Осветления

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Осветления

Мнение от emalcho » 01 Дек 2013, 19:37

Колеги Здравейте!Четох из форума и намерих подобни на моя проблем,но не и като моя.Колата е e46 320D 150коня 2004 година от италия.Имам проблем с липсата на осветление в жабката ,багажника и двете малки лампичики на тавана за (средната работи).Четох че багажника и жабката са на един бушон ,задно с тях са осветление и на купето (което свети) централното закл. което работи - говоря за бушон 52 които е 30A.Когато махнах бушона за да видя дали работи ,осветление на купето изгасва ,което показва че явно работи и е здрав.имали друг бушон които има връзка с багажника и жабката или проблема може да е във ел.инсталацията.Проверих крушките в багажника - светят когато им подам директно ток,а в жабката не е тествах но жичката е здрава.

Потребител
Аватар
Кара: 535d E60
Мечтае да кара: Bmw F10 M5

Re: Осветления

Мнение от spifouu » 02 Дек 2013, 17:55

И моя проблем е абсолютно сьщия... Ще следя темата с интерес.

Потребител
Аватар

Мнение от spifouu » 02 Дек 2013, 17:56

И моя проблем е абсолютно сьщия... Ще следя темата с интерес.

Потребител
Аватар

Мнение от emalcho » 03 Дек 2013, 16:56

Колеги днес попитах един майстор за друго което ме смущава малко - имам сензор за дъжд ,но тия дни като валя ми направи впечетление че когато вдигна лостчето на чистачките в 1 позиция (уж автоматичния режим) които работи на цикли с пауза или както четох би трябвало спрямо количеството вода и скоростта да се променя честотата на чистачката ,установих че ме валя дъжд и не се включиват,при другите режими работят.Поливах вода върху сензора и не тръгват отново чистачките.Изключвам от контакта и отново давам на контакт (но вече е мокро стъклото без да поливам) тръгват на циклите които уж трябва да работи.Та по повод тва нещо питах един жичкаджия на които споменах за осветлението и за чистачките и тои ми каза че проблема ми бил от тоя сезнор за дъжда - тоест свързва го и с осветлението в жабката и багажника(намирал се някъде под жабката).Имали нещо подобно или този човек нещо не ме е разбрал въобще.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 04 Дек 2013, 0:15

При работещ сензор за дъжд като мръднеш лоста на позиция 1(интервал) при запален автомобил сензора трябва да е активира и да чисти като има капки на сензора. С поливане не става, трябват капки. Когато колата е изгасена и лоста е на позиция 1, като запалиш чистачките не трябва да се пускат. Пускат се едва след мърдане на колелцето на лоста, смяна позицията на лоста или пръскане с пръскалките и така се активира и сензора. При теб щом се пускат чистачките с даването на контакт, значи имаш някакъв проблем със сензора. Може да е бушон, може да е разкачен сензора или да имаш проблем с лещата. Последното мисля че се хваща на диагностика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Дек 2013, 10:31

dido0o``` написа:При работещ сензор за дъжд като мръднеш лоста на позиция 1(интервал) при запален автомобил сензора трябва да е активира и да чисти като има капки на сензора. С поливане не става, трябват капки. Когато колата е изгасена и лоста е на позиция 1, като запалиш чистачките не трябва да се пускат. Пускат се едва след мърдане на колелцето на лоста, смяна позицията на лоста или пръскане с пръскалките и така се активира и сензора. При теб щом се пускат чистачките с даването на контакт, значи имаш някакъв проблем със сензора. Може да е бушон, може да е разкачен сензора или да имаш проблем с лещата. Последното мисля че се хваща на диагностика.

Дали не става с поливане ? :lol: Не само че става ами това му е идеята...

Към колегата - сензора за дъжд незнам аз ли те разбрах грешно или ти си го написал така..но той е на челното,пред огледалото за задно виждане...
И силно се съмнявам и почти съм убеден,че не са на една верига с осветлението...

относно чистачки и сензора - прочети във важните теми - има доста дълго и обширно обяснение от колегата pazokolarov не случайно си е направил труда да го обясни ,може да намериш и други полезни за теб неща :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от emalcho » 04 Дек 2013, 13:26

Да,знам че сензора е пред огледалото за задно виждане и вчера отново друг човек спомена че може и да имат общо с осветлението в жабката и багажника което ми се губи и проблема които искам да си реша.Отново споменаха за някъв Bodblock ако не греша в които имало няква електроника и някви съмнения да няма нещо общо с осветлението и това че сензора за дъжд не ми се включва нито при поливане нито при дъжд.

Потребител
Аватар

Мнение от spifouu » 04 Дек 2013, 23:09

Колега моя сензор си работи и нямам осветление в жабката и багажника.. не мисля че причината е в сензора

Потребител
Аватар

Мнение от emalcho » 05 Дек 2013, 10:24

Ясно.Значи изключваме връзката между сензор,чистачки и осветление.Говорил съм с майстор при които ще е карам следващата седмица,каза че ще е оправи ...насочи се към прекъсване на кабела в маншона на багажника но...да видим какво ще се останови.Имам ли отговор на проблема ще го споделя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 05 Дек 2013, 11:50

emalcho написа:Колеги Здравейте!Четох из форума и намерих подобни на моя проблем,но не и като моя.Колата е e46 320D 150коня 2004 година от италия.Имам проблем с липсата на осветление в жабката ,багажника и двете малки лампичики на тавана за (средната работи).Четох че багажника и жабката са на един бушон ,задно с тях са осветление и на купето (което свети) централното закл. което работи - говоря за бушон 52 които е 30A.Когато махнах бушона за да видя дали работи ,осветление на купето изгасва ,което показва че явно работи и е здрав.имали друг бушон които има връзка с багажника и жабката или проблема може да е във ел.инсталацията.Проверих крушките в багажника - светят когато им подам директно ток,а в жабката не е тествах но жичката е здрава.

Жабката, лампите за четене и багажника, не са свързани за осветления купе! Те са на постоянен +.
Лампите за четене на плафоните са вързани към ГМ (главен модул):Кабелът e червен с жълта ивица. Взема сигнал от ГМ, чрез пин 3 от розетката Х332 (Намира се зад жабката).
За осветлението в жабката, просто трябва да проследите кабела до къде отива. Мисля, че и той е вързан към ГМ. По същият начин и за багажника се проследява. За багжника, най често гофрето създава проблеми.

Назад към E46