Скъсани ремъци!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Скъсани ремъци!!!

Мнение от ka4i » 07 Дек 2013, 22:05

Днес в студът слизам, паля, оставям я да поработи 5 мин. на място, тръгвам лекичко и на първият завой - симфония от звуци. Ужасно тракане, погледнах таблото- свети лампата на акомулатора. Гася, спирам, свалям едната кора и ремъците са на мармалад. Всички ролки се въртят свободно на ръка. Като запаля демпфера играе напред назад. Сменян е при 7-8 месеца с Dayco при Васил и Иван в надежда. Какво може да е според вас?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Скъсани ремъци!!!

Мнение от oci » 07 Дек 2013, 22:06

ka4i написа:Днес в студът слизам, паля, оставям я да поработи 5 мин. на място, тръгвам лекичко и на първият завой - симфония от звуци. Ужасно тракане, погледнах таблото- свети лампата на акомулатора. Гася, спирам, свалям едната кора и ремъците са на мармалад. Всички ролки се въртят свободно на ръка. Като запаля демпфера играе напред назад. Сменян е при 7-8 месеца с Dayco при Васил и Иван в надежда. Какво може да е според вас?

точно на тази марка демферите карат по толкова, даже много ти е изкарал, причината на 100 процента е в него.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320xd F30

Мнение от niki_e90 » 08 Дек 2013, 14:43

КОЛЕГА РЕМЪЦИТЕ СА ТИ БИЛИ ЯВНО МЕНТАЦИ ОТ ДОЛНА КЛАСА аз съм с ремъци на ГЕЙЦ и ролки ина и нямам проблем 50лв отгоре са и всичко е 6
BMW трите букви за душата, BMW трите знака на съдбата

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 08 Дек 2013, 17:09

Ролките са инна, а ремъците бяха Bosch!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 08 Дек 2013, 17:15

Естествено , че демпфера е сдал багажа ! Dayco е много проблемна марка в BG! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 08 Дек 2013, 17:20

Препоръчана марка, уж, като алтернатива на оригиналната. Сменена е март месец тази година.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 08 Дек 2013, 18:38

На моята ремъците сутрин на студено като я запаля бая шум издават сменяни са не са накъсани но от студа са много сковани като загрее малко колата се оправят но ме е страх направо сутрин .. мотора е м52туб28.. Вашите ремъци шумни ли са на студено време колеги или са ми сложили некви ментаци :mhihi:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 08 Дек 2013, 18:41

hacker4eto1 написа:На моята ремъците сутрин на студено като я запаля бая шум издават сменяни са не са накъсани но от студа са много сковани като загрее малко колата се оправят но ме е страх направо сутрин .. мотора е м52туб28.. Вашите ремъци шумни ли са на студено време колеги или са ми сложили некви ментаци :mhihi:

Да не са ролки?!?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 08 Дек 2013, 19:27

ka4i написа:
hacker4eto1 написа:На моята ремъците сутрин на студено като я запаля бая шум издават сменяни са не са накъсани но от студа са много сковани като загрее малко колата се оправят но ме е страх направо сутрин .. мотора е м52туб28.. Вашите ремъци шумни ли са на студено време колеги или са ми сложили некви ментаци :mhihi:

Да не са ролки?!?

Не колега карам без ремък на климатроника понеже искам да локализирам едно тракане дали идва от там (не винаги се появява) а Ролката е сменена преди 2 месеца с оригинална такава (Тази на Водната помпа и алтернатора която е )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 08 Дек 2013, 21:51

И мойте са доста шумни сутрин, но пък са сменяни преди около две години. А марка не помня вече.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 09 Дек 2013, 0:42

С всичко различно от оригинала е така,едни скърцат други се късат,трети и двете :mhihi: !Скоро смених моя ремък защото се беше закъсал,който се оказа че е оригиналния,с който колата е излезнала от завода!Та сложих ремък Conti и ролки+оптегач INA и се започнаха едни звуци,които със стария закъсан ремък ги нямаше!Та какво да говорим повече...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 09 Дек 2013, 0:55

Това, за този пистовия ремък говорите? Как да разберем че е за смяна, моя го гледах наскоро, не е напукан.. Как да преценя кога му е времето?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 09 Дек 2013, 9:02

като го погледнеш от страната на каналите и ако целият е на рагати (пукнатини от край до край) вече е за смяна.. или ако има и отстрани показващи се конци..
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 09 Дек 2013, 18:28

Демпфера е тотал!!! Демпфер на има-няма 6-7000 километра. Днес взех един демпфер Bilstein, защото оригинален е 650 +/- лева. Ще смененим и ремъците и стискайте палци, като запалим всичко да е ок! :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 09 Дек 2013, 18:30

Не беше ли кортекото най-доброто след оригинала?
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Следваща

Назад към E46