Въпрос за лепене на броня

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Въпрос за лепене на броня

Мнение от dark0 » 27 Ное 2013, 19:45

Здравейте колеги :)
За съжаление сутринта едно куче изневиделица се появи на пътното платно и го ударих .. резултата е този - http://prikachi.com/images/618/6795618k.jpg

Въпроса ми е има ли шанс да се залепи бронята като пазя отчупеното парче над халогена или да търся нова броня.
Отидох на щета и там ми дигнаха кръвното допълнитено като ми заявиха, че ще ми изплатят пари за нова броня но стоковата за е46 :shock: при положение че като съм правил каското съм заявил че имам предна М техник броня на колата ..
Съгласих се с пича, който ми завеждаше щетата, за да не правя скандали, но най-учтиво си влезнах през телефона в реалоем да проверя номера на бронята след което влезнах в дарукар да направя справка на цената ... цената е 860лв. показвам му на оня и викам, а ако не ми изплатите толкова пари какво правим, а той ми заявява, че през някво си аутобавария правят справките, а аз му викам вече ядосан сички знатеме как проверявате едва ли цените на таиванските части в илиенци.
Другото което е не ми написа халоген подмяна а капачка и стъкло .. викам дали някъде някой продава само стъкалца за халогена ? и той седи и се пули ..
Вече съм решен, че ако пак ми подметнат некви 100тина лв. да ги съдя д*ба и мошениците ..
П.С. тоя даже ми вика а ти с какви гуми беше като стана случката.. викам купил съм си чисто нови гуми дали съм ги сложил преди 30 мин ;д

Другия ми въпрос е някой с подобна щета може ли да каже колко г/д са му изплатили за нова броня + боя + монтаж и демонтаж

Благодаря предварително :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Re: Въпрос за лепене на броня

Мнение от shalashaska » 27 Ное 2013, 20:51

Кофти тръпка човек,за съжаление репликите брони са така от студа направо се чупят на парченца,аз засилих един заек с мойта броня г/д беше същата след удара и си взех след това нова,и да лепиш и да правиш няма да стане както трябва ,за каското обаче като сложих м теч бронята ходих да ми снимат пак колата в каското щото неисках да имам разправий, и накрая си ми дадоха кинти за обикновенна броня.. :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact320тd/e30 318is
Мечтае да кара: е30 m62b48is

Мнение от ssound » 27 Ное 2013, 20:54

кофти работа.тея застрахователи се ебават яко.
дано поне кучето остана живо!

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Ное 2013, 21:03

Аз с първата оригинална отстрелях едно куче, а с вътрешната решетка и заек, но пораженията не бяха такива. Може би студа си казва думата. Лев инс ми платиха нова М броня по фактура, не знам какви са твоите застрахователи, но определено не искам да съм застрахован при тях.

п.с. в рамките на една година бяха - куче, заек и сърна, но сърната оживя и избяга за ужас на шофьорите, които спряха след мен :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 27 Ное 2013, 21:49

А колко г/д да очаквам да ми изплатят от армеец за обикновената броня :dunno:
Мн искам да сложа CSL броня :ok:
Но сигурно ще трябва да додам мн пари .. очаквам да ми изплатят някви 200лв. и това да е ... дори за М техник сигурно няма да стигнат парите :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 27 Ное 2013, 21:51

Koлега ако имаш парчетата е поправимо 60-80 лева лепене и 100-150 лева боя .
За милиони-няма закони.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 27 Ное 2013, 21:59

А капачката на халогена заедно със стъклото дали се продават отделно .. за капачка мисля че съм виждал, но стакло не :dunno:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 27 Ное 2013, 22:00

Пусния тая за 60 - 70 лева за продаване, някой да си я прави ако има мерак, пък ти си купи нова (даже може и ЦСЛ щом ти е мерак)
Аз поне така бих направил.

п.с. Капачките се продават отделно, но халогена си със стъклото, сиреч самостъкло за халогена..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 27 Ное 2013, 22:03

Колега, бронята може да се залепи и няма да личи изобщо, че е трошена, но не с лепило!!! Правят ги с добавачен материал и пистолет за горещ въздух или както му е точно името. За около 200 лв. с боя ще бъдеш чисто нов и готин ;) . Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 27 Ное 2013, 22:48

Колеги преди малко като търсих из нета намерих стъкла само за халогените, но без да искам затворих сайта :banghead: а в хистрй не ми излиза нещо ...
Някой ако може да помогнее :ok:

p.s. май се спрях на този модел броня - http://autoparts.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5% ... 03-fbe46cs
Като поразгледах снимките на колегата хакерчето ми хареса как е станала колата му доста
Въпроса ми е какво ще рече АБС пластмаса - не е стъкломат нали ? мисля че моята беше АБС която даде фира :(
И от Мтехник 2 халогените ще станат ли на тази броня

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 28 Ное 2013, 20:20

dark0 написа:Колеги преди малко като търсих из нета намерих стъкла само за халогените, но без да искам затворих сайта :banghead: а в хистрй не ми излиза нещо ...
Някой ако може да помогнее :ok:

p.s. май се спрях на този модел броня - http://autoparts.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5% ... 03-fbe46cs
Като поразгледах снимките на колегата хакерчето ми хареса как е станала колата му доста
Въпроса ми е какво ще рече АБС пластмаса - не е стъкломат нали ? мисля че моята беше АБС която даде фира :(
И от Мтехник 2 халогените ще станат ли на тази броня

Колега добре си се насочил :bowdown: АбС е пластмаса да не е Стъкломат... и халогените са Еднакви за твоята и моята стават(М - техник и м3) .. Ако ти трябват капачета имам излишни 2 комплекта ще ти ги подаря :lalala: Моята броня беше 200 лева и боя 95 лева Успех и да се похвалиш.. А и бронята трябва да е задължително реплика иначе ще стърчи заради по широките калници на М3
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: 320D facelift M-tech2 --> 330ci....

Мнение от rezeto » 28 Ное 2013, 20:53

Колега преди време си счупих стъклото на халогена и си поръчах от ебай ето такова:
http://www.ebay.com/itm/BMW-E39-M5-E46- ... 2583384%26

Пасна перфектно неразличимо е от оригиналното. 25 лева ми излезе на мен стъкълцето.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 29 Ное 2013, 10:23

http://www.proparts.bg/product/2001/m-predna-bronya-za-bmw-3er-98-05-e46.html
Тук я има и по евтина без халогени и тн...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 29 Ное 2013, 10:59

Тая е за седан колега а и е М техник а не м3 :)
Но май сега реших друго пък ще видиме .. доста случайно с един приятел отидохме при 1 майстор в с.Волуяк, че и моя прител ударил някъв бордюр и да си остави бронята каза, че е мн добър майстора ( и така като гледам имаше 2-3 готови за боя брони .. добре ги е направил поне според мен като ги загледах ) та му показах снимка на моята броня като му казах, че паза счупеното парче и той каза, че срещу 70лв. и 2 дни време бронята ще е като нова. Доста се замислих над това и май ще му я оставя да видим как ще стане пък с парите от каското ( дано дадат некви прилични банкноти ;д ) да си взема задна М техник броня .. така и така нямам..
Та като се позамислих над това .. колата ми е с парктроник .. ше гледам за задна с дупки за парктроник, но самите датчици еднакви ли са или трябва да търся някакви датчици за М бронята :ok: :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 02 Дек 2013, 9:14

Брат някакво развитие по въпроса има ли :) :yes:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Назад към E46