6 степенна скоростна кутия на мястото на "5"
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
6 степенна скоростна кутия на мястото на "5"
Колеги, дали е възможно на БМВ 320Д 2000 година, да се сложи 6 степенна скоростна кутия?
Дали ще има положителен ефект и има ли пълна съвместимост с тази от 320Д 2004та година, след фейса?
Моля ако някой знае нещо по въпроса, да сподели!
Благодаря!
Дали ще има положителен ефект и има ли пълна съвместимост с тази от 320Д 2004та година, след фейса?
Моля ако някой знае нещо по въпроса, да сподели!
Благодаря!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: 6 степенна скоростна кутия на мястото на "5"
за мотора 150к , е възможно обаче освен куиятя се сменя и съединителя с маховика, стартера ако не се лъжа, кардана е по-къс заради малко по-дългата кутия, имаше такава тема преди време и в обчи линии разходите и труда по подмяната не си заслужаваха защото 6те беше една идея по-дълга от стандартна 5та. Ти обаче гожориш за 136к мотора, където предполагам нещата не седят точно така.
- jakson
- ентусиаст
-
Този на който искам да сложа кутията е 2.0Д, 136 к.с.
Возих се в Мерцедес Е класа, с 6 степенна скоростна кутия и ми направи впечатление, че ускорението е много равномерно и сравнително добро!
Нз дали е така при БМВто, но вероятно разликата в предавателното число между различните предавки не е с такава рязка разлика.
Т.е няма "дупка" между степените.
Това е много добре, защото колата ускорява по-бързо и гори по-малко!
Возих се в Мерцедес Е класа, с 6 степенна скоростна кутия и ми направи впечатление, че ускорението е много равномерно и сравнително добро!
Нз дали е така при БМВто, но вероятно разликата в предавателното число между различните предавки не е с такава рязка разлика.
Т.е няма "дупка" между степените.
Това е много добре, защото колата ускорява по-бързо и гори по-малко!
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
аз до колкото съм събрал информация -> до 5та двете кутии са с еднакви числа , 6та не е директна а понижителна . Преди фейслифта има разлика в тунела и не става 6степенна кутия без :съветника(чук): да играе - демек не става. На зад е ясно че кардана е по-къс.
Като карах 330д (преди фейс 5 скорости) , му сложих съединител от 320д фейс 6 скорости .
плуг енд плей - еднакви са.
Впечатленията са ми от дизелови е46. при бензинките не знам дали е така
Като карах 330д (преди фейс 5 скорости) , му сложих съединител от 320д фейс 6 скорости .

- jakson
- ентусиаст
-
mitrax написа:аз до колкото съм събрал информация -> до 5та двете кутии са с еднакви числа , 6та не е директна а понижителна . Преди фейслифта има разлика в тунела и не става 6степенна кутия без :съветника(чук): да играе - демек не става. На зад е ясно че кардана е по-къс.
Като карах 330д (преди фейс 5 скорости) , му сложих съединител от 320д фейс 6 скорости .плуг енд плей - еднакви са.
Мерси колега!
Спаси ме от голям филм!

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
другия филм които си се спасил че ако сложиш 6 степенна ск.кутия и колата ти не е чипната като вкараш 6та при нормална скорост 100-120 ще угасне колата 

6 мнения
• Страница 1 от 1