Проблем функция бордюр

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
Мечтае да кара: Нищо повече от това.

Проблем функция бордюр

Мнение от VladislavHristov » 07 Дек 2013, 1:56

Та колеги ,откакто съм взел колата ,дясното огледало се държи много странно.Колата е с мемори седалки ,огледалата са БЕЗ прибиране.
Наясно съм ,че когато искам фунцията да е неактивна ,трябва да бутна копченцето в дясно(за регулиране на дясното огледало),но проблема е друг.
Доста често когато отключа колата ,огледалото отива надолу веднага .Когато оставя функцията бордюр ,дам на зад ,понякога огледалото пада ,понякога не ,понякога пада ,но после не се вдига след включване на 1ва скорост.
Понякога при премиване на друга настройка на меморито ,също пада до долу.
Имам чувството ,че мемори модула прави някакви гадости ,не знам и аз вече.

П.С. Самото регулиране на огледалото си работи без проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 323ciA
Мечтае да кара: BMW E92 M3

Re: Проблем функция бордюр

Мнение от cecko93 » 08 Дек 2013, 15:58

Колега и аз съм с мемори седалки, огледалата ми нямат прибиране, но при мен изобщо не работи тази функция.. Превключвателя си стои в ляво, но ако искам да виждам бордюра като карам назад трябва аз да си сваля огледалото :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 08 Дек 2013, 18:34

VladislavHristov написа:Та колеги ,откакто съм взел колата ,дясното огледало се държи много странно.Колата е с мемори седалки ,огледалата са БЕЗ прибиране.
Наясно съм ,че когато искам фунцията да е неактивна ,трябва да бутна копченцето в дясно(за регулиране на дясното огледало),но проблема е друг.
Доста често когато отключа колата ,огледалото отива надолу веднага .Когато оставя функцията бордюр ,дам на зад ,понякога огледалото пада ,понякога не ,понякога пада ,но после не се вдига след включване на 1ва скорост.
Понякога при премиване на друга настройка на меморито ,също пада до долу.
Имам чувството ,че мемори модула прави някакви гадости ,не знам и аз вече.

П.С. Самото регулиране на огледалото си работи без проблеми.

Пробвай с подобен мемори модул от кола на която работи, за да видиш дали е от него. Друг вариант е някъде да не прави контакт. Можем само да гадаем. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VladislavHristov » 09 Дек 2013, 22:47

Благодаря ,надявах се ако някой случайно се е сблъсквал с този проблем ,но явно не е често срещан въобще.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 15 Дек 2013, 13:23

с диагностика не ти ли излиза някаква грешка като не работи колега?
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VladislavHristov » 15 Дек 2013, 18:23

Ами не колега.То не е като да не работи постоянно ,то просто се държи странно в повечето от времето.

Потребител
Аватар
Кара: 04'330CD coupe and 91'318is
Мечтае да кара: 320is
Детайли за колата: много убава :D

Мнение от joreto330 » 19 Дек 2013, 23:10

Здравейте и при мен им подобен проблем при мен в кквоти и положение да е копчето за ляво или дясно като дам задна понякога го сваля по някога не като дам директна не го изправя имах и 3-4 случая в които го изправи и моите седалки са мемори тези дни ще закача на дисгностика да проверим да поровим след това ще разглобя и корите и огледалата да меря жици но ми е странно от какво се получава да не говорим че джоистика ми изобщо не иска да мести и лявото и дясното огледало като и на лявото не ми работи подгряването абе закъсах го с тия оглеала
На един мъж,конски сили и женски цици все са му малко!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VladislavHristov » 21 Яну 2014, 16:01

ок колега ,кажи какво е станало след това :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Яну 2014, 16:42

VladislavHristov написа:ок колега ,кажи какво е станало след това :)

При подобен случай ми е излизало като грешка: електрически двигател за регулиране на огледалото по вертикала, прекъсване, повредата е непостоянна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 22 Яну 2014, 11:13

zvetiko написа:
VladislavHristov написа:ок колега ,кажи какво е станало след това :)

При подобен случай ми е излизало като грешка: електрически двигател за регулиране на огледалото по вертикала, прекъсване, повредата е непостоянна.

Разликата е само модула,който е във вратата за парк функцията в равнение с ел.огледала,само той урпавлява функцията..или е от него или някой кабел...
Владо - свали модула,вижте кабелите - всичко е 30мин работа ,вземи един контактен спрей и почвай наред по буксите...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Кара: E46 318 i

Мнение от gnovev » 04 Фев 2014, 14:50

Привет и от мен!

Знам, че въпросът ми не е много за тази тема, но се надявам някой да ми помогне.

При мен ситуацията е следната: колата е с мемори седалки, но без прибиране на огледалата и искам да използвам функцията бордюр. Независимо обаче в какво положение е превключвателя за ляво или дясно огледало, когато включа на задна не се случва нищо с дясното огледало! Ако искам да видя бордюра, трябва сам да настроя дясното огледало, респективно да го настроя отново, след като изключа задната!

Странното е, че и позицията на огледалата не се запаметява,т.е. когато запаметя определено положение на седалката с огледалата (например на позиция 1) и някой ги размести, при ново натискане на копчето за мемори се връща само седалката, но не и огледалата! Затова се чудя, дали нещо софтуерно трябва да се отключи или просто ми липсва някаква памет на огледалата или някакъв модул, защото някои колеги пишат, че е необходима само памет на седалките?

Благодаря предварително за отговорите!

Поздрави!

Потребител
Аватар
Кара: 04'330CD coupe and 91'318is
Мечтае да кара: 320is
Детайли за колата: много убава :D

Мнение от joreto330 » 13 Фев 2014, 20:09

gnoev Привет и поздрави!
Значи до колкото съм запознат при теб проблема е софтуерен или (function inhibit) което ще рече че трябва да я закачите на компютър и да активирате функцията
ако не най малкото ще видиш дали тази функция съществува при мен примерно имаше проблем и времено я изключихме докато разбера какво и от къде.
Кокото до седалките ти да и моите за с памет и това мисля че се активира софтуерно но не съм сигурен там вече може да са модули,жици и т.н.
дано съм помогнал поне малко и успехи
На един мъж,конски сили и женски цици все са му малко!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Фев 2014, 11:30

joreto330 написа:gnoev Привет и поздрави!
Значи до колкото съм запознат при теб проблема е софтуерен или (function inhibit) което ще рече че трябва да я закачите на компютър и да активирате функцията
ако не най малкото ще видиш дали тази функция съществува при мен примерно имаше проблем и времено я изключихме докато разбера какво и от къде.
Кокото до седалките ти да и моите за с памет и това мисля че се активира софтуерно но не съм сигурен там вече може да са модули,жици и т.н.
дано съм помогнал поне малко и успехи

Когато е фабрично с мемори седалки имам модул и във дясната врата за "бордюр" функцията...от там нататък се гледа,кое не работи и кое липсва...освен ако не е слаган салона допълнително.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Назад към E46