Тресе при потгляне

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Тресе при потгляне

Мнение от lancerpor » 10 Фев 2014, 23:55

Четох и другите по-стари теми, но май не можах да си намеря отговори за това пускам нова тема. Колата е 318ка, м43 мотора. От скоро забелязвам, че при потегляне претрисането започна да зачестява. Още като я взех преди 3-4 месеца ми се случи един-два пъти, но не обърнах внимание и си мислех, че е просто от недостатъчно подаване на газ. Преди тази имах е36 20-ка и тя си тръгваше по светофарите на 2-та без проблем и за това... Карал съм кола със заминал съединител и сякаш ги няма тези симптоми (при набиране да се форсира без да се наема и др.) Педала си ми е мекичък и много приятен. При натиснат педал не се чуват никакви странни звуци, нито скърцания. Четох в темите, че може да е маховик или притискателен диск, но не можах да разбера дали има някакви ясни признаци по, които да се разбере преди да се свали кутията. За демпферния маховик, разбрах само, че при гасене се тресял целия мотор. Не съм забелязал такъв проблем. Въпроса ми е от какъв друг двигател става едномасов маховик Plug&Play и чак толкова ли са големи вибрациите? Другото е какви са цените на комплект маховик и съединител?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
Мечтае да кара: Нищо повече от това.

Re: Тресе при потгляне

Мнение от VladislavHristov » 11 Фев 2014, 0:15

Моето мнение е да не се занимаваш с едномасови маховици.
Другото което е ,жестоко ме съмнява да ти е заминал маховика колега ,не е типично за бензиновите мотори.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Фев 2014, 10:59

Гуменото каре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 11 Фев 2014, 11:24

Ако ще помогне за констатирането на проблема... като тръгвам от 1500 - 2000оборота, няма тресене. :paranoid:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 11 Фев 2014, 14:01

zvetiko написа:Гуменото каре.

или висящ лагер най-вече и 2 те :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар
Кара: 320i

Мнение от jorez » 11 Фев 2014, 15:26

Колега имах същия проблем. При тръгване с не много газ почва едно тресене и се чува чукане отвън ако си или на свалени прозорци (на полусъединител).
Ако тръгваш с повече газ, всичко е наред, нали? По задръствания е ужас. Аз смених съединител и се оправи всичко. Казаха ми, че и маховика е тръгнал, ама го оставих за по-натам, но се оправи и няма проблеми сега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от alioshev » 11 Фев 2014, 16:03

hacker4eto1 написа:
zvetiko написа:Гуменото каре.

или висящ лагер най-вече и 2 те :)

Не е задължително да са и двете. И аз залагам на гумено каре. На този мотор по-трудно ти заминава маховика, повечето дизели страдат от проблема. Иначе не вярвам да има големи вибрации, ако се постави едномасов маховик. Все пак не говорим за 400Нм.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 11 Фев 2014, 16:33

Ако е гумено каре, не трябва ли да има някакво тупкане при вкарване на първа или нещо подобно :dunno: Както казах по-горе, при тръгване на по-високи обороти, тресенето почти го няма или се усеща много леко. :paranoid: Знам, че е най-добре да я закарам да я видят, но нямам време през седмицата, а и искам да се подготвя предварително кое е възможния проблем. :paranoid:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 11 Фев 2014, 17:45

А така айде и аз да дам още една идея- тампони на двигателя- при мен след смяната им всичко си дойде на мастото :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 11 Фев 2014, 23:39

jorez написа:Колега имах същия проблем. При тръгване с не много газ почва едно тресене и се чува чукане отвън ако си или на свалени прозорци (на полусъединител).
Ако тръгваш с повече газ, всичко е наред, нали? По задръствания е ужас. Аз смених съединител и се оправи всичко. Казаха ми, че и маховика е тръгнал, ама го оставих за по-натам, но се оправи и няма проблеми сега.

Сменил съм и гуменото каре и висящия лагер , проблема не се оправи... + 1 за маховик и съединител :yes:
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 11 Фев 2014, 23:40

Monoid написа:
jorez написа:Колега имах същия проблем. При тръгване с не много газ почва едно тресене и се чува чукане отвън ако си или на свалени прозорци (на полусъединител).

Сменял съм на мойта и гуменото каре и висящия лагер , проблема не се оправи... + 1 за маховик и съединител :yes:
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 12 Фев 2014, 0:32

Днес почти не ми го е правила проблема, а си тръгвах нормално... :kuku: Както споменах, чак събота ще я карам на майстор. Ще видим до тогава дали ще продължи. Иначе според мен няма да е от гуменото каре или от лагера, защото ако е от тях май проблема трябва и да е в движение, а тук е просто докато потеглиш. После ако ще и с 1км/ч да се движа няма проблем, зора е докато отлепи. Големи буци са тези 18ки :mhihi: С оборотите имат вродена болест... със сединителите имат вродена болес явно... :kuku: Май ще трябва да сменям мотора :mhihi:
Изображение

Назад към E46