На колко V работи DRL-a

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

На колко V работи DRL-a

Мнение от zafirovp » 10 Фев 2014, 19:11

Здравейте колеги,
карам е36 и за разлика от вашите коли, ние слагаме едни модули, за да ползваме дългите като дневни. След като си рециклирах рефлекторите и си сложих Nightbreaker на дългите обаче, започнаха да ми мигат през деня, понеже "заслепявам" тези във насрешното. Във момента напрежението което идва до дългите е 4V.

Молбата ми е, някой със фабрични дълги на процент да измери напрежението на фаровете, за да мога и аз да си наглася моите, така че да не преча на останалите.

Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: На колко V работи DRL-a

Мнение от ивчо » 10 Фев 2014, 21:04

Ами като позлваш модул, защо не си го нагласиш на най-ниските проценти ?
Целият проблем е, че се позлват дългите светлини за такова нещо ! Техният светлинен сноп никога даже и оем не е предвиден да се ползва с такава цел !
Колкото и да ги гласиш освен ако не свалиш фаровете, няма да има резултат !
Защо просто не караш с вкл. къси светлини ?
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 10 Фев 2014, 21:14

Моите ги бях мерил и, ако не се лъжа бяха на 2V ( фабрични, на 30%). Не заслепяват изобщо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 10 Фев 2014, 21:51

ивчо написа:Ами като позлваш модул, защо не си го нагласиш на най-ниските проценти ?
Целият проблем е, че се позлват дългите светлини за такова нещо ! Техният светлинен сноп никога даже и оем не е предвиден да се ползва с такава цел !

Със сигурност късите пречат много повече. Всеки втори е с ксенон и нерегулирани фарове. Да не говорим че има и много които карат на къси плюс дълги че и фарове за мъгла :banghead:
Моите са на 19% и са перфектни. Не заслепяват и се виждат много добре.
Не съм мерил напрежението но мога утре да го погледна и да пиша :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 10 Фев 2014, 23:23

ивчо написа:Ами като позлваш модул, защо не си го нагласиш на най-ниските проценти ?

Хайде малко попрочети и тогава се изказвай.

Още от Е36 има ОЕМ дневни светлини, като дълги на процент.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 11 Фев 2014, 1:31

Точно се зарадвах, че темата за фиш за дневни най-после приключи. Като колегата прочете темата в която няколко дни обясняваме едно и също, тогава да плюе във моята. И най-ниския процент на модула е 0, ама няма как да го знаеш, без даже да си виждал такъв.

А иначе на останалите колеги, които знаят за какво става въпрос, благодаря за мненията. 2v ми се вижда малко слабо, но ще се пробва.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 11 Фев 2014, 9:36

2.5V е напрежението при мен, а не 2V. На по-старите лайт модули, като моя дневните светлини само се активират и нямат възможност за избор на различни степени. Това е единственото напрежение, на което могат да работят, така че предполагам, че е изчислено добре. Виждат се хубаво и не заслепяват.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Фев 2014, 10:31

При мен е 3.23 волта. Както казах по горе на 19% съм.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 11 Фев 2014, 10:33

zafirovp написа:Точно се зарадвах, че темата за фиш за дневни най-после приключи. Като колегата прочете темата в която няколко дни обясняваме едно и също, тогава да плюе във моята. И най-ниския процент на модула е 0, ама няма как да го знаеш, без даже да си виждал такъв.

А иначе на останалите колеги, които знаят за какво става въпрос, благодаря за мненията. 2v ми се вижда малко слабо, но ще се пробва.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Може да ти се вижда слабо, но пробвай да застанеш срещу колата, горе/долу на мястото на насрещния водач. И аз така първия път си мислех че е като габарит, но като си видях отражението челно в едни стъкла ( при маневра) и разбрах че има значение. Светят достатъчно, че да се забелязваш и без да има излишни заслепявания и разсейки.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 11 Фев 2014, 15:35

Дългите "на процент" не работят ли пак на 12+ волта, колкото си вади модула?
Няма логика с такава електроника да се управлява по волтаж. :lol:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Фев 2014, 16:17

На буксата на дългите показва толкова, не знам как се управляват.

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 11 Фев 2014, 16:30

Ivo_Borisov написа:На буксата на дългите показва толкова, не знам как се управляват.

Най-вероятно мериш с обикновен мултицет, който не ти показва реалното напрежение.
Като сложиш мултицета на променливо напрежение, колко волта ти показва?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 11 Фев 2014, 16:40

JTD написа:
Ivo_Borisov написа:На буксата на дългите показва толкова, не знам как се управляват.

Най-вероятно мериш с обикновен мултицет, който не ти показва реалното напрежение.

Колега JTD, без да се обиждаш от критиката ама как ще мериш променливо напрежение при положение, че в колите е постоянно аз ли нещо не схващам какво искаш да кажеш или да си късам инженерната диплома :mhihi: може пък нещо да съм пропуснал в училище :mhihi:
И повярвай ми най-обикновенния мултицет от 5 лв като му сложиш да измериш една батерия от 1,5 волта ще тия измери точно освен ако не я мериш като променлив ток разбира се :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 11 Фев 2014, 17:02

oci написа:
JTD написа:

Колега JTD, без да се обиждаш от критиката ама как ще мериш променливо напрежение при положение, че в колите е постоянно аз ли нещо не схващам какво искаш да кажеш или да си късам инженерната диплома :mhihi: може пък нещо да съм пропуснал в училище :mhihi:
И повярвай ми най-обикновенния мултицет от 5 лв като му сложиш да измериш една батерия от 1,5 волта ще тия измери точно освен ако не я мериш като променлив ток разбира се :mhihi:

Ами относно критиката - премери с обикновен мултицет ШИМ сигнал и ще видиш къде бъркаш.
Пробвал ли си с обикновен мутицет да мериш "дълги на процент" на функция "променливо напрежение"?

п.п. Задръж си дипломата още, може да ти потрябва. Ама все пак в критиката се ражда истината, за това не се обиждам. :bchug:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Фев 2014, 17:32

zafirovp написа:Здравейте колеги,
карам е36 и за разлика от вашите коли, ние слагаме едни модули, за да ползваме дългите като дневни. След като си рециклирах рефлекторите и си сложих Nightbreaker на дългите обаче, започнаха да ми мигат през деня, понеже "заслепявам" тези във насрешното. Във момента напрежението което идва до дългите е 4V.

Молбата ми е, някой със фабрични дълги на процент да измери напрежението на фаровете, за да мога и аз да си наглася моите, така че да не преча на останалите.

Благодаря

Хвани си оправи фаровете, като са регулирани правилно никой не заслепяват, досега 1 човек не ми е мигнал, а съм със същия модул в на 30% и карам от 2 години с него. Ако си ги разглабял рефлекторите и си им еб@л мамата на нивото тва вече е съвсем друга тема.

Следваща

Назад към E46