Поставяне на газов инжекцион на БМВ Е46 318ci с мотор N42 ва

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw E46 318ci
Мечтае да кара: Совалка
Детайли за колата: Грозна и бавна ;)

Поставяне на газов инжекцион на БМВ Е46 318ci с мотор N42 ва

Мнение от BlackSubmarine » 15 Яну 2014, 22:20

Привет колеги. Искам да ме посъветвате, как да процедирам с поставянето на газов инжекцион на автомобила си. Имам добро ценово предложение от 950 лв. (с включен монтаж), както и 2-3 дни играчка по колата, понеже разбрах, че валвтроник мотора е доста капризен на тема газова инжекция, та модела е Т-газ..дайте ми някакво мнение относно валвтроник мотора и конкретно за тази марка газови инжекциони. Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Поставяне на газов инжекцион на БМВ Е46 318ci с мотор N4

Мнение от ilia1984 » 16 Яну 2014, 15:33

с две думи Шок и Ужас :lol: Евтин ГИ с изключително капризен валвотроник N42 ! Т-газ или тамоната е доста евтина уредба по добре се насочи към нещо евтино доказано работещо с N42 например полските STAG!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 16 Яну 2014, 16:32

BlackSubmarine написа:Привет колеги. Искам да ме посъветвате, как да процедирам с поставянето на газов инжекцион на автомобила си. Имам добро ценово предложение от 950 лв. (с включен монтаж), както и 2-3 дни играчка по колата, понеже разбрах, че валвтроник мотора е доста капризен на тема газова инжекция, та модела е Т-газ..дайте ми някакво мнение относно валвтроник мотора и конкретно за тази марка газови инжекциони. Поздрави

Общо взето е много по-важно кой ти го монтира, как ще го монтира и да ти направи правилните настройки. Тука има един колега с доста по-скъпо ГИ и е с постоянни проблеми. Марката не е определяща.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 16 Яну 2014, 18:00

sin_fen написа:
Общо взето е много по-важно кой ти го монтира, как ще го монтира и да ти направи правилните настройки. Тука има един колега с доста по-скъпо ГИ и е с постоянни проблеми. Марката не е определяща.

Явно не знаеш че дълги години нямаше ГИ за валвотрника не монтажа е настрйката е определяща за работата!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 16 Яну 2014, 19:07

Все пак бих те насочил към Романо като система. Висок клас, има обд, единични инжектори (не като другите на рейка), работещи
още със запалването на автомобила, подробен софтуер, кабела за романо е 20-25лв. (при повечето е така, но ланди или ренцо беше с токен)
за мене е една от най-добрите системи !

НО най-важното остана - майстора, който ще монтира :-))

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Х1 2021 г.

Мнение от kruz » 16 Яну 2014, 19:55

Колега аз съм със същия мотор миналата година доста обикаляне беше докато някой се навие да ми монтира газов инжекцион всички казваха няма проблем докараи колата да я видим и като отворя капака и ставаше интересно,ама тя е с валветроник незнаели какво ще станело с някакъв вакум и несмеели да пипат.Та наи накрая един познат ме изпрати в Илиянци при едни момчета и за един ден монтираха Ловато с ОБД за 1200лв.От тогава съм минал 18 000км.и нямам никакъв проблем.Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 16 Яну 2014, 20:12

Подкрепям това, което казват другите. Най-важно е монтажа. Ако намериш колега с такъв мотор доволен от монтажа, разхода и вървежа, не се и замисляй и отивай дори и да е на 100-200км от тебе. По-добре да се направи като хората, отколкото после само по майстори да ходиш за настройки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 17 Яну 2014, 14:27

Никакъв проблем не е газовата уредба на този двигател, като условието е системата да подържа работа с валветроник.
Това са всички разновидности на А.Е.Б. и Аутроник!
Успех.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Потребител
Аватар
Кара: Bmw E46 318ci
Мечтае да кара: Совалка
Детайли за колата: Грозна и бавна ;)

Мнение от BlackSubmarine » 17 Яну 2014, 14:56

kruz написа:Колега аз съм със същия мотор миналата година доста обикаляне беше докато някой се навие да ми монтира газов инжекцион всички казваха няма проблем докараи колата да я видим и като отворя капака и ставаше интересно,ама тя е с валветроник незнаели какво ще станело с някакъв вакум и несмеели да пипат.Та наи накрая един познат ме изпрати в Илиянци при едни момчета и за един ден монтираха Ловато с ОБД за 1200лв.От тогава съм минал 18 000км.и нямам никакъв проблем.Успех.

Колега, дай ми някакви координати на тези пичове до Илиянци или ми кажи горе долу, как да ги намеря на място. Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 17 Яну 2014, 15:16

BlackSubmarine написа:Привет колеги. Искам да ме посъветвате, как да процедирам с поставянето на газов инжекцион на автомобила си. Имам добро ценово предложение от 950 лв. (с включен монтаж), както и 2-3 дни играчка по колата, понеже разбрах, че валвтроник мотора е доста капризен на тема газова инжекция, та модела е Т-газ..дайте ми някакво мнение относно валвтроник мотора и конкретно за тази марка газови инжекциони. Поздрави

Моят съвет е да не бързаш и ако откриеш сервиз където вече са монтирали на валветроник газово да отидеш там.
Убедих се че марката и цената на газовото нямат знаение!
Аз купих най-скъпия газов инжекцион за 4 цл. без валветроник - за прехвален италиански инжекцион дадох 1150 лв. и проблемите валят ли валят и не спират!
И харчи зверски в града по 13.5л. лпг в големи задръствания и по 14л. пропан. При разход градско на бензин 10.5л. в големи задръствания 18ч.
Над 3 литра вдигна разхода на газ - а какви глупости ми надрънкаха в сервиза че щяла да харчи 10 л. пропан градско във Варна....пълни лъжи :banghead:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 20 Яну 2014, 10:23

Колега аз съм със същия двигател и ГИ Easy Gas Green до сега съм изминал 10к км и съм доволен от разхода - извънградско 7,5 л. / 100км. градско е около 9-9,5 л., но това е с Италианска газ в България разхода ми е по-висок.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ceci_v » 21 Яну 2014, 0:37

Ами колеги и аз съм с този мотор и съм пред дилема каква газ да сложа и в кой сервиз... Та нека ако има колеги дето вече имат впечатления от модели ГИ и сервизи да ги споделят за да не се налага да го караме на проба-грешка .Говоря конкретно ГИ за Н-мотори.Благодаря предварително!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Х1 2021 г.

Мнение от kruz » 21 Яну 2014, 22:37

BlackSubmarine написа:
kruz написа:Колега аз съм със същия мотор миналата година доста обикаляне беше докато някой се навие да ми монтира газов инжекцион всички казваха няма проблем докараи колата да я видим и като отворя капака и ставаше интересно,ама тя е с валветроник незнаели какво ще станело с някакъв вакум и несмеели да пипат.Та наи накрая един познат ме изпрати в Илиянци при едни момчета и за един ден монтираха Ловато с ОБД за 1200лв.От тогава съм минал 18 000км.и нямам никакъв проблем.Успех.

Колега, дай ми някакви координати на тези пичове до Илиянци или ми кажи горе долу, как да ги намеря на място. Поздрави

Здравей колега малко късно видях,че се интересуваш от сервиза казва са Аеромеханика ЕООД ул.Цинерария 31.Дано свършите работа аз съм доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azarovlado » 21 Яну 2014, 23:04

Нека някой колега от Пловдив сподели за сервиз, където вече е сложил газова и е останал доволен :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 21 Яну 2014, 23:08

azarovlado написа:Нека някой колега от Пловдив сподели за сервиз, където вече е сложил газова и е останал доволен :wave:

Пиши на колегата mladfen има сервиз за газови уребди memberlist.php?mode=viewprofile&u=8057

Следваща

Назад към E46