Проблем с angels. Единия спря да свети.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- B.Alexandrov
- Потребител
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E30-ка, настрани у завоите
Проблем с angels. Единия спря да свети.
Привет колеги,
Имам "ангелски очички" на талигата и снощи забелязах, че на единия фар не работят. Нямат и година от както са закачени. След кратко търсене из форума попаднах на тема, в която колега има подобен проблем.
Вероятност за проблем е изгаряне на инвертора. Въможно ли е наистина да е това проблема, понеже при мен и 2-та "неработещи" ринга светят много, ама много слабо в двата края, където се намират диодите. Не смятам че ей така "хоп" и биха изгорели и 4-те диода.
Честно казано не съм много вещ в електричеството, но с малко четене и проба-грешка може и да постигна желания резултат.
Иначе за нов инвертор, до колкото знам, с търговия се занимава колегата "babuna" от форума.
Извинявам се ако темата ви се струва банална или тъпа. Просто бих се радвал на мнение и съвет.
Благодаря за вниманието!
Поздрави и лек и ползотворен ден!
Имам "ангелски очички" на талигата и снощи забелязах, че на единия фар не работят. Нямат и година от както са закачени. След кратко търсене из форума попаднах на тема, в която колега има подобен проблем.
Вероятност за проблем е изгаряне на инвертора. Въможно ли е наистина да е това проблема, понеже при мен и 2-та "неработещи" ринга светят много, ама много слабо в двата края, където се намират диодите. Не смятам че ей така "хоп" и биха изгорели и 4-те диода.
Честно казано не съм много вещ в електричеството, но с малко четене и проба-грешка може и да постигна желания резултат.
Иначе за нов инвертор, до колкото знам, с търговия се занимава колегата "babuna" от форума.
Извинявам се ако темата ви се струва банална или тъпа. Просто бих се радвал на мнение и съвет.
Благодаря за вниманието!
Поздрави и лек и ползотворен ден!
- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
Re: Проблем с angels. Единия спря да свети.
Размени инверорите за проба. Аз вече два пъти ги сменям.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
провери там където се свързва трафчето с габарита да няма вода,аз така от миене на матора 4-5 трафа изгорих,после ги изолирах хуууу и внимавах и 4 години с 1 траф карах
,щом и двете ори неработят е трафа,понякога светят на половиня,понякога едвам светят,докато купиш труг то откачи този щото единия си карах в него и се беше стопил и нагорял целия,може да направи беля

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега ти направо ебати темата си пуснал
Отвори капака,премести другия инвертор от здравия фар,пъхаш буксата и гледаш ако светне значи си поръчваш 1 инвертор и това е,няма нищо сложно,диодите горят ама рядко,по скоро инвертора ще да е,а той е на 1 букса
а тука в този случай щом са диодни,а не са CCFL във самия инвертор имаш едно съпротивление,което като се прецака в случая не светят като при CCFL,щото там като умре трафа и не свети нищо (тук изключвам umnitza защот там трафовете са друг тип) а при тебе в случай щом си светят леко значи е сдало багажа съпротивлениетo,отваряш менкаш и пробваш ако светне значи си установил проблема
и за 10-15 лв си решаваш проблема.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
Здравей колега ,аз доколкото разбирам ринговете са CCFL ,няма LED рингове с 4 диода
.има 256 диода и нагоре ,твойте са ЦЦФЛ и работят на принципа на ксенон
вътре в тях има газ ,проблема ти е 99% в баласта ,както каза колега смеяш с другия здрав за проба и така
и после много хубаво изолираш буксите за да не попада вода .

- B.Alexandrov
- Потребител
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E30-ка, настрани у завоите
Здравейте колеги,
От това е проблема, да. Утре слагам новия инвертор.
Извинявам се на тези, на които темата им се е сторила бемислена.
Поздрави.
От това е проблема, да. Утре слагам новия инвертор.
Извинявам се на тези, на които темата им се е сторила бемислена.
Поздрави.
Здравейте,
Единия ринг спря да свети. Кой в София може да смени инверторчето?
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
cls618 написа:Здравейте,
Ако е инвертор,а ще спрат да светят и двата ринга на фара. Пробвай сам да си го смениш няма абсолютно нищо сложно
- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Здравейте, колеги
Използвам темата на колега, за да не пускам нова. На мен не ми свети само единия от двата ринга на десния фар. Къде може да е проблема. Очите са CCFL - поне така пише на инвертора. Ринговете си бяха с колата като я взех, бяха монтирани, но не бяха свързани. Какъв може да е проблема, може ли да е изгорял?
Използвам темата на колега, за да не пускам нова. На мен не ми свети само единия от двата ринга на десния фар. Къде може да е проблема. Очите са CCFL - поне така пише на инвертора. Ринговете си бяха с колата като я взех, бяха монтирани, но не бяха свързани. Какъв може да е проблема, може ли да е изгорял?

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
значи инвертора дава напрежение и на двата ринга във единия фар.Когато несветят и двата ринга значи проблема е в трафа,но когато несвети единия рин значи проблема е в ринга(ако няма нещо клиясала букса или прекъснат кабел)Щом трафа дава на единия ринг значи работи

- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
А в такъв случай, какво може да се направи. И причината да не свети само единия ринг каква е? Изгорял ли е?

- jud
- Потребител
-
- Кара: 318i SE
- Детайли за колата: N42B20
Купуваш си нов ринг. Около 12 лв.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
ами аз написах,ако буксата не е окислена или нямаш кабелче прекъснато значи е изгорял и си купуваш нов.Вече да ли се продават пооделно незнам,но те много рядко горят

13 мнения
• Страница 1 от 1