Инсталация на предна броня М3 реплика върху е46 седан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 330 xd e46

Инсталация на предна броня М3 реплика върху е46 седан

Мнение от vasko_9311 » 06 Фев 2014, 3:23

Здравейте! Интересува ме инсталацията на предна броня М3 реплика (от аутопро) върху седан на е46 фейслифт. В сайта им пише "пасва перфектно" и "за седан/комби 1998-2005", но съм скептичен. Широчината на бронята еднаква ли е с тази на оригиналната и ако не е, поправимо ли е? Също така процедурата изисква ли допълнителни материали (нови въздуховоди) и изобщо струва ли си? Предварително се извинявам, ако има съществуваща тема, но наистина потърсих и не намерих нищо освен това: http://e46fanatics.com/features/feature.php?news_id=44 , но в този случай процедурата се извършва с оригинална М3 броня (която явно се изрязва, за да пасне...) Благодаря предварително! :)

старши ентусиаст
Аватар

Re: Инсталация на предна броня М3 реплика върху е46 седан

Мнение от Kris » 06 Фев 2014, 9:02

Почвай да четеш от началото, там колегата слага М брония, на купе но ще ти е от полза. :winky:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=345002

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 06 Фев 2014, 9:10

Колега има много изписано във Форума и аз минах през това само ,че за купе:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=345002
От сайта от който си се запътил ,няма да имаш абсолютно никакви проблеми за напасване.. Операцията не е много сложна но има доста детайли за това как се закрепя Гредата от старата към новата броня,прегледай темата ми има някой друга снимка дано ти е от полза... М-ковите въздуховоди струват цифра... :kuku: :kuku: аз карам без такива и нямам никакви проблеми :) Захващането е на страничните щипки и там има леко заиграване докато стане идеално да не стърчи от никъде... по кофти е Гредата от едната на другата да сложеш...
С 2 думи Давай и после снимки да гледаме :) макар да си призная честно, виждал съм на седан как стой и не бях много очарован ,но това си е мое мнение както и всеки си има вкус :yes:
П.П а колегата по-горе ме изпревари :mhihi:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от vasko_9311 » 07 Фев 2014, 3:28

Благодаря за отговорите, колеги! Твоята тема я прочетох два пъти и ти се възхищавам на купето, но моята е седан, затова и пуснах нова тема. По възможност ще качвам снимки от процеса, който би трябвало да започне към средата на месец март! Още веднъж благодаря за отзивчивостта и поздравления за неустоимата тройка!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 08 Фев 2014, 15:51

Аз си слагах Мкова броня на комби...Най-големия проблем е,че всички Мброни Мтех2 са с големите водачи(от преди фейса)А "фейсовия" захват е с малки водачи и щипки на калниците(за ориг.бороня)
Та с 2-3 думи преди да се захванеш с монтажа си намери водачи (на калниците)от преди фейса...Другото е,че като демонтираш ориг.броня трябва да махнеш щипките на каниците,където се захваща ориг.броня.Те са закрепени с 2 нита,разпробиваш,после махаш само щипките а оставяш тези на които се захващат предните лайсни под фаровете,нитоваш отново и е готово!Иначе самата броня се захваща за гредата с"копчета"намиращи се под лайсните.Да не пропусна,че трябва да си смениш и фасунките за халогените,лупите на фейса не са със същите фасунки като на Мтех халогените.За прблема с дифузиьорите няма да започвам,той е ясен.Малките подкалници също са различни,но ако не ти се вмаиечава,обикновените и те стават,но остава малка фуга:)Това е!!!
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 09 Фев 2014, 15:31

Ще използвам темата на колегата, за да не пускам нова. Надявам се да не се сърди. Пластмасовите щипки (клипсове) или както там се казва, с които се хваща гредата за бронята, продават ли се отделно. До ден, два ми предстой слагане на Мкова броня, а гредата ми я откраднах със се бронята преди време и сега пристигат от 2 различни места, греда и броня и да знам дали да търся по магазините?!?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vasko_9311 » 10 Фев 2014, 14:57

Благодаря за информацията! А разбира се, че не е проблем, колега :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 10 Фев 2014, 17:50

ka4i написа:Ще използвам темата на колегата, за да не пускам нова. Надявам се да не се сърди. Пластмасовите щипки (клипсове) или както там се казва, с които се хваща гредата за бронята, продават ли се отделно. До ден, два ми предстой слагане на Мкова броня, а гредата ми я откраднах със се бронята преди време и сега пристигат от 2 различни места, греда и броня и да знам дали да търся по магазините?!?

В Дару или Камор, щипки да искаш. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 10 Фев 2014, 23:05

Днес си купих от Дару. Казват се нитове и са по 0,50 лв. бройката.
Изображение

Назад към E46