Звук на всеки оборот на колелото! Какво става?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Dinku
- Потребител
-
- Кара: 316i
- Мечтае да кара: Ford Shelby
Звук на всеки оборот на колелото! Какво става?
Сложих нови хубави дискове, нови накладки, смених спирачната течност...
ПРоблема е следния - след отпускане на спирачките, се появява звук от лявото ми колело на всеки оборот като търкане.. Изчезва след натискане на спирачките отново и се появява отново след отпускане... Смених всичко, вече не знам какво да правя.
Моля ви за помощ..
ПРоблема е следния - след отпускане на спирачките, се появява звук от лявото ми колело на всеки оборот като търкане.. Изчезва след натискане на спирачките отново и се появява отново след отпускане... Смених всичко, вече не знам какво да правя.
Моля ви за помощ..
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Звук на всеки оборот на колелото! Какво става?
Нов и крив диск. Случва се. Партидата може да е била кофти. Направи рекламация.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Възможно е. А може и при монтажа да са ти оплескали нещо и да не са закачили някоя част както трябва.
Si non confectus, non reficiat.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Dinku написа:Сложих нови хубави дискове, нови накладки, смених спирачната течност...
Моля ви за помощ..
Ако си ги менил скоро, изчакай известно време да си поулегнат дисковете и накладките, и ще отшуми звука, но по-важното е ако наистина някои от новите дискове е крив да не ти тресе волана при спиране от висока скорост

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- Dinku
- Потребител
-
- Кара: 316i
- Мечтае да кара: Ford Shelby
русиабн написа:Dinku написа:Сложих нови хубави дискове, нови накладки, смених спирачната течност...
Моля ви за помощ..
Ако си ги менил скоро, изчакай известно време да си поулегнат дисковете и накладките, и ще отшуми звука, но по-важното е ако наистина някои от новите дискове е крив да не ти тресе волана при спиране от висока скорост
Благодаря ви за отговора !
Не ми тресе волана, дори и хода на колата не се забавя... Дано наистина е нужно да поолегнат ,че след месец ме чака дълъг път до Австрия и обратно и найстина искам колата да ми е изрядна!
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Покарай ги колега би трябвало да се оправят. И аз имах проблем , не ми лягаха накладките по целия диск но след 600 700 км си улегнаха и сега всичко е наред . 

- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
Аз имах същия проблем преди да ги сменя и след смяна, но като минах 200-300 км. и няма шумове...

Имах същия проблем и се оказа,че при монтажа леко са натиснали предпазната ламарина към диска.
We Don't Drive Fast , We Just Fly Low !
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Мое лично мнение, но в болшинството от сервизите никой не си прави труда да почисти триещите се повърхности от набитото феродо между накладката, скобата на апарата и други части. Освен това има специална смазка, прилагаща се на гърба на накладката, но струва пари и т.н.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ако имаш лепени баланси по джантите хвърли им едно око. На мен така след смяна на накладки започнаха да ми опират, защото апаратите се бяха поизместили от старото им положение, а и плочките баланс ясно са били на микрони от тях.
10 мнения
• Страница 1 от 1