Страннен проблем при палене?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Страннен проблем при палене?
Здравейте, днес имах малко проблеми с паленето, който ми се случват за 2ри път и реших, че е притеснително. Колата е с 2.5 170кс. и не я бях карал от 3-4 дни. Попринцип акумолатора е на път да ме напусне, но още крета. Та влизам в колата, паля (малко по-мудно отколкото обикновенно, като преди това съм дал на контакт 2 пъти да качи бензинче), като давам леко гас. Тамън запали и оборотите литнаха, защото давах гас и в момента, в който пуснах педала стрелката падна до 0 и колата изгасна. Така още 2 пъти и акумолатора падна и започна да вика "чък чък чък чък" и да не върти...Пробвах пак след 30 мин, запали обаче тоя път направих яко тормоз с педала на гаста около 30 секунди, иначе пак се опитваше да гасне като пусна леко педала. Без да съм ракетен инжинер предполагам, че не е нормално да форисрам по толкова време, за да се укроти колата и да не се опитва да гасне. Особено и на студен двигател почти в "лютеницата".... Тия номерца ги прави само откакто стана студено и не я карам по 3-4-5 дни, лятото си палеше стабилно, но акумолатора си беше по силен заради жегите и палеше за 1сек, както и като я карам редовно. Откакто съм взел колата на диагностика ми дава грешна на датчик на коляновия вал, обаче до този момент не съм имал проблеми и майстора ми препоръча да не се занимавам. Възможно ли да е този датчик или...?

- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Re: Страннен проблем при палене?
Колега точно оттам ти идва и проблема на колата точно от този датчик смени,го зимно време да не вземе да те остави насред пътя накъде.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
525dнаписа:Колега точно оттам ти идва и проблема на колата точно от този датчик смени,го зимно време да не вземе да те остави насред пътя накъде.
И аз така мисля, но тогава защо прави проблем само като не е карана няколко дни и акумолатора е отслабнал? Днес след като запалих на късмет после се наложи да я гаса и паля през 2-3 пъти, запали само с поглед.

- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Еми колега направи още 1 диагностика и ,ако ти излезне отново този датчик го сменяй 

4 мнения
• Страница 1 от 1