на "12" а показанието за температурата
88-90 отново...
Какво става някой борил ли се е на този фронт , дали таблото се гаври с моите нервички или някой от датчиците за температура дава фира..
Другото което е при тоя двигател "м52туб28 нормални ли са тези 88 градуса до към 91 92 ... Смисъл кога отваря термостата и каква е оптималната работна температура..
Голяма мистерия нещо се заформя....
колеги нещо странно се случва с показанието ми на температурата на таблото...колата е 328 купе м52туб28
На кратко, колата не се кара 2 дена, паля тръгвам и когато температурата трябва да застане на средата(12),тя ми застава с 1 милиметър на дясно на (12,1)

Днес пак така не я бях карал 1 ден и пак стрелката на 12 + 1 милиметър.
Влизам в скритото меню "7" за градусите и когато колата е в покой показва 88 Градуса почва и ги вдига до 90 91 градуса и след това спада до 88... Ала стрелката показва 12+1 отново...
Влязох в меню "21" за ресет на Борд Компютъра ресетнах го и стрелката застана точно на "12" а показанието за температурата
88-90 отново...
Какво става някой борил ли се е на този фронт , дали таблото се гаври с моите нервички или някой от датчиците за температура дава фира..
Другото което е при тоя двигател "м52туб28 нормални ли са тези 88 градуса до към 91 92 ... Смисъл кога отваря термостата и каква е оптималната работна температура..
Голяма мистерия нещо се заформя....

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Показанието на температурата е странно ???
Няма мистерия колега просто стрелката застава на 12 часа от към 75 гр, до 110 все там стои, така е на всички е46-ци и други бмв-та, можеш да го провериш.
Иначе твоя мотор работи там някъде 88-94 градуса
Иначе твоя мотор работи там някъде 88-94 градуса
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Моя дали не вдигаше и 92 и тогава пада на 88. Нещо такова съвсем нормално си е. Но иначе не ми е мърдала стрелката повече от 12
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Рекох да ви питам понеже никога до сега не е мърдала повече от средата.. сега е така (снимката е от нета)

А най интересното е ,че като рестна борда се оправя показанието.. Ще карам за сега така и ще наблюдавам да не вдига повече

А най интересното е ,че като рестна борда се оправя показанието.. Ще карам за сега така и ще наблюдавам да не вдига повече

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
И при мен го забелязах това колега.. колата не беше палена 20 дена и когато взе да загрява стрелката мина маалко по-вдясно както на снимката но на скритото меню показваше 90 така че не се притесних изобщо
Давай газ смело и не се притеснявай . 

Колега, нищо страшно няма, температурата, която споделяш, е нормална. А стрелката в таблото, както казаха колегите по-горе, не отразява линейно реалната температура. Това, че понякога мръдва, е софтуерно бъгче в компа на таблото, проявява се в зависимост от неуточнени фактори (май по-често в преходните сезони
) При мен също съм го наблюдавал, нищо, че е на Е36 компакт, таблото е VDO, явно са наследили бъгчето и в следващите поколения табла. Изрично съм проверявал какво отчита таблото от датчика на блока в този момент през скритото му меню (при Е36 е по-трудно, отколкото при Е46, но пак си има начин да се дешифрират показанията, бях писал някога как става) и температурата винаги си е била съвсем нормална.
Та може да се приеме, че отклоненията от порядъка -1 до +1 мм от средата са без значение, ако стрелката не мърда от въпросната позиция и вероятно се дължат на някаква грешка в автокалибрацията.

Та може да се приеме, че отклоненията от порядъка -1 до +1 мм от средата са без значение, ако стрелката не мърда от въпросната позиция и вероятно се дължат на някаква грешка в автокалибрацията.
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Има доста изписано за въпросната стрелка. При фейса е "изчистен този бъг".
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Благодаря колеги доста ме успокоихте
,другото ми питане е тази температура и тази от скритото меню от кой датчик се взима,
от датчика на мотора(главата) ,от този на термостата отгоре или от този на долният маркуч на радиатора ? Питам понеже мисля да почна едно проектче да ми изкарва постоянно актуалната температура без да влизам в скрити менюта ,та да знам къде да се закача

от датчика на мотора(главата) ,от този на термостата отгоре или от този на долният маркуч на радиатора ? Питам понеже мисля да почна едно проектче да ми изкарва постоянно актуалната температура без да влизам в скрити менюта ,та да знам къде да се закача

- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
преди имах 318и м43б19ту работната му температура беше 102 до 105 градуса сега съм с м52б25ту и температурата е толкова от 88 до 94 градуса мисля и дизелите подържат тази температура
hacker4eto1 написа:Благодаря колеги доста ме успокоихте,другото ми питане е тази температура и тази от скритото меню от кой датчик се взима,
Не мога да ти отговоря, колега, на въпроса, при Е36 е от датчик на блока, и това е логичното, защото при изтекъл антифриз другите датчици не отчитат нищо смислено.
За такива въпроси най-разумно е да си изтеглиш ел.схемите на твоя модел и за всяко чудене да се консултираш с тях, защото няма как да отсееш верните отговори измежду тези, които ще получиш във форума.
При старите поколения ги има удобно на pdf-и, за Е46 ти трябва това: WDS BMW Wiring Diagram System, примерно от тук:
http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
hacker4eto1 написа:Благодаря колеги доста ме успокоихте,другото ми питане е тази температура и тази от скритото меню от кой датчик се взима,
Колега, за нуждите на целта, която си поставяш, мисля, че ти трябват данните от датчика на главата.
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
hacker4eto1 написа:Рекох да ви питам понеже никога до сега не е мърдала повече от средата.. сега е така (снимката е от нета)
При мен се случи стрелката при изгасена кола да остане малко по-нагоре от нормалното за студен мотор.После каране загряване гасене и стрелката пак един милиметър след нулата .
Оправи се като откачих акумулатора и от тогава до ден днешен не ми се е случвало.А м/у другото този ефект при мен се е случвал само веднъж(описания) и след махане на акумулатора (преди повече от година) стрелката си застана в правилно положение и не ми е създавала ядове повече.
Така че няма точно положение в което да сбърка....случва се в началото и на 12 часа явно
12 мнения
• Страница 1 от 1