проблем с е46 318

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с е46 318

Мнение от by_the_way » 06 Дек 2013, 17:16

Имам проблем с колата модел е46 318is 143 коня бензиновия двигател 2003г.Проблема почна още когато я купих губеше антифриз,казаха ми че казанчето е пукнато и аз го смених.Проблема продължи смених и маркучите.После при загряла кола стрелката на температурата падаше,казаха ми че е от термостата,смених го и него и това със падането на стрелката се оправи,но почна друг проблем,колата взе да изхвърля антифриз през капачката на казанчето и да не загрява както трябва,просто взе да загрява много трудно.Стрелката ми показва ,че е загряла ,а реално двигателя е студен.Като долея антифриз се оправя и работи по добре но след няколко дена пак същото.Едни ми казват че е от водната помпа,други че имам издухана гарнитура на главата,не знам какво да правя вече....Моля да ми помогнете!!!!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: проблем с е46 318

Мнение от Zagy » 06 Дек 2013, 20:23

Така от монитора трудно ще ти кажем... и двата варианта, които са ти предложили, може да са верни. Водната помпа може да се провери лесно, а за издухала глава/гарнитура може да ти замерят нивото на изгорели газове в антифриза.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: e46;баничарка;скутер
Мечтае да кара: нещо което не се чупи

Re: проблем с е46 318

Мнение от ivomek » 06 Дек 2013, 23:29

При мен беше почти същото на когато замериха газовете в антифриза всичко беше ок.Маркучите ставаха корави и продължаваше да губи антифриз.Смених гарнитура,глава,и пак така надува яко маркучите,че дори ги избива от скобите.В краина сметка се оказа дупка в 3-ти цилиндър,не ти го пожелавам.

Назад към E46