Педал на спирачка - ту твърд, ту мек

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: F10 530d xdrive
Мечтае да кара: Boeing 737 classic

Педал на спирачка - ту твърд, ту мек

Мнение от kazmin » 25 Яну 2014, 23:49

Здравейте, колеги!

Последните няколко пъти като си карам колата, забелязвам проблем - понякога педалът ми е по-твърд, отколкото съм му свикнал, но не толкова твърд, колкото би бил, ако няма вакуум.

Намерих и прочетох следните теми:
viewtopic.php?f=34&t=285509
http://www1.bmwpower-bg.net/forums/view ... 8fa73a88a1

По мои разбирания тези теми не се отнасят към моя проблем, тъй като вакуумът ми се пази при загасен автомобил.

Давам пример за ситуация: шофирам извънградско по магистрала, не натискам педала доста време, налага ми се да натисна спирачка и педалът ми е твърд. Спирачките работят, но с повече усилие. Случва се и като си карам из града.

Преди време карах един Форд Ескорт 1994та с дизелов двигател и той имаше този проблем. Смених му вакуум помпата и се оправи.

Какво според вас причинява този проблем при мен и как да го отстраня? Чета за разни клапани, О-рингове и се чудя дали тези компоненти са виновни.

Поздрави!
Иван Казмин
The sky is the limit

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Педал на спирачка - ту твърд, ту мек

Мнение от oci » 28 Яну 2014, 10:24

kazmin написа:Здравейте, колеги!

Последните няколко пъти като си карам колата, забелязвам проблем - понякога педалът ми е по-твърд, отколкото съм му свикнал, но не толкова твърд, колкото би бил, ако няма вакуум.

Намерих и прочетох следните теми:
viewtopic.php?f=34&t=285509
http://www1.bmwpower-bg.net/forums/view ... 8fa73a88a1

По мои разбирания тези теми не се отнасят към моя проблем, тъй като вакуумът ми се пази при загасен автомобил.

Давам пример за ситуация: шофирам извънградско по магистрала, не натискам педала доста време, налага ми се да натисна спирачка и педалът ми е твърд. Спирачките работят, но с повече усилие. Случва се и като си карам из града.

Преди време карах един Форд Ескорт 1994та с дизелов двигател и той имаше този проблем. Смених му вакуум помпата и се оправи.

Какво според вас причинява този проблем при мен и как да го отстраня? Чета за разни клапани, О-рингове и се чудя дали тези компоненти са виновни.

Поздрави!
Иван Казмин

и при теб или е вакум помпата или сервото, на вакум помпата да изхода на самия щуцер има едно клапанче така, да дърпа в една посоча и да държи вакума, трябва да се провери дали работи, и след това дали не е спукана мамбраната на сервото, или пък да се е спукал маркуч или да пропуска от някъде.

Назад към E46