Виене между 50и60км/ч
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Виене между 50и60км/ч
Колеги имам едно виене което се чува от средата на автомобила назад и го има само между 50и60км/ч.Смених си предните лагер-главини и тях ги изключвам.Задните ми лагери също са добре при ляв или десен завой няма усилване на виенето.Съмнявам се във висящият лагер но пък нямам никакви вибрации в купето а знам ,че когато си тръгне висящият лагер се предават вибрации към купето.Не съм сменял маслото на дифа но ако вие той би трябвало да се чува постоянно ако е в следствие на несменено масло.На какво може да се дължи това виене според вас ,че аз не мога да установя от какво може да е?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Виене между 50и60км/ч
tekabg написа:Колеги имам едно виене което се чува от средата на автомобила назад и го има само между 50и60км/ч.Смених си предните лагер-главини и тях ги изключвам.Задните ми лагери също са добре при ляв или десен завой няма усилване на виенето.Съмнявам се във висящият лагер но пък нямам никакви вибрации в купето а знам ,че когато си тръгне висящият лагер се предават вибрации към купето.Не съм сменял маслото на дифа но ако вие той би трябвало да се чува постоянно ако е в следствие на несменено масло.На какво може да се дължи това виене според вас ,че аз не мога да установя от какво може да е?
Не е нужно да е скъсал гумената част на висящия лагер,а да е скапал самия лагер - който се сменя с друг лагер просто...тресенето ,от този лагер е само ако гумената му част е скъсана..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Може да е лагера, но може и да са гумите ако са стари и/или кофти марка.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега,първо и задължително е да смениш гумите с други ако разполагаш с други,и чак тогава търси проблема другаде,ако знаеш на какви гуми съм попадал-криви,тресе цялата кола,шумни и вият като 4 заминали лагера.

- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d lci
Колега и аз имах подобно виене между 80 и 100км/ч ,и след като сложих 4 чисто нови зимни гуми и колата заспа.
Преди да ги сменя мислех да влизам в сервиз да сменям лагери отзад
Преди да ги сменя мислех да влизам в сервиз да сменям лагери отзад

- tekabg
- младши ентусиаст
-
Колеги забравих да напиша задните ми гуми са континентал спортконтакт5 235/45/17 на няма и 15000км летни, предните са ми мишелин примаси3 ,225/45/17 също на няма и 15000км летни.Пробвал съм и със зимните гуми гудиър също почти нови и с двата комплекта гуми го има това виене и то само между 50 и 60км/ч.А и си мисля ,че ако са гуми ще вие постоянно знам какво е да ти вият гумите на предното ми бмв зимните нокиани ужасно виеха.И аз съм склонен да си мисля ,че е висящ лагер и ще го погледна тези дни.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Имай предвид, че зимата с летни гуми, макар и сравнително нови пак може да имаш такива шумове. Просто се втвърдява каучука
- tekabg
- младши ентусиаст
-
SpeedyMan написа:Имай предвид, че зимата с летни гуми, макар и сравнително нови пак може да имаш такива шумове. Просто се втвърдява каучука
Да колега знам го това но сложих летните за проба да видя дали и с тях ще вие иначе си карам зимата със зимни гуми.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Като купих колата преди почти 2г. се подлудих от виене и бучене при дълго пътуване извън града с една и съща скорост 60-70 км в час.
Оказаха се гумите...зимни Континетал поизтъркани сериозно, с които ми я докараха от Германия.
Смених ги с други зимни и значително намаля воят. Лятото, като сложих летни, съвсем изчезна воят. Следя надписите с дб. на етикета на новите гуми. Сега на 80-85 км в час и 2500 об. чувам само вятъра...което пак ме дразни де.
Не съм доволен никак от нулевото външно обезшумение на бензините Е46.
Дизела са го наблъскали сериозно с обезшумяваща вата.
Спеедиман. Летните гуми се втърдяват като паднат под 7 гр. С темп. и се задържат поне няколко денонощия да истине асвалта.
Тука по морето тая зима все още това не се е случвало. Пича гледам е от Несебър.
15 януари е - но все още сме на етап ранна есен по морето тая година...лудница
Оказаха се гумите...зимни Континетал поизтъркани сериозно, с които ми я докараха от Германия.
Смених ги с други зимни и значително намаля воят. Лятото, като сложих летни, съвсем изчезна воят. Следя надписите с дб. на етикета на новите гуми. Сега на 80-85 км в час и 2500 об. чувам само вятъра...което пак ме дразни де.

Не съм доволен никак от нулевото външно обезшумение на бензините Е46.
Дизела са го наблъскали сериозно с обезшумяваща вата.
Спеедиман. Летните гуми се втърдяват като паднат под 7 гр. С темп. и се задържат поне няколко денонощия да истине асвалта.
Тука по морето тая зима все още това не се е случвало. Пича гледам е от Несебър.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- tekabg
- младши ентусиаст
-
Накрая ще взема на съседа задните гуми и ще пробвам с тях пък да видим.Аз с два вида си пробвах колата и си вие при една и съща скорост.А иначе наистина при нас не е за зимни гуми чешмата на двора още не е замръзвала. 

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Демирев написа:Спеедиман. Летните гуми се втърдяват като паднат под 7 гр. С темп. и се задържат поне няколко денонощия да истине асвалта.
Няма такова нещо - не може на 7 градуса и гумите веднага да ти се втвърдят, според мнението ти

Просто на 7 градуса при спиране на сух асвалт зимните и летните би трябвало да държат еднакво спред приетите норми.
Друг е въпроса на мокро как ще е

- tekabg
- младши ентусиаст
-
Проблемът е решен.Указа се заден ляв лагер смених го и сега вс. е ок.Беше в начален стадий на разбиване и не беше започнал да вие както си трябва и затова беше трудно да го хвана.Ама само как се сменя тоя лагер
.

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
SpeedyMan написа:Може да е лагера, но може и да са гумите ако са стари и/или кофти марка.
аз имах същото виене и беше от едната гума стари и неправилно износени
13 мнения
• Страница 1 от 1