Въпрос за климатроника е46 320д 136к.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d
Мечтае да кара: ONLY BMW

Въпрос за климатроника е46 320д 136к.

Мнение от bavarkataa » 03 Яну 2014, 13:08

Здравейте Колеги, доста рових но не можах да открия нищо за моя проблем, той е следният: Паля колата и климатроника сам се пуска на топло (32 Градуса) и това всеки път при палене. Другото което е след като съм го пуснал и съм го настроил на студено (16 Градуса) и го угася, след пускането му пак се сменя на топло (32 градуса). Исках да ви питам къде е проблема в управлението ли или има някакви настройки които се правят за да запазва зададените параметри и да не се пуска сам ?
Благодаря предварително :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Мачкай наред и продължавай напред !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Въпрос за климатроника е46 320д 136к.

Мнение от unikalen88 » 03 Яну 2014, 14:32

колега незнам има ли общо,но аз преди ми го прави няколко пъти същото,понеже имам и аларма с дистанционно имам и ключ с централно.качвам се паля и правя на 16 след това гася излизам заключам с ключа.Ключа запомня настроиките на климатика и след това се качвам и пускам настроивам по друг начин температурата и я оставям на 20 градуса например.след малко като отключа пак с ключа пак е на 16 както е било одеве.Оставям с мисалта че ключа запомня настроиките и ако се ползва чат пат има разминавания.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bavarkataa » 03 Яну 2014, 17:03

Колега аз съм само с ключ, нямам аларма и друго дистанционно и затова отключвам и заключвам само с ключа, и винаги се пуска сам и на топло. Четох в други теми, че с ключа се правят настройки някакви на колата но не знам как и дали може да се настрои климатроника. Очаквам помощ :bowdown: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 03 Яну 2014, 19:16

bavarkataa написа:Здравейте Колеги, доста рових но не можах да открия нищо за моя проблем, той е следният: Паля колата и климатроника сам се пуска на топло (32 Градуса) и това всеки път при палене. Другото което е след като съм го пуснал и съм го настроил на студено (16 Градуса) и го угася, след пускането му пак се сменя на топло (32 градуса). Исках да ви питам къде е проблема в управлението ли или има някакви настройки които се правят за да запазва зададените параметри и да не се пуска сам ?
Благодаря предварително :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Пробвай с друг ключ ако имаш такъв, ключовете имат памет и могат да се програмират определени настройки така, че ако колата я карат повече от един човека, да има различни настройки същото важи ако имаш и седалки и огледала с памет и те могат да се настройват според определения ключ.

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 04 Яну 2014, 1:10

Точно, oci го е казал. При мен двата ми ключа са с различни настройки.

Потребител
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: m3 e46

Мнение от D.K.BMW » 04 Яну 2014, 10:54

Колеги и аз имам един въпрос относно климатроника или по-точно парното тази врътка която е между духалките в средата има ли начин да се настрой да духа топло от парното без да е пуснат климатроника.

Потребител
Аватар

Мнение от bavarkataa » 04 Яну 2014, 13:32

С 1 ключ съм и въпроса е как да си го настроя, как въобще се правят тези настройки :confused: :?: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 04 Яну 2014, 21:02

D.K.BMW написа:Колеги и аз имам един въпрос относно климатроника или по-точно парното тази врътка която е между духалките в средата има ли начин да се настрой да духа топло от парното без да е пуснат климатроника.

колега на кое викаш климатроник :mhihi: :mhihi: :mhihi: .Оная червената врътка е за топло.а онова мониторче долу ако го спреш спираш вентилатора и няма кои да ти вкара топлото в колата,а ако говориш за звездичката(компресора на климатика)тя нертябва да е пусната когато е на толко. :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: m3 e46

Мнение от D.K.BMW » 05 Яну 2014, 1:51

unikalen88 написа:
D.K.BMW написа:Колеги и аз имам един въпрос относно климатроника или по-точно парното тази врътка която е между духалките в средата има ли начин да се настрой да духа топло от парното без да е пуснат климатроника.

колега на кое викаш климатроник :mhihi: :mhihi: :mhihi: .Оная червената врътка е за топло.а онова мониторче долу ако го спреш спираш вентилатора и няма кои да ти вкара топлото в колата,а ако говориш за звездичката(компресора на климатика)тя нертябва да е пусната когато е на толко. :mhihi:

Не , не колега наясно съм как да си пусна топлото и студеното , имам предвид за врътката между двете духалки на средната конзола има ли начин като изключиш климатроника :lol: да си пуснеш да ти духа топло от тая врътка се1 парното на по старите коли :D

Потребител
Аватар

Мнение от bavarkataa » 18 Яну 2014, 17:00

Колеги проблемът е решен, просто запалих колата с резервният ключ (този който е само ключ, няма централно на него, един сив такъв) и на колкото градуса и да оставя климатроника на толкова си е и на другото палене :lalala: :lalala: :lalala:

Назад към E46