Губи мощност, лашка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Губи мощност, лашка

Мнение от orionmc » 10 Яну 2014, 12:29

Здравейте на всички,

Колата е е46 320Д 150коня 2004-та

Значи оня ден отивам да посрещам едни приятели и на магистрала при постоянна скорост започна да губи мощност - т.е. има мощност после няма и пак има и пак няма. Все едно че натискаш и отпускаш педала на газта.
След като ги посрещнах и на връщане - при едно изпреварване се чу нещо като детонация и мощността тотално изчезна - беше ми трудно даже да потдържам минималната скорост на магистралата.
След като разгледахме установихме, че маркуча, който излиза от интеркулера е излязал - наместихме го и тръднах - беше ОК отначало.
Но по - късно установих че пак губи мощност т.е. подобни симптоми пак. Има мощност после няма и пак има и така - също така и пуши доста (особенно в моментите в които няма мощност и натисна газта).
Прочетох и други мнения с губене на мощност и лашкане - но те казват, че като загрее и се оправя, при мен няма значение - студено - топло - все тая.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Губи мощност, лашка

Мнение от shmotza » 10 Яну 2014, 14:04

Погледни пак турбопътищата....да не е изскочил пак

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 10 Яну 2014, 15:04

ако пуши черно означава че някъде по турбопътищата има пробоина.Провери тия дебелите маркучи.Някои да форсира колата а ти слушаи няма ли да съска от някъде като надуе турбото.Имах такъв проблем на старата кола.Не се вижда дупка,но като дам газ -надува маркуча и дупката става голяма колкото да си мушнеш пръста в нея,и след това се разцепи целия маркуч.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от orionmc » 10 Яну 2014, 15:35

В неделя ще я огледам пак и ще пиша какво е станало.

Но мен по - скоро ме притеснява, че ту има ту няма мощност. Аз и преди съм имал проблеми с пробит маркуч но тогава просто няма мощност и това е - не си играе да има и да няма мощност.

Както и да е - в неделя ще има обстоен преглед и ще видим какво е.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 10 Яну 2014, 17:06

При мен като изгуби мощност и взе да забива буквално на баирите и да има яки детонации - гърмежи се оказа напълно умрял дебитомер.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 10 Яну 2014, 17:44

orionmc написа:В неделя ще я огледам пак и ще пиша какво е станало.

Но мен по - скоро ме притеснява, че ту има ту няма мощност. Аз и преди съм имал проблеми с пробит маркуч но тогава просто няма мощност и това е - не си играе да има и да няма мощност.

Както и да е - в неделя ще има обстоен преглед и ще видим какво е.

Може би е управлението на турбината, но мисля, че трябва да отидеш на диагностика за уточняване на проблема. Задължително ще имаш грешка за разкачен нагнетателен въздуховод, но по-интересни ще са останалите грешки, а също така дали тази, за която писах ще се повтори след изчистването и.

Назад към E46