Проблем с този двигател N42B20

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 530xd

Проблем с този двигател N42B20

Мнение от mtsch » 29 Яну 2014, 16:18

Здравейте, колеги
нуждая се от помощ, съвет, мнение или каквато и да е идея свързана с този мотор. Имам следния проблем. При стартиране, когато двг е студен работи изключително неравномерно и започва да примигва лампата на чека. Грешката която вдига е за 1 цилиндър незапалва. Когато малко позагрее работата на мотора се подобрява, но отново се усеща неравномерната работа. Водих колата на диагностика в бмв, там ми казаха, че проблема бил в това, че имала прехвърлен зъб на веригата. В последствие се оказа, че не са познали. Посетих, още веднъж сервиза на бмв, колата стоя 4 дена и така и ненамериха какъв точно е проблема, сменяли софтуер, сензори, препрограмили ецу и какво ли още не, но проблема си остава. Онзи ден се хванах сам да си правя диагностиката и да се опитам най-после да си подкарам колата. При студен двигател когато меря компресия е 15-16 бара на всички цилиндри. След като я запаля, поработи 10секунди и премеря компресията на 1ви цилиндър ми дава 0 бара. След като постой няколко минути и отново измеря компресията, показва налягане от порядъка на 10-12 бара. На какво може да се дължи това някои има ли идея ?
Ще ви бъда благодарен ако ме насочите със съвет или идея.
п.с. сменени са масления сепаратор, свещи и бобини на всички цилиндри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Проблем с този двигател N42B20

Мнение от Leon » 29 Яну 2014, 17:55

Поредната тема за N42, но я одобрих, може да излезе нов дефект, който досега не ни е попадал.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 29 Яну 2014, 18:04

На диагностика какви грешки дава ?
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Потребител
Аватар

Мнение от mtsch » 29 Яну 2014, 20:50

Номера на грешката немога да го цитирам в момента, но по памет беше, че има грешка с запалването на първи цилиндър

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e46-323-2.5CI
Мечтае да кара: E46M3,E92

Мнение от vankodve » 29 Яну 2014, 23:28

Здравей колега ,а други аномалии ,похапва ли масло ,пуши ли ?разход ,динамика ...то този двигател какво ли не мо е дефект ,това с веригата е възможно ,дефект е до 2002.06м. обтегачи ,банани и т.н.

Потребител
Аватар

Мнение от mtsch » 30 Яну 2014, 14:37

vankodve написа:Здравей колега ,а други аномалии ,похапва ли масло ,пуши ли ?разход ,динамика ...то този двигател какво ли не мо е дефект ,това с веригата е възможно ,дефект е до 2002.06м. обтегачи ,банани и т.н.

В момента пропушва и то доста, има повишен разход, но след като единия цилиндър неработи мисля, че е нормално. Маслото не го бута...
аз имам съмнения за хидравличните повдигачи, но незнам дали съм на правилен път?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vankodve » 30 Яну 2014, 21:14

mtsch написа:
vankodve написа:Здравей колега ,а други аномалии ,похапва ли масло ,пуши ли ?разход ,динамика ...то този двигател какво ли не мо е дефект ,това с веригата е възможно ,дефект е до 2002.06м. обтегачи ,банани и т.н.

В момента пропушва и то доста, има повишен разход, но след като единия цилиндър неработи мисля, че е нормално. Маслото не го бута...
аз имам съмнения за хидравличните повдигачи, но незнам дали съм на правилен път?

ако е повдигач ще щрака много,трябва да е погледне човек който познава добре този мотор колега,варианта проба грешка ще е доста солен .

Потребител
Аватар

Мнение от sUkI_ » 30 Яну 2014, 22:35

Колега,колата само на бензин ли е ?Чистил ли си дюзите?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 30 Яну 2014, 22:57

vankodve написа:
mtsch написа:

ако е повдигач ще щрака много,трябва да е погледне човек който познава добре този мотор колега,варианта проба грешка ще е доста солен .

+1
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Яну 2014, 23:43

Винаги ли е била така колата или се е случило изведнъж?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 31 Яну 2014, 5:16

А според мен, поне капака на клапаните отдавна трябваше да е вече на земята.Хубав оглед и навярно главата и тя..
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Потребител
Аватар

Мнение от mtsch » 31 Яну 2014, 8:09

ivoaudi написа:А според мен, поне капака на клапаните отдавна трябваше да е вече на земята.Хубав оглед и навярно главата и тя..

Вече е на земята, но засъжеление нямам достатъчно време да се занимавам с колата. Вечер след работа само, което не е никак одачно...
Измерих гърбиците на разпределителните валове, абсолютно еднакви са.... Измерих и на валвтроника и там всички гърбици са с еднакъв размер.... За съжеление незнам номиналните размери, но ако е от тях, трябваше да има разлика м/у останалите и тези на 1ви цилиндър. Мисля да пробвам да разменя повдигачите на първи и на втори цилиндър да речем и да пробвам, сега търся обаче инструмента за зацепване...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vankodve » 31 Яну 2014, 12:11

mtsch написа:
ivoaudi написа:А според мен, поне капака на клапаните отдавна трябваше да е вече на земята.Хубав оглед и навярно главата и тя..

Вече е на земята, но засъжеление нямам достатъчно време да се занимавам с колата. Вечер след работа само, което не е никак одачно...
Измерих гърбиците на разпределителните валове, абсолютно еднакви са.... Измерих и на валвтроника и там всички гърбици са с еднакъв размер.... За съжеление незнам номиналните размери, но ако е от тях, трябваше да има разлика м/у останалите и тези на 1ви цилиндър. Мисля да пробвам да разменя повдигачите на първи и на втори цилиндър да речем и да пробвам, сега търся обаче инструмента за зацепване...

след като си свалил капака колега погледни много добре състоянието на вреигата и обтегача :yes: ,зацепването ако не си запознат и не си сигорен какво ще направиш не пипай може да стане по лошо ,най-добре е да се свали главата пълна прфилактика ,гумички,шлайф легла клапани ,нов обтегач, банан и тогава ще погледнеш и състоянието на 1-ви ц. може да се премери и всичко ще е ясно :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 31 Яну 2014, 12:16

mtsch написа:Вече е на земята, но засъжеление нямам достатъчно време да се занимавам с колата. Вечер след работа само, което не е никак одачно...

Колега ако имаш възможност дай и малко снимков материал :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 31 Яну 2014, 16:42

Колега,ако си от София мога да ти услужа с инструмент!

Следваща

Назад към E46