Въпрос за катализатори БМВ Е46 320Д 150к.с.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Въпрос за катализатори БМВ Е46 320Д 150к.с.
Здравейте колеги,
Искам да задам един може би не много "сложен" въпрос. Чудя се дали колата ми има ДПФ или не. Колата е 320д 150к.с. юли 2003г. На прозореца имам лепенка, че е еуро 3. На всякуде по форума пише, че има два катализатора- малък, които е под предните седалки и голям, които е зад турбото. Този който е зад турбото аджаба ДПФ ли е или си е обикновен катализатор???
Питането ми е обосновано от следното, като проверявах в бмвфанс.инфо ми излиза и някакъв ДПФ???
Искам да задам един може би не много "сложен" въпрос. Чудя се дали колата ми има ДПФ или не. Колата е 320д 150к.с. юли 2003г. На прозореца имам лепенка, че е еуро 3. На всякуде по форума пише, че има два катализатора- малък, които е под предните седалки и голям, които е зад турбото. Този който е зад турбото аджаба ДПФ ли е или си е обикновен катализатор???
Питането ми е обосновано от следното, като проверявах в бмвфанс.инфо ми излиза и някакъв ДПФ???
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

Re: Въпрос за катализатори БМВ Е46 320Д 150к.с.
Два обикновенни са ,като е препоръчително горния да се извади от обвивката си ,а не да се премахва целия.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега няма такъв филтър,и аз съм с такава кола.Това са си обикновенни катализатори.Мисля даже че в Е46 на се вгражда ДПФ филтър.
Последна промяна Gancho на 02 Дек 2013, 20:12, променена общо 1 път
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Със сигурност няма ДПФ - и двата катализатора са обикновенни.
Si non confectus, non reficiat.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
Ок олекна ми, че искам да ги махам ма тука някакви псевдо майстори взеха да ми обясняват, че май имало и т.н ....... и само ми вкарват мухи в главата
Причината да искам да ги махна е, че след дълго каране в градски условия миризмата на лютеница става толкова силна, че в гаража направо почвам да рева
П.С. В другата тема за махането на катализаторите не можах да видя лоши отзиви
напротив само положителни 

П.С. В другата тема за махането на катализаторите не можах да видя лоши отзиви

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
русиабн написа:Ок олекна ми, че искам да ги махам ма тука някакви псевдо майстори взеха да ми обясняват, че май имало и т.н ....... и само ми вкарват мухи в главатаПричината да искам да ги махна е, че след дълго каране в градски условия миризмата на лютеница става толкова силна, че в гаража направо почвам да рева
![]()
![]()
П.С. В другата тема за махането на катализаторите не можах да видя лоши отзивинапротив само положителни
Как всички станаха майстори не ми е ясно..еуро 3 няма ДПФ ..системата там е коренно различна...
Аз още съм с катализатори и едиснтвеното ,заради което не ги махам е че не искам да чувам турбината по-силно..ако има вариянт да не е така с удоволствие бих сложил прави тръби с резонаторно гърне..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- русиабн
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:русиабн написа:Ок олекна ми, че искам да ги махам ма тука някакви псевдо майстори взеха да ми обясняват, че май имало и т.н ....... и само ми вкарват мухи в главатаПричината да искам да ги махна е, че след дълго каране в градски условия миризмата на лютеница става толкова силна, че в гаража направо почвам да рева
![]()
![]()
П.С. В другата тема за махането на катализаторите не можах да видя лоши отзивинапротив само положителни
Как всички станаха майстори не ми е ясно..еуро 3 няма ДПФ ..системата там е коренно различна...
Аз още съм с катализатори и едиснтвеното ,заради което не ги махам е че не искам да чувам турбината по-силно..ако има вариянт да не е така с удоволствие бих сложил прави тръби с резонаторно гърне..
Колега,
Да ти кажа честно и на мен не ми се иска да ми свири турбината като щурец, но тази миризма направо ме подлудява

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
русиабн написа:Gqbriel написа:русиабн написа:Ок олекна ми, че искам да ги махам ма тука някакви псевдо майстори взеха да ми обясняват, че май имало и т.н ....... и само ми вкарват мухи в главатаПричината да искам да ги махна е, че след дълго каране в градски условия миризмата на лютеница става толкова силна, че в гаража направо почвам да рева
![]()
![]()
Колега,
Да ти кажа честно и на мен не ми се иска да ми свири турбината като щурец, но тази миризма направо ме подлудяваКарам си известно време и спра някъде за малко и оставя колата да работи и тя /миризмата/ направо ме гони и като отворя вратата направо и купето се намирише. Наистина отдавам тази миризма на факта, че карам колата почти изцяло градско на къси разстояния
след каране извънградско явно генерацията се изчиства и миризмата изчезва за малко, но аз така или иначе карам повече градско. А в интерес на истината ме притеснява повече да не почне да пуши, че това вече ще ме дразни много
За пушенето - по-скоро обратния ефект,да намали да пуши..почти съм убеден,че моите катализатори не са в цветущо здраве ,въпреки че на газ анализатор съм в зелени норми..
Като цяло се отпушва колата без катализатори..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Моята след като ги махнах започна да пуши повече.!!!
С един приятел сме с еднакви коли и ги махнахме по едно и също време, но уви при него не се чува турбината
, а при мен
до 2000 оборота, след това свистенето изчезва

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Всичко зависи от индивидуалното състояние на всеки мотор. Общите признаци на махнати катализатори са по-силно свистене на турбото и малко повече пушек.
Si non confectus, non reficiat.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
Решен съм да ги махам. След като извърша манипулацията ще споделя какво е положението при мен 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
русиабн написа:Решен съм да ги махам. След като извърша манипулацията ще споделя какво е положението при мен
можеш ли да снимаш звука на турбото преди след и да кажеш какво сте променили

- русиабн
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:русиабн написа:Решен съм да ги махам. След като извърша манипулацията ще споделя какво е положението при мен
можеш ли да снимаш звука на турбото преди след и да кажеш какво сте променили
Дадено

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Благодаря предварително 

- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с
Здравейте, да помоля някой от Пловдив доволен от манипулацията махане на катализатор и цени за изкупуване да сподели информация къде да отида да махна моите
Е46 320д
Благодаря
Е46 320д
Благодаря
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2