Бял пушек при палене!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d

Бял пушек при палене!

Мнение от ivpetgo » 13 Яну 2014, 20:58

Здравейте колеги, ще обясня за какъв проблем става дума. Колата е 320д, 136к.с. 2000г. Преди около 2 месеца, когато беше студено, сутрешното палене стана по-трудно, т.е. въртеше по-продължително докато запали. Усъмних се в подгряващите свещи и отидох д аги замеря. Нито една не реагира. Смених ги и 4-те и колата пак си стана чакмак т.е. пали веднага без значение от времето и колко дена не е била палена. Онзи ден обаче сутринта изведнъж пак нещо не иска да запали от раз....върти по-продължително. Реших, че пак нещо става със свещите и ги замерих, но се оказват здрави. Та симптома е, че при престой около 6-7 часа и повече започва да пали при по-продължително въртене, което не ми харесва най-малкото заради акумулатора. Другата много важна особеност е, че докато върти да запали от ауспуха излиза бял пушек, а като запали излиза един голям бял облак, след което всичко изчезва и няма никакъв пушек. Не ми се е отразило нито на вървене , нито на разход. Който може да помогне ще му бъда благодарен!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Бял пушек при палене!

Мнение от Bavarcho » 13 Яну 2014, 21:10

А релето дали е здраво? (смисъл те са здрави свещите, но дали греят)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 13 Яну 2014, 21:16

А след като запалиш, има ли тресене? И като потеглиш, имаш ли чувството, че продължава да притриса и все едно прекъсва работата на двигателя?
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 13 Яну 2014, 22:15

Вариант да засмуква вьздух сьщо , при мен след горивния филтьр има прозрачен маркуч и лесно се разбира / не знам за е46 как е / за маркучето / . Акумолатора е желателно преди зимата да се зарежда , ако не си го правил го направи , поне да отхвьрлиш нещо :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivpetgo » 13 Яну 2014, 22:54

Когато смених свещите с нови изпробвах релето да видя колко време работи - може би около 10-12 секунди до изгасването на свещта, но не беше кой знае колко студено, така че тогава работеше. На акумулатора съм направил пълна зарядка края на октомври, макар че нямаше нужда, но като видях че става студено реших да го заредя. Когато запаля нито притриса, нито прекъсва двигателя, всичко е ок. По- скоро това което се съмнявам и аз е да взима въздух някак си. Не знам при нас дали има някакъв клапан за налягане или е помпа да държи нужното налягане на горивото. Имам чувството, че на горивото му пада налягането и подкачвам докато въртя и влиза сурова нафта в цилиндрите и затова е белия пушек. Така си го обяснявам. Дадоха ми съвет да си сложа еднопосочен клапан на маркуча преди горивния филтър да държи налягането ако по някакъв начин се губи. Помагайте колеги!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 14 Яну 2014, 0:05

ivpetgo написа:Когато смених свещите с нови изпробвах релето да видя колко време работи - може би около 10-12 секунди до изгасването на свещта, но не беше кой знае колко студено, така че тогава работеше. На акумулатора съм направил пълна зарядка края на октомври, макар че нямаше нужда, но като видях че става студено реших да го заредя. Когато запаля нито притриса, нито прекъсва двигателя, всичко е ок. По- скоро това което се съмнявам и аз е да взима въздух някак си. Не знам при нас дали има някакъв клапан за налягане или е помпа да държи нужното налягане на горивото. Имам чувството, че на горивото му пада налягането и подкачвам докато въртя и влиза сурова нафта в цилиндрите и затова е белия пушек. Така си го обяснявам. Дадоха ми съвет да си сложа еднопосочен клапан на маркуча преди горивния филтър да държи налягането ако по някакъв начин се губи. Помагайте колеги!

Два варианта , утре вечер спри колата под наклон , ако има , ако няма я вдигни отпред поне на 10 см. , при това положение с вдигната предница ако сутринта не запали има вьздух в системата , и обратно с вдигната задница на другата сутрин ако е причината вьздух в системата трябва да запали / тоест горивото под наклон отива навсякьде , а когато е с предницата нагоре гориво не качва / евентуални проблеми ............... някой маркуч е скьсан , клапан изтьрва , това може да се установи като се вакумира системата и се надуе ............. оторизиран сервиз по точно човек който се занимава с ремонт на помпи те знаят как . Успех :yes:
, Относно слагането на клапан недей да бьрзаш пьрво направи този тест , ако ти изтьрва клапан може да сложиш , но ако е скьсан маркуч ............ ефекта ще е нулев , потьрси майстор да се установи от кьде точно е проблема , миналото лято се побьрках един месец като теб - смучеше вьздух , смених клапана след помпата , проверка на помпата в резервоара с друга , смяна на О прьстени на маркучите на горивния филтьр , смяна на всички маркучи на дюзите / без последния ..... / умната дюза течеше - давай и нея и накрая се оказа на последната дюза затапеното маркуче се сцепило и дьрпа вьздух от там . Като сменях другите ми се стори че е наред , но уви точно там беше проблема . Провери си и твоите маркучи . Това е от мен ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivpetgo » 04 Фев 2014, 21:36

След дълго лутане и при мен се оказаха маркучите за обратната нафта. След смяната им колата си пали вече перфектно сутрин и няма облак от бял пушек.

Назад към E46